کپسول زیستی جدید ایران با موفقیت بازیابی شد
سخنگوی سازمان فضایی از بازیابی موفق کپسول زیستی جدید ایران خبر داد.
به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، حسین دلیریان؛ سخنگوی سازمان فضایی ایران در بخش خبری ساعت 19 شبکه خبر از بازیابی موفق کپسول زیستی جدید ایران (کاووس) خبر داد.
وی گفت: پس از پرتاب موفق کپسول زیستی جدید ایران، متخصصان صنعت فضایی ایران اندکی پس از پرتاب موفق به بازیابی کپسول در زمین شدند.
دلیریان تصریح کرد: طبق بررسیهای انجامشده، سپر ضربهگیر کپسول زیستی موفق عمل کرده است و توانسته مطابق طراحی که شده بود انرژی کپسول را در هنگام رسیدن به سطح زمین به خوبی تلف کند که این از دستاوردهای مهم پروژه به حساب میآید.
سخنگوی سازمان فضایی ایران تصریح کرد: در حال حاضر بوردهای دادهبرداری از داخل کپسول خارج شده و دادههای ذخیرهشده کپسول نیز درحال ارزیابی هستند. از این دادهها میتوان در بهبود فرایند طراحی و ساخت کپسولهای زیستی بعدی استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در مأموریت این کپسول زیستی حمل موجود زنده تعریف نشده بود اما ما تعدادی کیت زیستی توسط کپسول حمل شده که این کیتها نیز با موفقیت در زمین بازیابی شده است.
4 ویژگی تستشده در پرتاب جدیدترین کپسول زیستی ایران
به گزارش تسنیم، "کپسول زیستی ایران" با نام "کاووس" بعد از یک دهه توقف برای انجام تست زیرمداری به فضا پرتاب شد. آخرین پرتاب کپسول زیستی ایران در سال 1392 صورت گرفته بود که پس از آن بهدلیل مسائل مختلف متوقف شده بود.
در راستای عزم دولت مردمی سیزدهم برای احیای بخشهای مختلف صنعت فضایی کشور و تثبیت دانش کسبشده در حوزه زیست فضایی، ساعاتی پیش جدیدترین کپسول زیست فضایی کشورمان با پرتابگر بومی سلمان، با موفقیت پرتاب شد.
این کپسول زیستی محموله علمی، پژوهشی و فناورانه در راستای تحقق نقشهراه طرح اعزام انسان به فضاست که بهمنظور توسعه و اکتساب فناوریهای موردنیاز در این راستا، به ارتفاع 130کیلومتری از سطح زمین پرتاب شد.
با پرتاب موفق این کپسول 500کیلوگرمی که بهسفارش سازمان فضایی ایران و توسط پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ساخته شده است، توسعه فناوریهای مختلف طرح اعزام به فضا شامل پرتاب، بازیابی، سامانههای کنترل سرعت و سپر ضربهگیر، طرح آیرودینامیک کپسول و چتر، سامانههای مربوط به کنترل و پایش شرایط زیستی و… مورد آزمایش قرار گرفت.
پرتابگر این کپسول که سلمان نام دارد هم اولین نسخه از این کلاس پرتابگرهاست که قابلیت پرتاب کپسولهای زیستی با وزن نیم تن را داراست و ویژگیهایی متعدد و پیشرفته در حوزه پیشران، ایرودینامیکی و کنترل دارد و توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع ساخته شده و تماماً بومی است.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه