تنها نکتهای که انتخابات ما را نسبت به سایر انتخابات منحصربه فرد میکند این است که کاندیداهای ما هنوز معلوم نیست زن هم میتوانند باشند یا نه! در عین حال کاندیداهای ما در انتخابات چند شغلهاند یعنی هر کدام به جز وظیفه فرعی کاندیداتوری وظائف اصلی دیگری هم به شرح و عناوین زیر دارند:
1- «کاندیداهای جوششی»
این کاندیداها خودجوشند. با توجه به اینکه هنوز معلوم نیست عبارت «رجل سیاسی» زنان را هم شامل میشود یا نه؛ کلیه مردان و زنان بدون توجه به ضوابط انتخابات برای انجام مراحل ثبتنام به وزارت کشور سرازیر میشوند! پوشش آنها معمولا غیرعادی بوده و از کفن تا لباس موتورکراس و زدن کروات با پرچمی در دست را دربرمیگیرد! البته همه میدانند صلاحیت این افراد تایید نخواهد شد اما با مصاحبههای خوشمزهای که انجام میدهند نمک انتخابات (قبل از روشن شدن تنورش) را بیشتر میکنند! به هر حال؛ هر کسی به طریقی تکلیف خود را ادا میکند!
2- «کاندیداهای موشموشی»
این کاندیداها که معمولا ممنوع الهمه چیزند؛ در نظر مردم یک کاندیدای بالقوه محسوب میشوند!یعنی هیچوقت به شکل بالفعل ثبتنام نمیکنند چراکه بجای رد صلاحیت؛ کلهپا میشوند! این کاندیداها آنقدر هوش دارند که بفهمند اگر مثل موش آهسته نروند و نیایند؛ گربه شاخشان خواهد زد! لذا پروتکلها را رعایت کرده و بشدت بر دهانشان ماسک میزنند!!
3- «کاندیدای پوششی»
این کاندیداها همیشه به نفع کسی که سمبهاش پرزورتر است به شکل غافلگیرانهای کنار میکشند! این کاندیداها سفرهشان را میتکانند و کنار میگذارند تا سر سفره نان و آبدارتری بنشینند!
4- «کاندیدای پیچشی»
این کاندیداها در وهله اول نشان میدهند پوششی هستند اما مانند رونالدینو ناگهان جهتشان عوض میشود و به شکل غافلگیرانهای میپیچانند و کنار نمیکشند!
5- «کاندیداهای شورشی»
این کاندیداها بچه پررو هستند یعنی خودشان میدانند سرتاپای صلاحیتشان رد خواهد شد اما بازهم ثبتنام میکنند تا بعد از رد صلاحیت با هشدار و تهدید و فریاد برخی چیزها را افشا کنند. هر چند تاکنون نه چیز خاصی را افشا کردهاند و نه فریادشان به جایی رسیده اما باز این مسئله چیزی از ارزشهای آنها در زمینه گرم کردن تنور انتخابات کم نکرده و نمیکند!
6- «کاندیداهای پرسشی»
این کاندیداها هم مانند کاندیداهای شورشی نمره قبولی صلاحیت را برای شرکت در انتخابات نمیآورند اما فرقشان با کاندیداهای شورشی این است که کاندیداهای شورشی خودشان میدانند که تایید نمیشوند اما برای کاندیداهای پرسشی رد صلاحیتشان همواره به شکل یک سوال در ذهنشان باقی خواهد ماند!
7- «کاندیداهای ارزشی»
این کاندیداها همه چیزشان میزان است اما حتی با وجود وساطتت مقامات خیلی خیلی بالا هم، باز صلاحیتشان رد میشود! البته این کاندیداها برعکس کاندیداهای پرسشی حتی برایشان این سوال هم پیش نمیآید: «آخه چرا من؟!» آنها همین قدر که به تکلیف و دین خود ادا کردهاند راضیاند و خدارا هم شاکرند! البته فرق آنها با بقیه کاندیداهای رفوزه شده در این است که سایر کاندیداها «رد صلاحیت میشوند» اما این کاندیداها فقط به شکل محترمانهای «صلاحیتشان احراز نمیشود»!
8 – «کاندیدای فرسایشی»
این کاندیداها از اعتماد به نفس و انگیزه بالایی برخورداند(به همین خاطر به آنها کاندیداهای انگیزشی هم گفته میشود) کاندیداها فرسایشی به جز شرکت در انتخابات کار و بار دیگری ندارند آنها سالیان سال به شکل مستمر در انتخابات شرکت کرده؛ صلاحیتشان تایید شده و دست آخرهم؛ رای نمیآورند! اما باز با روحیه و بوتاکس بهتری در صحنه رقابت بعدی ظاهر میشوند! آنها معتاد شرکت در انتخاباتند و برای شان مسیر از هدف مهمتر است!
9- «کاندیدهای رویشی – جهشی»
این کاندیداها در وهله اول کاملا ناشناختهاند و هیچ سابقه خاصی ندارند اما ناگهان در هر دورهای از انتخابات سربرمیآورند و به شکل عجیب و غریبی مطرح، صلاحیتشان تایید و حتی در ادامه؛ انتخاب هم میشوند! فاصله رویش آنها تا جهش کمتر از یکماه است!
10- «کاندیداهای روکشی – مالشی»
این کاندیداها برای دفاع و حفظ آبروی دولت وقت میآیند تا کابینه بر سر کار؛ توسط کاندیداهای منتقد، سرکار گذاشته نشود و یا بیش از حد تخریب و نیست و نابود نشود!
11- «کاندیداهای نمایشی»
وظیفه این کاندیداها راه انداختن جنگ زرگری است این کاندیداها در اصل یک حریف تمرینی بیخطر برای کاندیداهای اصلی محسوب میشوند معمولا فحش خورشان ملس است اما در عوض تنور انتخابات را داغ داغ داغ میکنند!
12- «کاندیداهای نی ناش ناشی»
این کاندیداها میدانند که رد صلاحیت خواهند شد اما به شکل تفریحی کاندید میشوند و بعد از رد صلاحیت هم آنقدر مسرور و خوشحال میشوند که (برعکس خوانندگان پاپ) حتی تصمیم میگیرند با ننهشان آشتی کنند!
ثبت دیدگاه