گامی دیگر در مدیریت شهری؛" نجات" کارخانه متروکه "سیمان ری"
کارخانه سیمان ری سال ها پیش تعطیل شد. مدیریت جدید شهری برای این کارخانه برنامه دارد و به گفته معاون شهردار فاز نخست تبدیل کارخانه سیمان ری به مرکز فعالیت شرکت های دانش بنیان در شهریور سال جاری تکمیل می شود.
گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، مدیریت جدید شهری تصمیم دارد که از اولین کارخانه سیمان تهران به عنوان مرکز نوآوری و خلق ایده های جدید استفاده شود.مراکزی که متروکه شده حالا قرار است دوباره احیا شوند.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری از تثبیت مالکیت شهرداری تهران بر کارخانه سیمان ری خبر داد وگفت: از شهردار تهران که این فرصت را برای شهر ایجاد کردند تا از نخستین کارخانه سیمان تهران به عنوان مرکز نوآوری و خلق ایده های جدید استفاده شود، تشکر و قدردانی می کنم.
وی افزود: فعالیت شرکت های دانش بنیان باعث حل مشکلات شهر می شود و شهر هوشمند جایی است که به عنوان شتاب دهنده کسب و کار فعالیت کند.
کارخانه سیمان مانند جواهری در شهر بود
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: فضاهای این چنینی که متروکه بودند و سبب ایجاد مزاحمت در محدوده شهری شناخته میشد، اکنون به مرکزی تبدیل می شود که می تواند کیفیت زندگی در شهر را تغییر دهد و به محل استقرار شرکت های دانش بنیان برای ایجاد نوآوری در شهر تبدیل شود.
ستاری گفت: تجربه این کار در کشور در شهرهای یزد، تبریز و … وجود دارد که کارخانه های بزرگ تبدیل به چنین مراکزی شده اند و در تهران وجود چنین مرکزی لازم بود تا کارخانه سیمان که مانند جواهری در شهر بود و یک مرکز تاریخی که نماد صنعتی شدن تهران را نشان می دهد بتوان از آن به عنوان یک مرکز نوآوری در شهر بتوان از آن استفاده کرد.
کارخانه سیمان ری یک مجموعه ثبت میراث فرهنگی است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: بایدسرمایه گذاری بخش خصوصی را برای راه اندازی این مجموعه جلب کنیم و اتفاقات خوبی در آینده برای مردم جنوب تهران و شهرری اتفاق می افتد و در حال حاضر کارهای مطالعاتی تغییر کاربری کارخانه سیمان ری انجام و مالکیت شهرداری در این مجموعه تثبیت شده است.
وی تاکید کرد: همچنین کارهای طراحی این مجموعه به اتمام رسیده و در مرحله اجرای این طرح ها هستیم.
به اعتقاد معاون علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری؛ با توجه به اینکه کارخانه سیمان ری یک مجموعه ثبت میراث فرهنگی است، مشکلات خاص خود را دارد اما مطمئن هستم یک پروژه نمونه در شهر خواهد شد.
مدیریت شهری تصمیم دارد در شهریور سال جاری فاز اول پروژه تبدیل کارخانه سیمان ری به مرکز فعالیت شرکت های دانش بنیان را تکمیل کند.
حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در این باره می گوید: امیدواریم فاز نخست تبدیل کارخانه سیمان ری به مرکز فعالیت شرکت های دانش بنیان در شهریورماه امسال تکمیل و به بهره برداری برسد.
وی ادامه داد: بر اساس نگاه تحولی حاکم در مدیریت شهری زیر ساخت های شهری باید تغییر کند. شرکت های دانش بنیان ظرفیت هایی هستند که در سال های گذشته با تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رشد خوبی داشته اند.
معاون شهردار تهران گفت: امیدواریم فعالیت ستاری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به سرآغازی جهت فعالیت شرکت های دانش بنیان در شهر تهران منجر شود.
این مقام مسوول گفت: شهرداری تهران از نظر زیرساختی و موضوعات سخت افزاری بتواند فاز نخست تبدیل کارخانه سیمان به مرکز فعالیت شرکت های دانش بنیان را به زودی راه اندازی کند. امیدواریم که با افتتاح این مرکز، تحولات بنیادی در حوزه شهر هوشمند و منطقه شهر ری روی دهد.
کارخانه سیمان ری اولین کارخانه سیمان تهران و خاورمیانه است که عملیات اجرایی آن سال ۱۳۰۸ آغاز شد.
کاوه حاجی علی اکبری مدیر عامل سازمان نوسازی شهرداری تهران در این باره می گوید: در سال ۱۳۱۲ به ظرفیت تولید ۱۰۰ تن سیمان و در نهایت در سال ۱۳۳۴ به ظرفیت تولید ۳۰۰ تا ۶۰۰ تن سیمان رسید.
کارخانه سیمان به دلیل پایین آمدن راندمان تولید و ایجاد آلودگی های زیست محیطی در چارچوب انتقال کارخانه های آلاینده به خارج از شهر تعطیل شد
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: سیمان بسیاری از ساخت و سازهای آن دوره مانند ساختمان مجلس شورای ملی، سد امیر کبیر و… از این کارخانه تامین شده است.
وی گفت: این مجموعه تا سال ۱۳۶۴ مشغول به فعالیت بود اما به دلیل پایین آمدن راندمان تولید و ایجاد آلودگی های زیست محیطی در چارچوب انتقال کارخانه های آلاینده به خارج از شهر تعطیل شد و در این مدت به یک فضای متروکه تبدیل شد. در نهایت هم به عنوان لوکیشن چند فیلم و سریال تلویزیونی مورد استفاده قرار گرفت و خساراتی به آن وارد شد.
کارخانه سیمان در سال ۱۴۰۰ در اختیار شهرداری تهران قرار گرفت
حاج علی اکبری بیان کرد: شهرداری تهران در سال ۱۳۹۷ درخواست بازآفرینی و مرمت این مجموعه را مطرح کرد، در واقع شهرداری درخواست کرد تا این کارخانه در اختیار مدیریت شهری قرار گیرد که در نهایت با مصوبه سال ۱۳۹۸ هیات وزیران، بهره برداری ۳۰ سال از کارخانه سیمان با دو هدف راه اندازی موزه صنعت و ایجاد کاربری های اجتماعی، فرهنگی و گردشگری پشتیبان به شهرداری تهران واگذار شد.
به گفته حاجی علی اکبری، این مجموعه در سال ۱۴۰۰ در اختیار شهرداری تهران قرار گرفت و انجام کارهای مطالعاتی برای پیدا کردن بهترین پیشنهاد با هدف بازآفرینی این مجموعه انجام شد.
وی افزود: مسابقه ای تحت عنوان بازآفرینی شهری کارخانه سیمان با مشارکت ۵۰ گروه داخلی و خارجی توسط سازمان نوسازی شهر تهران برگزار شد، در جریان این فراخوان طرح ها و ایده هایی برای انطباق کاربری کارخانه با آسیب شناسی وضع موجود و آسیب هایی که به سازه و بنا وارد شده بود، ارائه شد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به انجام برخی کارهای اجرایی در این مجموعه گفت: از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ اقدامات اجرایی انجام شد که در گام نخست شامل بازپیرایی، پاکسازی، حذف زوائد بصری و خارج کردن ضایعات و نخاله ها از سایت انجام شد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر دو پروژه اجرایی به موازات هم در کارخانه سیمان در حال اجراست، راه اندازی موزه صنعت در ساختمان دیزل با تمرکز بر صنعت سیمان و فضایی برای استقرار شرکت های دانش بنیان در سایر فضاها، سوله ها و ساختمان هایی که دارد، دو پروژه مهم در این مجموعه است. هدف این است که در راستای اجرای مصوبه هیات وزیران روی موضوعات اجتماعی، فرهنگی تمرکز داشته باشیم و شرکت های دانش بنیان که توجه ویژه به شهر دارند، در این مجموعه مستقر شوند.
خطر غیب شدن سایر وسایل نیز وجود دارد
اعضای شورای شهر تهران هم به میدان آمده و تاکید دارند که باید به کارخانه توجه ویژه ای شود.سیداحمد علوی، عضو شورای شهر تهران در این باره می گوید: کارخانه سیمان ری از نخستین کارخانه های سیمان در ایران است که در سایه بی توجهی های صورت گرفته در دوره های گذشته، تعدادی از وسایل و قطعات ارزشمندی که در این کارخانه بوده به سرقت رفته است و با توجه به اینکه بسیاری از دستگاه ها در کارخانه موجود است بهره برداری از موزه باید تشدید شود چرا که خطر غیب شدن سایر وسایل نیز وجود دارد.
ارخانه سیمان در مرکز منطقه ۲۰ واقع شده و به دلیل آلودگیهای زیست محیطی امکان راهاندازی آن وجود ندارد.
ناصر امانی عضو شورای شهر تهران در این باره می گوید: تا جایی که ما در جریان هستیم قرار است طرحی تحت عنوان موزه در آنجا اجرایی شود. کارخانه سیمان در مرکز منطقه ۲۰ واقع شده و به دلیل آلودگیهای زیست محیطی امکان راهاندازی آن وجود ندارد.
بازآفرینی کارخانه سیمان ری در دستور کار سازمان نوسازی قرار گرفت
این عضو شورای شهر ادامه داد: با توجه به اینکه دستگاههای مجهزی در این کارخانه برای بهرهبرداری وجود دارد، باید شرایط انتقال آنها به مکانی دیگر به منظور استفاده فراهم شود.
امانی گفت: مشکلات تملک این بنا در دوره پنجم برطرف شده و به گفته مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بازآفرینی کارخانه سیمان ری در دستور کار سازمان نوسازی قرار گرفته و بر اساس برنامهریزیهای صورت پذیرفته و دو کارکرد برای آینده سیمان ری در نظر گرفته شده است.
بر اساس این گزارش قرار است بازآفرینی شهری در کارخانه سیمان ری در دستور کار قرار دارد و تا شهریور سال جاری فاز اول آن آماده بهره برداری شود.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه