سفر معاون بایدن به ویتنام
03 شهریور 1400 - 12:39
شناسه : 21841
2

معاون رئیس جمهور آمریکا پس از به تعویق انداختن سفرش به ویتنام به دلیل نگرانی‌هایی نسبت به یک حادثه مرموز مرتبط با سلامتی که به احتمال زیاد به سندروم مرموز هاوانا مربوط است، روز سه‌شنبه به ویتنام سفر کرد. به گزارش علنی به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کامالا هریس، معاون رئیس […]

پ
پ

معاون رئیس جمهور آمریکا پس از به تعویق انداختن سفرش به ویتنام به دلیل نگرانی‌هایی نسبت به یک حادثه مرموز مرتبط با سلامتی که به احتمال زیاد به سندروم مرموز هاوانا مربوط است، روز سه‌شنبه به ویتنام سفر کرد.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا پس از یک تاخیر سه ساعته در سنگاپور، وارد هانوی، پایتخت ویتنام شد. دولت آمریکا گزارشات دال بر اینکه فردی در هانوی احتمالا هدف سندروم هاوانا قرار گرفته است را مقصر این تاخیر دانست. سندروم هاوانا وضعیتی با منشاء ناشناخته است که علائمی از جمله سرگیجه، تهوع، سردرد، ناشنوایی و عارضه مغزی دارد.

این حادثه، توجهات را از تلاش معاون ارشد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای جلب حمایت متحدان واشنگتن برای به چالش کشیدن سیاست خارجی قاطعانه چین در منطقه منحرف کرد.

در همین حال، پکن تلاش کرده تا با یک نشست غیرمنتظره در ویتنام و اهدای دو میلیون دوز واکسن کرونا به این کشور،  روابط دیپلماتیک خود را عملی کند.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفت: پیش از سفر کامالا هریس به هانوی، یک مورد سندروم هاوانا در ویتنام گزارش شد اما تایید نشد. پیش از حضور هریس در هانوی ارزیابی‌های امنیتی انجام شد.

سفارت آمریکا در ویتنام اعلام کرد: دفتر معاون رئیس جمهور آمریکا از گزارشی درباره یک حادثه احتمالی مرتبط با سلامتی در هانوی مطلع شد.

ویلیام برنز، میر سازمان سیا اعلام کرد: حدود ۲۰۰ مقام آمریکایی و خویشاوندانشان از جمله مقامات سازمان سیا به سندروم هاوانا مبتلا شده‌اند.

هیاتی از آکادمی ملی علوم آمریکا در دسامبر سال گذشته پی برد که یکی از تئوری‌های احتمالی این است که نویزهای هدایت‌شده باعث ایجاد این سندروم شده باشد؛ بیماری که سندروم هاوانا نام گرفت چرا که برای نخستین بار توسط مقامات آمریکایی مستقر در سفارت آمریکا در کوبا در سال ۲۰۱۶ میلادی گزارش شد.

سازمان سیا قویا احتمال می‌دهد که این سندروم تعمدی ایجاد شده باشد و احتمالا روسیه مسئول آن است، اما از نتیجه‌گیری‌های قطعی تا زمان انجام تحقیقات بیشتر اجتناب کرد. این در حالی است که روسیه هرگونه دست داشتند در این موضوع را رد می کند.

این رویداد در حالی صورت گرفت که واشنگتن با روابطی سرد با یکی دیگر از رقبای جهانی‌اش یعنی چین مواجه است.

همزمان با به تاخیر افتادن سفر هریس به هانوی، “فام مین چین”، نخست وزیر ویتنام نشستی از پیش اعلام نشده با “شیونگ بو”، سفیر چین در هانوی برگزار کرد که در جریان آن فام مین چین گفت: ویتنام خود را با یک کشور در برابر کشوری دیگر همسو و هم تراز نمی‌کند.

هریس اوایل روز سه‌شنبه پکن را به تهدید و ارعاب برای جلب حمایت از ادعاهای قلمرویی‌اش در دریای چین جنوبی متهم کرد. این صریح‌ترین اظهارات هریس خطاب به چین در جریان سفر به جنوب شرق آسیا بوده است؛ منطقه‌ای که به گفته وی برای امنیت آمریکا مهم و حیاتی است.

دولت ویتنام در بیانیه‌ای گفت: نخست وزیر تاکید کرد که ویتنام به یک سیاست خارجی مستقل، متکی به خود، چندجانبه و متنوع پایبند است و یکی از اعضای مسئول جامعه بین‌الملل محسوب می‌شود.

در این بیانیه آمده است: ویتنام خود را با یک کشور در برابر کشوری دیگر همسو وهم تراز نمی‌کند. اختلافات قلمرویی در دریای چین جنوبی باید طبق قوانین بین‌المللی و قضاوت صحیح حل شوند.

در این نشست، نخست وزیر ویتنام از سفیر چین به خاطر واکسن‌های اهدایی تشکر کرد اما هنوز مشخص نیست چین چه واکسن کرونایی اهدا کرده است.

دولت امریکا دشمنی با چین را به عنوان “بزرگ‌ترین آزمون ژئوپلیتیکی” قرن توصیف کرده است.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.