وظیفه عزاداران در مکتب پیامبر
🔹 ۱- در مکتب پیامبر، اصل تقواست. باید عزاداریهای ما از هرگونه گناه دور باشد.
🔹 ۲- در مکتب پیامبر، دروغ و غلو جایی ندارد. «لا تغلوا فی دینکم و لا تقولوا علی الله إلا الحق»
🔹 ۳- در مکتب پیامبر، عقل و احساسات و شور و شعور و منطق و فریاد در کنار هم هستند.
🔹 ۴- در مکتب پیامبر، حقالله و حقالناس باید رعایت شود. نماز، عهدالله و حقالله است و نماز ظهر عاشورا باید در مراسم عزاداری اقامه شود.
🔹 ۵- سر مبارک امام حسین علیهالسلام بر روی نیزه قرآن خواند، تا به ما بگوید باید محوریت قرآن در زندگی شما حفظ شود.
🔹 ۶- در مکتب پیامبر، اخلاق و سعه صدر و وحدت مورد توجه است. در عزاداریها نیز باید از هر حرکتی که سبب تفرقه، بداخلاقی، تبعیض، اسراف، آزار دیگران، تضییع حق گردد، دوری شود.
🔹 ۷- آنگونه عزاداری کنیم که اگر امام زمان عج به مجلس ما آمد، شیوه ما را تحسین کند. محتوای اشعار و مطالب برخاسته از قرآن و روایات باشد. به قول امام رضا علیهالسلام در مجالس، امر دین زنده شود، که اگر جلسات این گونه باشد، آن روزی که همه دلها میمیرد، دل شما زنده است.
🔹 ۸- از ابزار موسیقی و ریتمهایی که در شأن نیست و متأسفانه امروز شاهد آن هستیم، خودداری کنیم.
🔹 ۹- از هرگونه کاری که مزاحم مردم است، از قبیل صدای بلندگو و طبل، به خصوص در ساعات استراحت و همچنین اختلاط زن و مرد و برهنه شدن مردان به ویژه در برابر چشم خانمها و کارهایی که سبب سد معبر میشود و عزاداری در وقتهایی که مردم به خصوص بیماران اذیت میشوند و اشعاری که در شأن اهلبیت نیست و تبعیض در پذیراییها و ذبح گاو و گوسفند در وسط کوچه و خیابان دوری کنیم.
🔹 ۱۰- در هر جلسه عزاداری، آیه ای از قرآن تفسیر شود و حکمتی از نهجالبلاغه بیان گردد.
🔹 ۱۱- سعی کنیم از رقابت، خودنمایی و اسراف بپرهیزیم.
🔹 ۱۲- مگر می شود امام حسین علیهالسلام در راه مبارزه با یزید شهید شود ولی در عزاداری کلمهای در مورد مبارزه با طاغوتهای زمان گفته نشود.
📚 حماسه حسینی در پرتو قرآن
ثبت دیدگاه