معرفی کتاب «حقیقت عظیم» شامل بیانات آیت‌الله‌‌العظمی خامنه‌ای درباره حضرت فاطمه (س)
29 آذر 1403 - 11:40
شناسه : 74620
1

معرفی کتاب «حقیقت عظیم» شامل بیانات آیت‌الله‌‌العظمی خامنه‌ای درباره حضرت فاطمه (س) کتاب «حقیقت عظیم» شامل مجموعه بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی) درباره‌ی حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) از سال ۱۳۵۱ هجری شمسی می‌باشد. این کتاب مجموعه‌ی کاملی است از هر آن چه حضرت‌ آیت‌الله‌ العظمی خامنه‌‌ای (مدظله‌العالی) درباره‌ی وجود مقدس حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها) از سال 1351 بیان داشته‌اند […]

پ
پ

معرفی کتاب «حقیقت عظیم» شامل بیانات آیت‌الله‌‌العظمی خامنه‌ای درباره حضرت فاطمه (س)

کتاب «حقیقت عظیم» شامل مجموعه بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی) درباره‌ی حضرت فاطمه(سلام‌الله‌علیها) از سال ۱۳۵۱ هجری شمسی می‌باشد.

این کتاب مجموعه‌ی کاملی است از هر آن چه حضرت‌ آیت‌الله‌ العظمی خامنه‌‌ای (مدظله‌العالی) درباره‌ی وجود مقدس حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها) از سال 1351 بیان داشته‌اند که براساس ترتیب زمانی تدوین و ارائه شده و توسط نشر انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است.

7e102ca89daff0da5d5940619e0e7284

از منظر حضرت آیت الله خامنه‌ای «هر چه درباره‌ی فاطمه‌ی زهرا بگوییم، کم گفته‌ایم و حقیقتاً هم نمی‌دانیم که ما چه باید بگوییم و چه باید بیندیشیم.

ابعاد وجود این انسیه‌ی حورا، این روح مجرد، این خلاصه‌ی نبوت و ولایت به قدری برای ما پهناور و بی‌پایان و درک‌ناشدنی است که حقیقتاً متحیر می‌مانیم.»

رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای در مورد مقام حضرت زهرا (سلام الله علیها) اینگونه می‌فرمایند که ایشان معمای ناگشوده ذهن بشر هستند.

ایشان شناخت قدر و جایگاه حضرت را مافوق فهم ما انسان‌های معمولی می‌دانند. شخصیتی که در عالم خلقت، هم‌ شان و هم کفو با حضرت علی(علیه السلام) دانسته می‌شود و گرچه طول عمر بسیار کوتاهی داشتند.

photo4098822639-500x500

_ در نگارش کتاب «حقیقت عظیم»، سه مرحله‌ی اصلی طی شده است:

● مرحله‌ی استخراج، نخستین گام از مراحل شکل‌گیری این اثر است که به تمامی بیانات و دست‌نوشته‌های رهبر معظّم انقلاب در بازه‌ی زمانی تعیین شده مراجعه شده است.

● در بخش مستندیابی برای موارد قرآنی، روایی و تاریخی مورد نیاز به استناد، حداقل به پنج منبع از منابع متقدّم و معتبر شیعه و سنی (حتی‌الامکان تا پایان قرن ششم هجری) و نیز کتاب بحارالانوار به‌عنوان کتاب مرجع مورد استفاده قرار گرفته است.

● در بخش تدوین، علاوه بر انتخاب عناوین و تیترهای مناسب، فهرستی تفصیلی از ساختار موضوعات مطرح شده ارائه شده است.

این فهرست همراه با فهرست آیات و روایات و نمایه‌های لفظی (اعلام، زمان‌ها، مکان‌ها) به‌صورت الکترونیکی و در قالب شناسه‌ی QR در کتاب چاپ شده است.

لذا از مهمترین ویژگی‌های این کتاب می‌توان به فهرست موضوعات تفضیلی آن اشاره نمود که به صورت رمزینه، جهت استفاده‌ی پژوهشگران و عموم علاقمندان در فهرست کتاب تعبیه شده‌است.

IMG_20230403_142242_916

_ موضوعات ذیل را می‌توان به عنوان مهمترین مباحث این اثر شمرد:

تبیین شخصیت،

ابعاد زندگی ظاهری و فضائل عملی حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها)

مقامات معنوی،

برکات،

نمونه و الگو بودن حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها)،

وظیفه‌ما نسبت به آن حضرت،

انقلاب اسلامی و حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها)،

زن از دیدگاه اسلام و غرب.

IMG_20241219_110808_207

_ در ادامه به بخشی از کتاب اشاره می‌شود:

«فاطمه‌ی زهرا «سلام‌الله‌علیها» به صورت، یک بشر و یک زن، آن هم زنی جوان است؛ اما در معنا، یک حقیقت عظیم، یک نور درخشان الهی، یک بنده‌ی صالح و یک انسان ممتاز و برگزیده است».

«اسلام با چه قدرت عجیبی توانسته است تربیت والای خود را به حدی برساند که یک زن جوان، در آن شرایط دشوار، بتواند این منزلت عالی را کسب کند. هم عظمت این موجود و این انسان والا شگفت‌انگیز است، هم مکتبی که این موجود عظیم‌القدر و جلیل‌المنزله را پدید آورده است، یعنی تعجب‌آور و شگفت‌انگیز است.»

«این خود یک معجزه‌ی اسلام است؛ فاطمه‌ی زهرا «سلام‌الله‌علیها» در عمر کوتاه خود به مقامی می‌رسد که سیده‌ی نساء عالمین است.

من نمی‌گویم حالا شما مثل آن بزرگوار عمل کنید؛ دهان امثال ماها می‌چاید که بخواهیم تشبیه کنیم زندگی خودمان را به نزدیک آن‌ها. این را نمی‌گوییم؛ نه از شما توقع داریم و نه از خودمان توقع داریم؛ اما او قله است و باید هر چه ممکن است به او نزدیک شد؛ در آن جهت باید حرکت کرد. آن زن نمونه‌ای که حیاتش با همه‌ی کوتاهی و عمر او در عین جوانی الگویی برای همه‌ی مردان و زنان غیور و مؤمن و مسلمانان و حتی مردم غیرمسلمانی که با مقام آن بزرگوار آشنا باشند، است و ما باید از زندگی آن بزرگوار درس بگیریم.»

IMG_20241219_110811_122PaVO5bY

_ در برشی دیگر از کتاب می‌خوانید:

اگر می‌بینید خدا خمیره‌ی او را هم خمیره‌ی متعالی قرار داده است، به این دلیل است که می‌دانست این موجود در عالم ماده و عالم ناسوت خوب از امتحان بیرون خواهد آمد؛ امْتَحَنَکِ اللَّهُ الَّذِی خَلَقَکِ قَبْلَ أَنْ یَخلُقَکِ فَوَجَدَکِ لِمَا امْتَحَنَکِ صَابِرَة قضیه این است.

خدای متعال حتی اگر لطف ویژه‌ای درباره آن خمیره، می‌کند بخشی مربوط به این است که می‌داند او از عهده‌ی امتحان چگونه برخواهد آمد؛ والا بسیار کسان خمیره‌ی خوب داشتند؛ مگر همه توانستند از عهده برآیند؟

ف.یوسفی

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.