علنی به نقل از ایسنا/قم حجتالاسلام حجت ملکی، رئیس مؤسسه آئین معنویت ضمن اعلام خبر تولید فیلمنامه حضرت خدیجه(س)، گفت: کنگره جهانی آیتالله آقا ضیاءالدین عراقی، در قم و نجف، سال آینده برگزار میشود.
حجتالاسلام والمسلمین حجت ملکی، رئیس مؤسسه آئین معنویت، ۱۸ آذرماه در نشست خبری کنگره جهانی آقا ضیاءالدین عراقی، گفت: مؤسسه آئین معنویت فعالیت خود را از سال ۱۳۸۴ با رویکرد معرفی عملی و علمی مفاخر و مشاهیر، احیای آثار و تراث بزرگان و پرداختن به فقه جدید و مسائل مستحدثه و نقد عرفانهای انحرافی و معرفی عرفان اصیل و ناب اسلامی آغاز کره و توفیق داشتیم تا ابتدای امسال ۲۰ جلد اثر را در این عرصهها منتشر کنیم.
وی افزود: همچنین ۴۷ جلد نشریه با عنوان آئین معنویت در نقد عرفانهای انحرافی مانند اشو، ویندایر و … که در کف جامعه رسوخ پیدا کرده است تولید کردهایم، در بخش آموزشی هم چند دوره برای طلاب، استادان حوزه و دانشگاه برگزار کردهایم. برخی استادان هیچ اطلاعی از وضعیت عرفانهای انحرافی نداشتند لذا احساس مسئولیت بیشتری کردیم و حدود هفت هزار صفحه مطلب در نقد این عرفانهای انحرافی آماده کردیم که مراسم رونمایی از بخشی از این آثار بهمن ماه امسال انجام خواهد شد.
تدوین فیلمنامه حضرت خدیجه(س)
وی از تدوین فیلمنامه حضرت خدیجه(س) برای ساخت فیلم آن حضرت خبر داد و اضافه کرد: برخی امور مقدماتی این کار انجام شده است ولی متاسفانه بعد از اطلاعرسانی ما در تولید فیلمنامه، معاونت امور زنان دولت سابق مداخله کردند که همکاری داشته باشند ولی کاری انجام نشد تا دولت عوض شد و الان هم منتظر هستیم تا کار موازی انجام نشود، یعنی اگر آنها پیشقدم شوند ما دخالت نمیکنیم و اگر اقدام نکنند ما کار را خاتمه میدهیم و یا مشارکتی کار را پیش خواهیم برد. ما معتقدیم که ساخت دو فیلم جداگانه برای حضرت خدیجه(س) موازیکاری و نادرست است.
ملکی بیان کرد: رهبر انقلاب فرمودند که الگوها را در قالب هنر به مردم معرفی کنید و بنای ما هم بر این است که زندگی الگوها و بزرگان را در قالب هنرهای مختلف معرفی کنیم و در آثار مکتوب هم با بیانی روان و سلیس به جای ثقیل این کار صورت بگیرد؛ متاسفانه این اشکال در نوشتن آثار مرتبط با علما وجود دارد که با ادبیات سنگین اقدام میکنند و یا برخی، مطالب صوفیانه ضدعقلی مینویسند که مورد پذیرش مخاطب قرار نمیگیرد و ملموس نیست. به تعبیر آیتالله بهجت معرفی بزرگان یکی از بهترین روشها برای معرفی دین است.
رئیس مؤسسه آئین معنویت با بیان اینکه مرحوم آقا ضیاءالدین عراقی از بزرگانی است که مظلوم است، تصریح کرد: این عالم بزرگ که متعلق به استان مرکزی بوده است خیلی مظلوم است و حتی در برخی موارد، یک فرد صوفی را به جای وی اشتباه گرفتهاند. آقا ضیاءالدین، آقا نورالدین عراقی و ملافتحعلی سلطانآبادی از جمله مفاخری هستند که معرفی آنها در دستور کار است و برای شروع هم از آقا ضیاء آغاز کردهایم.
ملکی اظهار کرد: ملافتحعلی بیشترین نقش را در معرفی ثقلین و مکتب اهل بیت(ع) داشته است؛ مکتب تفکیک که به اسم میرزامهدی خراسانی در خراسان معروف است و البته نام درست آن مکتب فرقان است یعنی در استخراج معارف دینی باید به کتاب و سنت ارجاع شود و نه اختلاط میان مفاهیم بشری و وحیانی؛ ملافتحعلی این بحث را مطرح کرد و میرزامهدی آن را جدی گرفت و دقیقا صد سال قبل در مشهد رواج یافت.
تفسیر عقلی
وی اضافه کرد: آقا نورالدین عراقی هم اولین کسی است که تفسیر عقلانی از قرآن کریم با عنوان «القرآن و العقل» نوشت و سال آینده صدمین سال درگذشت اوست و آقاضیاءالدین هم که سال آینده هشتادمین سال ارتحال ایشان است یکی از این عالمان بزرگ است. امام خمینی(ره) ایشان را نور دین، برشمردند و فرمودند او در حقیقت نور دین بود و مجتهدان افتخار میکردند که درس او را میفهمند.
ملکی با بیان اینکه حوزه شناخت چندانی از آقا ضیاء ندارد، گفت: وی در زمانی مطرح شد که آخوند خراسانی از دنیا رفت و در دوره وی مفاخر بزرگی وجود داشتند ولی برخی تعبیر فرمودهاند که وی مجدد اصول فقه بود و اگر سه اصولی متبحر در دو قرن اخیر داشته باشیم یکی از آنها آقا ضیاء عراقی است. وی ۳۷ جلد کتاب نوشته است ولی اغلاط زیادی دارد لذا بنا داریم موسوعه آثار وی را چاپ کنیم، همچنین اندیشه فقهی و اصولی و اندیشه سیاسی وی را تدوین و تالیف کنیم؛ تاثیر سیاسی ایشان در دوره خود با تربیت کسانی مانند شیخ فضل الله نوری و آیتالله کاشانی در دوره مشروطه مشهود است. او دارای اندیشه سیاسی بزرگی بود که جا دارد در مجامع دانشگاهی و حوزوی این اندیشه مورد بحث قرار بگیرد.
وی افزود: ایشان برخلاف آخوند خراسانی و سیدکاظم یزدی که به ترتیب طرفدار و ضد مشروطیت بودند، موافق مشروطه بود و او را رهبر جریان سوم مشروطیت میدانستند که نه حامی و نه ضدیت افراطی با مشروطه داشت. مشهور است که تنبیهالامه مرحوم نائینی هم برگرفته از کتاب ایشان است. همچنین دورههای درس خارج فقه و اصول وی چهار ساله بود برخلاف برخی آقایان دوره متاخر که ممکن است درس اصول آن ها تا ۲۰ سال هم طول بکشد در حالی که اصول مقدمه فقه است.
نوآوری فقهی اصولی
ملکی بیان کرد: ایشان با نگاه جدید به فقه نگریست و هر جلسه او نسبت به جلسه قبل نوآوری داشت؛ در لحظات آخر عمر هم نوآوری در افکار وی مشهود بود. شهید صدر در آثار خود بیشترین تاثیر را از افکار آقا ضیاءالدنی عراقی گرفته است. مرحوم امام(ره) هم از او به عنوان استوانه یاد میکرد.
وی افزود: تاثیر ایشان در نجف اشرف از دیگر نکات زندگی این عالم بزرگ است که گفته شده در آن واحد، ۱۵۰ مجتهد در درس او حضور داشتند، که در فقه شیعه بینظیر است. همچنین مقابله ایشان با عرفان و تصوف انحرافی در نجف، از کارهای ماندگار او هست.
ملکی گفت: این کنگره تحت اشراف رئیس جامعه مدرسین در حال فعالیت است و آیتالله مبلغی، معاونت بینالملل کنگره را برعهده دارد و کنگره در سال آینده در قم و نجف، با آماده شدن موسوعه آثار وی برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه بسیاری از آثار ایشان مخطوط و در کتابخانه آستان قدس و یا در نجف است، تصریح کرد: دوره کامل فقه و اصول ایشان توسط فرد بزرگواری نوشته شده که در آستان قدس موجود است و ۳۰ دوره فقه و اصول وی نوشته شده و در دست افرادی بوده که بعضا از دنیا رفتهاند و بنا داریم همه این ها را در قالب موسوعه چاپ کنیم.
وی اضافه کرد: ایشان در دوره خود که مقالهنویسی رایج نبود اقدام به نوشتن مقاله کرد همچنین شرح تبصرة المتعلمین ایشان هم قرار است در موسوعه نوشته شود و تمامی آثار وی احیاء، مبانی فقهی اصولی وی تحلیل شده و افکار ایشان در میدان علمی به بحث و گفتوگو گذاشته شود، همچنین به سخن رهبر انقلاب مبنی بر برگزاری کنگره برای ایشان جامه عمل بپوشانیم زیرا ایشان تاکید فرمودند که چرا برای آقا ضیاء، کنگره گرفته نمیشود. رهبری بر نوآوری فقهی و اصولی ایشان نظر دارند به همین دلیل هم بر برپایی کنگره تاکید کردند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه