وزیر دفاع انگلیس در بحبوحه افزایش نگرانیها نسبت به کنترل روسیه بر تامین گاز اروپا هشدار داد، از انرژی به عنوان یک سلاح استفاده میشود.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی تلگراف، پس از آنکه دفتر نخست وزیری انگلیس نگرانیهایی را نسبت به خط لوله گازی جدید روسیه مطرح کرد و تاکید داشت که این اتفاق میتواند پیامدهای امنیتی مهمی به دنبال داشته باشد، بن والاس، وزیر دفاع انگلیس اعلام کرد دولت لندن نیاز مقابله با “تهدیدات غیرمتعارف” از سوی قدرتهای خارجی را به رسمیت شناخت.
همزمان با افزایش قیمت گاز در بحبوحه کمبود عرضه، دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا مسکو را به استفاده از گاز طبیعی به عنوان وسیلهای برای اعمال فشار بر اروپا متهم کرده است.
همزمان با اینکه اقتصادهای جهان روند بهبودی از خسارتهای پاندمی کرونا را آغاز کردهاند، قیمت گاز از ابتدای سال جاری میلادی هشت برابر شده است.
برخی انگشت اتهام را به طرف روسیه نشانه گرفتهاند که ۴۰ درصد از نیاز اروپا به گاز را تامین میکند. دلیل این امر این است که آنها معتقدند روسیه تمایلی به تقویت صادرات گاز فراتر از سطوح قراردادی قبلی ندارد.
انگلیس وابستگی کمی در این خصوص به روسیه دارد چرا که تنها سه درصد از گاز این کشور از روسیه تامین میشود. این کشور در عوض بخش اعظم نیاز گازی خود را از منابع گازی در آبهای قلمرویی انگلیس، نروژ و خاورمیانه تامین میکند. با این حال، خانوارهای انگلیسی، بخش گاز و صنایع وابسته به گاز به شدت از این افزایش قیمت جهانی گاز تاثیر گرفتهاند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز به مسکو نسبت به استفاده از انرژیاش برای تحت فشار گذاشتن اروپا هشدار داد.
وی گفت: ما مدتهاست که نگران استفاده روسیه از انرژی به عنوان وسیلهای برای اعمال فشار و یک سلاح سیاسی هستیم. ما قبلا نیز شاهد این اتفاق بودهایم و ممکن است مجددا نیز شاهد آن باشیم. به نظر من روسیه با تلاش برای سوء استفاده از انرژی مرتکب اشتباه بزرگی میشود.
همچنین بن والاس درباره اینکه چطور وزارت دفاع انگلیس اهمیت مقابله با تهدیدات غیرمتعارف را برای حفظ مقاوتشان به رسمیت میشناسد، گفت: شاهد هستیم که برخی کشورها از انرژی، مهاجرت و جرائم سایبری و سازمانیافته به عنوان سلاح استفاده میکنند. اصلاحات و ادغام بیندولتی بهبودیافته ما، همگی برای مقاومت در برابر این تاثیرات طراحی شدهاند.
بخش اعظم این نگرانیها از خط لوله گازی روسیه موسوم به نورد استریم ۲ که از عمق دریای بالتیک عبور میکند، نشات گرفته است.
یکی از سخنگویان دفتر نخست وزیری انگلیس گفت: لندن بارها نگرانیهای جدی خود را درباره پروژه نورد استریم ۲، پیامدهایش برای امنیت انرژی اروپا، استفادهاش در یک آینده کربنزدایی شده و تاثیرش بر اوکراین ابراز کرده است.
وی افزود: اوکراین در حال حاضر میزبان بزرگترین شبکه خط لوله گازی روسیه است و مبلغی که در ازای این نقل و انتقال دریافت میکند بخش قابل توجهی از میزان تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل داده است. خط لوله گازی نورد استریم ۲ عرضه گاز از طریق اوکراین را تغییر داده و پیامدهای قابل توجهی بر اقتصاد این کشور خواهد گذاشت. این اقدام همچنین میتواند پیامدهای امنیتی مهمی نیز به همراه داشته باشد.
هفته گذشته، دولت فرانسه هم تهدید کرد که از منابع انرژی بهعنوان راه «فشار» به انگلیس برای رعایت توافق بریگزیت استفاده خواهد کرد. کلمنت بون، وزیر اروپای فرانسه سهشنبه در گفتوگو با رادیو «یوروپ ۱» گفت فرانسه از محدودیتهای اعمالشده بر ناوگان ماهیگیری این کشور خشمگین است و «بریتانیا به منابع انرژی ما وابسته است.» او گفت که اقدامهای مقتضی در سطح ملی یا اروپا در زمان مناسب به عمل خواهد آمد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه