معنای عید و دلایل برتری عید ‌غدیر‌خم در بین اعیاد
05 تیر 1403 - 20:01
شناسه : 71056
5

معنای عید و دلایل برتری عید ‌غدیر‌خم در بین اعیاد ▪️عید به‌معنای فرصتی برای عود و بازگشت به خویشتن است. انسانی که در روزمرّگی‌ها خود را فراموش می‌کند و اسیر آمد‌و‌شدها، داد‌‌و‌ستدها، گفتگو‌ها و فعّالیت‌های روزمرّه‌ی زندگی مادّی و دنیوی می‌شود و از خویشتن خویش غافل می‌گردد، به فرصتی برای برگشتن، اندیشیدن و پرداختن به […]

پ
پ

معنای عید و دلایل برتری عید ‌غدیر‌خم در بین اعیاد

IMG_20240625_095655_211aQpDIe0

▪️عید به‌معنای فرصتی برای عود و بازگشت به خویشتن است. انسانی که در روزمرّگی‌ها خود را فراموش می‌کند و اسیر آمد‌و‌شدها، داد‌‌و‌ستدها، گفتگو‌ها و فعّالیت‌های روزمرّه‌ی زندگی مادّی و دنیوی می‌شود و از خویشتن خویش غافل می‌گردد، به فرصتی برای برگشتن، اندیشیدن و پرداختن به خود نیاز دارد.

 

▪️یک هفته کالاهای صنعتی را می‌سازد، ساختمان، ماشین و وسایل می‌سازد؛ امّا متأسّفانه خودش رها می‌شود. انسان باید در پایان هفته به خودسازی بپردازد و نباید خود را رها و فراموش کند.

▪️عید فرصتی برای عود به خویشتن است. با این معنا، اگر برترین عید این امّت عید غدیر‌خم است، پس بزرگترین و مناسب‌ترین فرصت و مساعدترین شرایط برای بازگشت به خویشتن خویش عید غدیر خم است.

▪️انسانی که خلیفة‌الله و تجلّی‌گاه همه‌ی اسماء و صفات الهی است، انسانی که همه‌ی علم و قدرت الهی در خمیره‌ی او به ودیعت نهاده شده است، با فراموشی خویشتن، اسیر زندان محدودی به نام عالم طبیعت و زندگی‌ منحطّی به‌نام زندگی دنیوی و حیات حیوانی شده است.

▪️این انسان برای بازگشت به خویشتن و رسیدن به قلّه‌ی بلند خلیفة‌اللّهی، برترین و مساعدترین فرصتی که در اختیار دارد، سرسپردن به آستان ولایت است؛ یعنی با دست بیعت سپردن به ولیّ‌اعظم خداست که انسان می‌تواند به خویشتن خویش بازگردد.

▪️در مکاتب عرفانی بحث سرسپردن و دست بیعت دادن به ولیّ در مسیر سلوک، جایگاه ویژه‌ای دارد؛ منتها از روایات به‌خوبی می‌توان دریافت که اگر انسان بخواهد به خویشتن خویش بازگردد، خود بیگانگی را ترک کند و به خودآگاهی منتقل شود، باید به ولیّ اعظم خدا سر بسپرد.

▪️بیعت با ولیّ اعظم خدا و انسان کامل، بهترین و‌ سرنوشت‌سازترین فرصت است برای اینکه انسان بتواند به تمامیّت ظرفیّت خویشتن دست پیدا کند و همه‌ی استعداد به ودیعت نهاده‌شده در خویش را فعلیّت ببخشد.

▪️در عید قربان، انسان در راه عشق حقّ ‌متعال، در سرزمین منای عشق و آرزو، نفس خویش و انّیت، انانیّت، خودبینی، خودپرستی و خودپسندی خود را ذبح و قربانی می‌کند.

▪️قبل از عید فطر یک ماه دوره‌ی کنترل نفس را از طریق روزه و پراختن به عبادات طی می‌کند. در روز جمعه دست از کار، فعالیت، تلاش‌های مادّی و دنیوی می‌کشد و فراغتی برای خود تعبیه می‌کند.

▪️همه‌ی این اعیاد فرصت‌های خوب و مناسبی‌ برای بازگشت به خویشتن است.

 ▪️امّا مناسب‌ترین و مؤثّرترین فرصت، عید غدیر‌خمّ است. به‌ همین دلیل همه‌ی انبیاء الهی این روز را جشن می‌گرفتند و عید می‌دانستند.

◾️استاد مهدی طیّب

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.