علنی به نقل از ایسنا/اصفهان مساجد به عنوان مهم ترین پایگاههای سیاسی و اجتماعی در میان مسلمین، از صدر اسلام تا کنون و از زمانی که سنگ بنای نخستین مسجد توسط نبی مکرم اسلام(ص) بنا نهاده شد از جایگاهی مهم در جوامع اسلامی برخوردارند.
شهرستان اردستان با قدمتی چند هزار ساله و پیشینه طویل، دارای مساجدی قدیمی و تاریخی است که ترکیبی از معنویت و هنر فاخر ایرانی در کنار تمدن جوامع اسلامی را به رخ جهانیان می کشد.
مسجد جامع تاریخی اردستان جزء مساجد دو طبقه ایران و چهار ایوانی جهان اسلام است که در آن میتوان قرنها هویت و اصالت معماری و تمدن ایرانی را جستجو کرد. سرمایهای که امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند مرمت، بهسازی و توجه متولیان است.
تنها نظارت و برنامه ریزی مناسب برای حفظ و مرمت شاخصترین بنای تاریخی شهرستان به عنوان میراثی گرانبها کافی نیست، چرا که امروز شاهد از بین رفتن و تخریب بخشهای مهمی از این بنای با ارزش هستیم.
بیش از ۱۰ میلیارد ریال در مسجد جامع اردستان هزینه شده است
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان در گفت وگو با علنی به نقل از ایسنا، اظهار کرد: مسجد جامع اردستان یک بنای بسیار ارزشمند است که قدر و جایگاه آن را در شهرستان، استان و حتی کشور آنگونه که باید نمیدانند.
مهدی مشهدی با بیان اینکه به دلیل وضعیتی که مسجد جامع اخیرا داشته است، نیروهای اداره میراث فرهنگی شش ماه به صورت مستمر مشغول مرمت و بهسازی قسمت های مختلف آن هستند، افزود: مرمت ضلع جنوبی، مقاوم سازی و مرمت سردرهای ورودی مسجد، نصب دوربینهای مدار بسته و… از مواردی بوده است که اخیرا عملیات مرمت و بازسازی و نصب آن به پایان رسیده است.
وی تصریح کرد: از دو سال گذشته تاکنون بیش از ۱۰ میلیارد ریال در مسجد جامع اردستان هزینه شده است، اما همچنان تاکید داریم که مسجد جامع اردستان به دلیل گستردگی و حساسیت آن نیازمند مرمت و رسیدگی روزانه و مستمر است.
پرونده ثبت جهانی مسجد جامع اردستان تکمیل است
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان با بیان اینکه بسیاری از فعالیت های مرمت و بازسازی بناهای تاریخی شهرستان به صورت امانی و توسط نیروهای اداره میراث فرهنگی انجام می شود، گفت: مرمت و بازسازی تزئینات و قسمت های حساس بناها نیازمند نیروهای تخصصی است که باید از خارج شهرستان تامین شود.
مشهدی در خصوص آخرین پیگیریهای اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص تکمیل پرونده ثبت جهانی مسجد جامع گفت: سالهای قبل به منظور حفظ و حراست مسجد جامع اردستان اقدامات ارزشمندی انجام شده است و پرونده آن برای ثبت جهانی تکمیل شد، اما به جهت تقاضاهای زیادِ آثار که برای ثبت جهانی و سیاستهایی که در حوزه ثبت وجود دارد این اثر هنوز به ثبت جهانی نرسیده و منتظر مانده است.
وی ادامه داد: شاید در کل کشور به تعداد انگشتان دست آثار شاخص و فاخر همچون مسجد جامع اردستان نداشته باشیم، اما باید همه دستگاه ها و مسئولان هم نگاه حمایتی خود را تغییر دهند.
برگزاری مراسمهای مختلف به مسجد جامع آسیب میزند
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان، گفت: هر ابنیهای تاریخی با وجود نفس مردمانی زنده خواهد بود که در آن رفت و آمد میکنند و اداره میراث فرهنگی اصلا منکر حضور مردم و برگزاری مراسمهای مختلف در مسجد جامع نیست، اما گاهی مواقع برگزاری برخی از مراسم مذهبی با تعداد زیاد و سیستم صوتی که در مسجد است به این مسجد جامع آسیب می زند.
مشهدی با بیان اینکه اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان تاکنون هیچ گونه مجوزی برای برگزاری اینگونه مراسم ها در مسجد جامع صادر نکرده است، خاطرنشان کرد: برگزاری بسیاری از مراسم ها را که باعث آسیب به مسجد جامع اردستان می شود به صورت مکتوب به امام جمعه شهر، فرمانداری شهرستان و هیئت امنای مسجد جامع اطلاع رسانی و تذکر کردیم، اما هیچ اقدامی در جهت جلوگیری از برگزاری این مراسمها انجام نشده است.
وی ادامه داد: تاکنون بارها به مسئولان شهرستان در خصوص برگزار نکردن مراسم هایی که به مسجد جامع آسیب می زند تذکر دادیم، اما گوش شنوایی برای نجات این مسجد وجود ندارد و همچنان این رویه باطل ادامه دارد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه