مواجهه طولانی‌مدت با‌ آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند
19 فروردین 1404 - 10:37
شناسه : 76396
0

مواجهه طولانی‌مدت با‌ آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض سطوح بالای آلودگی هوا ممکن است به سلامت مغز افراد به ویژه سالمندان آسیب برساند. – اخبار اجتماعی – به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن […]

پ
پ

مواجهه طولانی‌مدت با‌ آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض سطوح بالای آلودگی هوا ممکن است به سلامت مغز افراد به ویژه سالمندان آسیب برساند.

– اخبار اجتماعی –

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض سطوح بالای آلودگی هوا ممکن است به سلامت مغز افراد به ویژه سالمندان آسیب برساند.

براساس گزارش مدیکال اکسپرس، این تحقیق که در مجله The Journals of Gerontology منتشر شده، نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض دی‌اکسید نیتروژن (NO2) و ذرات معلق ریز (موسوم به PM2.5) با کاهش توانایی‌های شناختی، به‌ویژه مهارت‌‌های زبانی، مرتبط است.

NO2 عمدتاً از طریق احتراق سوخت وارد جَو می‌شود و از آلاینده‌هایی است که از وسایل نقلیه‌ای مانند خودروها، کامیون‌ها و اتوبوس‌ها و همچنین نیروگاه‌ها تولید می‌شود. ذرات آلاینده PM2.5 نیز در هوای آزاد معمولاً از احتراق بنزین، نفت، گازوئیل یا چوب به‌وجود می‌آید و شامل ذرات ریزی است که می‌توانند به‌طور عمیق وارد ریه‌ها شوند.

محققان در این پژوهش، داده‌های سلامتی مربوط به 1127 بزرگسال 65 ساله و بالاتر را مورد بررسی قرار دادند. این تیم، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا را در طی یک دوره 10 ساله (2008–2017) بررسی کرد و عملکرد حافظه، عملکرد اجرایی (یعنی برنامه‌ریزی، حل مشکلات و انطباق با موقعیت‌های جدید)، زبان و عملکرد شناختی شرکت‌کنندگان را ارزیابی کرد.

یافته‌ها نشان داد که افرادی که در مناطق با بالاترین سطوح NO2 و PM2.5 زندگی می‌کنند، در مقایسه با کسانی که در مناطق با سطوح آلودگی متوسط زندگی می‌کنند، در آزمون‌های شناختی عملکرد ضعیف‌تری داشتند.

این تحقیق همچنین نشان داد که منابع مختلف آلودگی هوا تأثیرات متفاوتی بر سلامت مغز دارند. به‌عنوان‌مثال، آلودگی ناشی از صنایع، گرمایش خانگی و احتراق سوخت‌ها (مانند زغال‌سنگ و نفت) شدیداً‌ با عملکرد ضعیف‌تر در مهارت‌های زبانی ارتباط داشت.

نویسندگان دلایل این یافته‌ها را بررسی نکردند، اما احتمال دادند که این نتایج ممکن است به این دلیل باشد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا ارتباط بیشتری با آسیب به لوب گیجگاهی دارد که بخشی از مغز است که با یادگیری زبان و معناها بیشتر ارتباط دارد.

دکتر جرجیو دی‌گسا، نویسنده اصلی این تحقیق گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که آلودگی هوا نه‌تنها به ریه‌ها و قلب آسیب می‌زند، بلکه به سلامت مغز نیز آسیب می‌رساند، به‌ویژه زمانی که افراد برای مدت طولانی در معرض سطوح بالای آن قرار می‌گیرند.»

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.