نهضت عاشورا یک حادثه صرف تاریخی نیست
23 مرداد 1400 - 10:49
شناسه : 17217
2

علنی به نقل از ایسنا/زنجان کارشناس دینی گفت: نهضت عاشورا یک حادثه صرف تاریخی نیست، بلکه یک مکتب حیات‌بخش انسانی است که باید درس‌های آن را به درستی فرا گرفت. حجت‌الاسلام جعفر رحیمی در گفت‌وگو با علنی به نقل از ایسنا، با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم، گفت: در تاریخ پرفراز و نشیب اسلام […]

پ
پ

علنی به نقل از ایسنا/زنجان کارشناس دینی گفت: نهضت عاشورا یک حادثه صرف تاریخی نیست، بلکه یک مکتب حیات‌بخش انسانی است که باید درس‌های آن را به درستی فرا گرفت.
حجت‌الاسلام جعفر رحیمی در گفت‌وگو با علنی به نقل از ایسنا، با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم، گفت: در تاریخ پرفراز و نشیب اسلام همواره جنبش‌ها و مبارزات حق‌طلبانه بوده است که هر کدام به نوعی در تثبیت ارزش‌های اسلامی و نفی فساد و ستم‌گری موثر بوده‌اند اما در میان این جنبش‌ها، نهضت خونین سالار شهیدان حسین بن علی (ع) بسان خورشیدی می‌درخشد و به دل‌های آماده، نور و روشنایی می‌بخشد و حرارتی در دل‌های مستعد ایجاد می‌کند که هیچ‌گاه سرد و خاموش نمی‌شود.
وی با یادآوری اینکه نهضت عاشورا یک حادثه صرف تاریخی نیست، بلکه یک مکتب حیات‌بخش انسانی است که باید درس‌های آن را به درستی فرا گرفت و آن‌ها را در زندگی به کار بست، ادامه داد: اگر ما به زیارت عاشورا و یا فرمایشات امام حسین (ع) بنگریم، درس‌های فراوانی در آن وجود دارد که اولین درس آن آزادگی و آزادمنشی است.
این مسئول با بیان اینکه آزادی انسان به معنای رهایی تن از اسارت و خلاصی از تنگناهای زندگی است، متذکر شد: به تعبیر دیگر، آزادی یعنی رهایی مرغ جان از قفس جبر و پر گشودن در آسمان اختیار و آزادگی به معنای رهایی عقل و جان آدمی از زندان نفس و شهوت و گام برداشتن در وادی عشق و حیرت است.
رحیمی با یادآوری اینکه دومین درس عاشورا، احیای امر به معروف و نهی از منکر است، بیان کرد: دین اسلام با نگرشی جامع‌گرایانه می‌خواهد همه افراد جامعه اسلامی به گونه‌ای تربیت شوند که نسبت به رفتار یکدیگر احساس مسئولیت کنند، زیرا اصلاح و فساد جامعه، وابسته به صلاح و فساد افراد است.
امام جمعه ابهر با پرداختن به این مسئله که سومین درس عاشورا، احیای دین و بدعت‌ستیزی است، اضافه کرد: بر همین اساس همه افراد در جامعه وظیفه دارند با ارزش‌های دینی آشنا شده و آن‌ها را احیا و از بدعت‌های جامعه پرهیز و مخالفت کنند.
وی با تاکید بر اینکه چهارمین درس عاشورا، تکلیف‌مداری است، تصریح کرد: همه باید به وظیفه الهی خود عمل کنیم و اینکه مردم چه خواهند گفت مهم نیست. معامله ما باید با خداوند باشد. باید بصیرانه نگاه کنیم تا ببینیم امروزه تکلیف چیست.
رحیمی خاطرنشان کرد: حضرت سیدالشهدا (ع) عصاره همه حقایق الهی است و از این جهت وجود مبارک ایشان تنها متعلق به‌ شیعیان و مسلمانان نیست، بلکه متعلق به‌ همه انسان‌ها است.
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.