دانشگاه “مالایا” مالزی که به “یو ام”(UM) معروف است، با داشتن امکانات مناسب و کیفیت بالا در آموزش، یکی از برترین دانشگاههای قاره آسیا است.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، دانشگاه “مالایا”(Malaya) دانشگاهی دولتی در پایتخت مالزی،یعنی کوالالامپور است که در سال ۱۹۰۵ میلادی تاسیس شده است.
همه چیز با افتتاح کالج پزشکی در سال ۱۹۰۵ در کوالالامپور مالزی شروع شد. کالجی که کینگ ادوارد هشتم متصدی آن بود ولی بعدها این دانشگاه توسعه پیدا کرد و به حالت فعلی خود ارتقاء یافت.
این دانشگاه در ابتدا به عنوان کالج پزشکی UM به مردم مالزی معرفی شد و در واقع برای رفع نیازهای ضروری، در راستای پزشکی و آموزشی احداث شده بود. بدین ترتیب، این موارد باعث شکلگیری دانشگاهی به عنوان مؤسسهی ملی تحصیلات عالی دولت فدرال مالایا و سنگاپور در اکتبر ۱۹۴۹ میلادی شد. با تلفیق و تعامل کالج پزشکی و دانشکدههای جدید مالایا، دانشگاه UM اصول و بنیان ملتی جدید را پایهریزی کرد و نسلی تحصیلکرده پرورش داد.رشد و ترقی این دانشگاه در دهه اول تأسیس منجر به مستقل شدن دو دانشگاه در سال ۱۹۵۹ شد، یکی در سنگاپور و دیگری در کوالالامپور.
در سال ۱۹۶۰ دولت هر دو کشور تمایل خود را برای تغییر شرایط و ایجاد یک دانشگاه ملی اعلام کردند. در ادامه این تغییر و تحولات، قوانینی در سال ۱۹۶۱ وضع شد که در نهایت منجر به تأسیس دانشگاه مالایا UM در اول ژانویه ۱۹۶۲ شد.
دانشگاه مالایا قدیمیترین دانشگاه مالزی است و بر اساس نتایج به دست آمده از دو رتبهبندی معتبر جهانی،برترین دانشگاه این کشور محسوب میشود.
تاکنون، سه تن از نخستوزیران مالزی و بسیاری از چهرههای ملی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی این کشور، از دانشگاه مالایا فارغالتحصیل شدهاند.
این دانشگاه از ارزش و اعتبار ویژهای در میان دانشجویان تحصیلات تکمیلی برخوردار است، افزایش تقاضا برای پذیرش و تحصیل در دانشگاه مالایا مالزی نیز گواه این امر است؛ بهطوریکه در سال ۲۰۱۷ میلادی بیش از ۲۰ درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی این دانشگاه از خارج از مالزی بودهاند.
شعار دانشگاه مالایا مالزی، “انعکاس فلسفه دانشگاه است”؛ فلسفهای که برای کسب علم و دانش در همه زمینهها تلاش میکند تا پایهگذار جامعهای موفق و تحصیلکرده در علوم و فناوری مدرن باشد.
امروزه این دانشگاه بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر عضو هیات علمی دارد و به سیزده دانشکده، دو آکادمی، ۵ انستیتو و ۶ مرکز دانشگاهی تقسیم میشود. بیش از ۱۷ هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و تعداد دانشجویان خارجی این دانشگاه به بیش از ۳ هزار نفر میرسد.
لیست دانشکدههای دانشگاه مالایا به شرح ذیل است:
دانشکده آموزش
دانشکده دندانپزشکی
دانشکده مهندسی
دانشکده علوم
دانشکده حقوق
دانشکده پزشکی
دانشکده هنر و علوم اجتماعی
دانشکده تجارت و حسابداری
دانشکده اقتصاد و مدیریت
دانشکده زبان و زبانشناسی
دانشکده محیط زیست
دانشکده علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
دانشکده داروسازی
آکادمیهای این دانشگاه نیز شامل فرهنگستان مطالعات اسلامی و آکادمی مطالعات مالایی میشود.
انستیتوهای دانشگاه مالایا شامل: “موسسه مطالعات پیشرفته”، “موسسه آسیا-اروپا”،” موسسه مطالعات چین”، “موسسه رهبری آموزشی”، “موسسه بین المللی سیاست و مدیریت عمومی” است.
از جمله مراکز فعال در این دانشگاه می توان به “مرکز فرهنگی”،” مرکز علوم ورزشی”، “مرکز مطالعات بنیادین”، “مرکز گفتوگوی متمدنانه”، ” مرکز تحقیقات حلال” و “مرکز آموزش استعدادهای درخشان” اشاره کرد.
امکانات دانشگاه مالایا
دانشگاه مالایا دارای ۱۲ کالج مسکونی، یک استخر شنا به اندازه استخرهای استاندارد المپیک، باغهای گیاهشناسی، چندین موزه در زمینههای مختلف و همچنین امکانات ورزشی متعدد است. همچنین این دانشگاه دارای بیمارستان آموزشی اختصاصی است.
بدنه دانشجویی
اعضای بدنه دانشجویی دانشگاه مالایا توسط دانشجویان انتخاب میشوند تا نمایندگانی را برای امور سیاسی و امور دانشجویی خود انتخاب کنند.
موزهها و گالریها
موزهها و گالریهای این دانشگاه شامل موزه هنرهای آسیایی، موزه جانورشناسی،موزه مطالعات مالایی و گالری هنری مالایا میشود.
کتابخانه
کتابخانههای این دانشگاه شامل چندین شاخه زیر میشود:
کتابخانه پزشکی داناراج، کتابخانه حقوقی احمد ابراهیم وکتابخانه یادبود زابا
کتابخانههای ویژه
کتابخانه دندانپزشکی، کتابخانه محیط زیست، کتابخانه مطالعات آسیای شرقی، کتابخانه آموزش، کتابخانه مهندسی، کتابخانه مطالعات هند، کتابخانه مطالعات اسلامی، کتابخانه زبانها و زبانشناسی و کتابخانه مطالعات مالایی
امکانات حمل و نقل
دانشگاه مالایا مجهز به سیستم حمل و نقل ویژهای است. در این سیستم وسائل نقلیهای چون اتومبیل،اتوبوس و سیستم ترانزیت یکپارچه وجود دارد.
دلیل وجود امکانات پیشرفته برای حمل و نقل نیز فضای بزرگ دانشگاه و وجود گرما و رطوبت بالای کوالالامپور است که امکان پیادهروی طولانی مدت در محوطه دانشگاه را برای دانشجویان سخت میکند.
رتبه دانشگاه مالایا
این دانشگاه در جهان و آسیا رتبه خوبی دارد. به نحوی که برترین دانشگاه مالزی است و در رتبهبندی ۲۰۲۱ دانشگاههای جهان که توسط موسسه “تایمز هایر اجوکیشن” انجام شد، رتبه ۳۰۱ تا ۳۵۰ جهان را کسب کرده است.
همچنین،رتبه بندی کیواس این دانشگاه در میان دانشگاههای آسیایی ۹ است و رتبهبندی جهانی آن توسط نظام رتبهبندی کیواس، ۵۹ است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه