ایران در حالی سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری خود را پشت سر میگذارد که در چهل سال گذشته تنها کشور در سطح منطقه و حوزه خلیج فارس است که مردم به طور گسترده برای تعیین سرنوشت خود پای صندوق رای می روند.
به گزارش ایسنا، انقلاب اسلامی و شکل گیری جمهوری اسلامی ایران بر اساس دو رکن دموکراسی و اسلامیت در تمام چهار دهه گذشته به مسیر خود ادامه داده است. در این مسیر مردم همواره ثابت کرده اند که از حق تعیین سرنوشت خود با تمام مشکلات داخلی و خارجی دست نمی کشند و حضور فعال و پرشور در پای صندوق های رای را به قهر با صندوق ها ترجیح می دهند.
انتخابات ریاست جمهوری ایران در هر دوره ای با توجه به جایگاه سیاسی منطقهای و بین المللی ایران مورد توجه کشورهای مختلف به ویژه کشورهای منطقه بوده است و در این میان دشمنان و بدخواهان ایران تلاش کرده اند تا به هر شکل این رویداد سیاسی را تحت الشعاع قرار دهند. در این میان کشورهای منطقه و حوزه خلیج فارس با وجود توسعه یافتگی و افزایش قدرت اقتصادی و نظامی اما در بعد مردمی و دموکراتیک به رفتارهای قومی و قبیلگی خود ادامه می دهند. در برخی از این کشورها مردم هنوز رنگ صندوق آرا را هم ندیدهاند اما در اتهام زنی به ایران و زیر سوال بردن فضای سیاسی و اجتماعی ایران ید طولایی دارند.
برخی از این کشورها به ویژه عربستان سعودی نیز در یک دهه اخیر تلاش کرده است تا با سرمایه گذاری در حوزه رسانه و افکار عمومی یعنی در آن بخش که خودشان در سطح بینالمللی تحت فشار و سوالات بسیار هستند، ایران را متهم کنند و انتخابات و آزادی سیاسی و اجتماعی مردم را زیر سوال ببرند.
مقام معظم رهبری روز چهارشنبه پیش از انتخابات 28 خرداد در سخنانی با اشاره به سیاست ثابت دشمن از اول انقلاب تا به امروز در زیر سؤال بردن آراء مردم خاطرنشان کردند: جالب اینجاست بعضی از کشورها که در میانه قرن ۲۱ هنوز به شکل قبیلهای اداره میشوند و بوی انتخابات هم به آنها نرسیده بهطوری که مردمشان فرق صندوق رأی و صندوق میوه را نمیدانند، تلویزیون ۲۴ ساعته راه میاندازند و مدعی هستند انتخابات ایران دموکراتیک نیست.
کشورهای منطقه به ویژه آنها که به طور علنی شمشیر را برای ایران از رو بسته اند در سال های گذشته علاوه بر اعمال نفوذ سیاسی، اقتصادی و امنیتی علیه ایران در مجامع بین المللی و نیز در تعاملات دو جانبه اقدام به تاسیس و تطمیع رسانه های ضد ایرانی کرده اند. شبکه های تلویزیونی و رسانه ای بین المللی را به خدمت خود در آوردند تا شاید با اتهام زنی و فرافکنی درباره فضای سیاسی و اجتماعی و رسانه ای ایران از مسیر افکار عمومی بتوانند خواسته هایشان را برای تحت فشار قرار دادن ایران عملی سازند.
این درحالی است که اقدامات ضد بشری و ضد رسانه ای و افکار عمومی دولتمردان و روسای این کشورها در داخل و خارج از مرزهایشان گوش فلک را کر کرده است. قتل جمال خاشقجی نمونه ای کوچک از ذبح آزادی بیان و افکار عمومی در سطح بین المللی بود که از سوی دولتمردان سعودی در سطوح عالی شاهد بودیم. اقدامی که با وجود لاپوشانی بسیار از سوی لابی حامی سعودی در آمریکا و اروپا اما از چشم افکار عمومی جهان خارج نشد و تلاش های بین المللی در سطوح رسانه ای و سیاسی برای روشن شدن این ماجرا همچنان ادامه دارد.
رسانه های وابسته به عربستان سعودی در حالی انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در ایران را به لحاظ دموکراتیک زیر سوال می برند که مردم کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان بویی از دموکراسی و آزادی خواهی و آزادی بیان و رسانه در کشورهایشان نشنیده اند و همواره برای دریافت کوچکترین حقوق خود خسارات جانی و مالی فراوان داده اند.
کشورهای مدعی دموکراسی و آزادی یعنی آمریکا و کشورهای اروپایی هیچ وقت در برابر اقدامات ضد بشری و خلاف دموکراسی این کشورها به ویژه عربستان اقدام نکرده اند و هنوز بعد از گذشت بیش از دو سال هیچ خبری از محاکمه مسببان قتل جمال خاشقجی یا اقدامات این کشور علیه مردم یمن و غیرنظامیان نیست. در حالی که کوچکترین مسایل و اتفاقات در ایران در ابعاد مختلف از بوق های رسانه ای این کشورها شنیده می شود.
در عین حال انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم بر خلاف پیش بینی بسیاری از رسانه های غربی و نیز رسانه های فارسی زبان وابسته به عربستان از ساعت های اولیه صبح روز جمعه آغازی پرشور داشته است و فارغ از نتیجه کار و اینکه نام چه فردی از صندوق آرا خارج خواهد شد، مردم و حکومت ایران نشان داده اند که مسیر رشد و توسعه کشور در سطوح مختلف راهی جز تکیه به صندوق های رای و تعیین سرنوشت از مسیر دموکراسی و مردم سالاری ندارد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه