معرفت نفس
15 اسفند 1401 - 19:08
شناسه : 58156
6

معرفت نفس ▪️پادشاهی که یک پسر نازپرورده در دربار داشت، دید اگر تا آخر کار شاهزاده در این ناز و نعمت بماند، لیاقت جانشینی او را نخواهد یافت و روزی که به قدرت برسد، مردم را در زحمت می‎‌گذارد و به آنها زورگویی می‎‌کند. این بود که به مأمورانش دستور داد به بهانه‌‎ی گشت و […]

پ
پ

معرفت نفس

images.jpeg-3
▪️پادشاهی که یک پسر نازپرورده در دربار داشت، دید اگر تا آخر کار شاهزاده در این ناز و نعمت بماند، لیاقت جانشینی او را نخواهد یافت و روزی که به قدرت برسد، مردم را در زحمت می‎‌گذارد و به آنها زورگویی می‎‌کند. این بود که به مأمورانش دستور داد به بهانه‌‎ی گشت و تماشا، او را به کویر خشک و دور افتاده‌‎ای در کنار ده ویرانه‌‎ای ببرند و رها کنند و بازگردند. آنها هم همین کار را کردند.

شاهزاده که با آن لباس‌‎های اشرافی تنها در کویر مانده بود، قدم می‌زد و با خود حرف می‌‎زد و مردم آبادی‌‎های اطراف را که رد می‌شدند، به جای خدمه‌‎ی کاخ می‌‎گرفت و به آنها امر و نهی می‌کرد که تخت مرا فلان جا بزنید و صبحانه‌‎ی مرا بیاورید و ….

مردم، اوّل گفتند او دیوانه است؛ امّا دو سه نفر افراد عاقل و فهمیده‌‎ی آبادی که او را دیدند، فهمیدند که این لباس‌‎های اشرافی و این خواسته‌ها، تناسبی با کویر ندارد و این پسر باید شاهزاده باشد و از جایی آمده باشد که این چیزها در آنجا برایش فراهم بوده است. این سلیقه‌ی انسان که هر چه می‌خواهد بخرد، هر چند هم که فروشنده، جنس خوب و با دوامی را به او عرضه ‎کند، باز می‌‎پرسد، بهتر و با دوام‎ترش را ندارید، و ازدواج که می‌خواهد بکند، به دنبال زنی می‌گردد که زیباتر و با کمال‌تر از او در دنیا نباشد، و این روحیّه‌ی انسان که اگر مثلاً برای کاری به اداره‌ای برود و کمی ‎او را معطّل کنند، اعتراض می‌کند که چرا من را معطّل کردید، اینها همه حکایت می‌‎کند که او شاهزاده‌‎ای است که سلطان او را برای رشد دادن به این کویر فرستاده است.

اگر به خواسته‌های انسان از قبیل عمر جاودان و غنای بی‌‎پایان و قدرت بی‌‎نهایت و دقّت کنیم، معلوم می‌شود که او مال این کویر دنیا نیست، چون این قبیل چیزها در دنیا نمی‌تواند وجود داشته باشد که روزی آنها را در این عالم دیده و حالا هوس کرده باشد. آیا تا به حال فکر کرده‌‎‌اید که این اشتها و این روحیّه از کجا آمده و در درون ما مخفی شده است؟

« عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی »

مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب

ا.یوسفی

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.