معرفی کتاب شیدا
شرح زندگانی عارف موحد، مرحوم حاج سید هاشم حداد
کتاب شیدا در تجلیل از عارف شیدا آیتالله سید عبدالکریم کشمیری (ره)
در این مقاله میخوانید پنهان نمودن 1) معرفی کتاب شیدا آیت الله سید عبدالکریم کشمیری (ره) 2) متن کتاب شیدا سید عبدالکریم کشمیری (ره) 2.1) زندگینامه آیت الله سید عبدالکریم کشمیری (ره) 2.2) ساده زیستی در زندگی 2.3) تقوای الهی 2.4) کوتاه ترین راه
«… فرمود سرت را بگذار اینجا، گوشم را گذاشتم روی قلبشان، دیدم مثل ساعت که دائم کار میکند یک کلمهای دائم تکرار میشود…»
میان خدا و اینان چه میگذرد؟ ما که عارف نیستیم اما میخواهیم عاشق باشیم. میخواهیم بود و نبودمان را فدای او کنیم. آیا میشود ما را هم صدا کند همانطور که این عارف شیدا را به سوی خود خواند؟
معرفی کتاب شیدا آیت الله سید عبدالکریم کشمیری (ره)
کتاب شیدا در تجلیل از عارف شیدا آیت الله سید عبدالکریم کشمیری (ره) و پیرامون احوال مردی الهی و عارفی ربانی است، او که قلبش تنها به یاد محبوب می تپد.
این عندلیب واله و شیدا لذت و آرامشی بی نهایت را در لحظات خلوت و انس با محبوب یافته که لوح سینه را از غیر او پاک کرده و وجودش از نام و یاد محبوب پُر شده است.
متن کتاب شیدا سید عبدالکریم کشمیری (ره)
بخش هایی از متن کتاب شیدا جهت مطالعه و اطلاع از محتوای این کتاب ارزشمند در ادامه ارائه می شود:
میخواهی با خدا رفیق شوی اما نمی دانی چگونه! همیشه احساس می کنی دلت برای خدا تنگ است! میخواهی عاشق خدا باشی، میخواهی اسمش که بیاید قلبت به تپش بیفتد، بدنت گرم شود و خون در رگ هایت بدود.
دلت می خواهد نوازش خدا را احساس کنی، از این که تا به حال نتوانسته ای یک نماز درست و حسابی بخوانی، خودت هم ناراحتی! دلت می خواهد سرت را که به خاک می گذاری دیگر برنداری!
می گویی چرا من نمی توانم ذکر خدا را بگویم؟ چرا این قدر غفلت دارم؟ چرا ذکر خدا برای من شیرین نیست! عملت نمی گوید اما دلت می خواهد به خدا بگوید:
ز عشق هر چه سرایم تویی تمام تویی
تو روح مهری و معنای عشق تمام تویی
زندگینامه آیت الله سید عبدالکریم کشمیری (ره)
مختصری از زندگینامه آیت الله سید عبدالکریم کشمیری (ره) و نیز توصیه های اخلاقی و عرفانی ایشان که در کتاب شیدا بیان شده است، در ادامه بیان می شود.
ساده زیستی در زندگی
حاج صاحب عضدالله می گوید:
«بسیار ساده زندگی می کرد زندگی ایشان مثل زندگی انبیا و اولیا بود. طوری که من مانند ایشان ندیده بودم. به طور کلی این دنیا را ترک کرده بودند. به پول و لباس و …هیچ اهمیتی نمی دادند، کانه دنیا هیچ است.
یک روز به ایشان گفتم: آقا اگر احتیاجی دارید به من بگویید، گفتند: من اصلا محتاج نیستم، خدا هست. من از این سید بزرگوار خیلی تعجب می کردم.»
تقوای الهی
آیت الله کشمیری خود راه رفته است و سالک، بی خبر از راه و رسم منزل ها نیست. او می داند تا کسی گذشته اش را جبران نکرده باشد و به طور کامل قادر به انجام واجبات و ترک محرمات نشده باشد، نمی تواند به اعمال مستحب و ذکر روی بیاورد که بی نتیجه خواهد بود. برای همین اول توصیه اش به آن ها که می خواهند قدم در راه سلوک الهی و سیر الی الله بگذارند، تقوا است.
«ایشان اول توصیه به تقوا می کردند. می فرمودند: بندگی خدا را کنید، ترک معصیت کنید.»
شستشویی کن و آنگه به خرابات خرام
تا نگردد ز تو این دیر خراب آلوده
دم از دوستی و محبت و قرب الهی زدن با نافرمانی او در یک جا جمع نخواهد شد و تا این قدم اول برداشته نشود، رفتن به پله بالاتر محال است.
کوتاه ترین راه
امام، صراط مستقیم است و توسل به او کوتاه کردن راه است و شفاعت آن ها باعث حل شدن بسیاری از مشکلات. پس:
– اگر اخلاص در عمل و پاک شدن از ناخالصی ها و زدودن ریا و تظاهر و نفاق را می خواهیم باید به حضرت علی (ع) توسل کنیم.
– اگر پاکی و طهارت و عفت در چشم و گوش و زبان و قلب را می خواهیم باید به مرکز و محور عصمت الهی حضرت صدیقه طاهره (س) پناهنده شویم.
– اگر خلق نیکو و حُسن معاشرت می خواهیم باید از امام حسن (ع) مدد بخواهیم که مظهر حُسن الهی است.
– اگر عشق و محبت دنیا برایمان مانع از عشق و محبت به خداست باید از امام حسین (ع) مدد بگیریم.
– اگر …
ثبت دیدگاه