به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی در جریان تصمیم گیری درباره لغو بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی طبق اصل ۸۵ قانون اساسی مجتبی توانگر نماینده تهران به عنوان طراح این طرح، گفت: بررسی طرح ها طبق اصل ۸۵ قانون اساسی مربوط به طرح های ضروری است. طرح پیشنهاد شده با عنوان حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی از یک سو طرحی ناپخته و ناقص است و از سویی زندگی، آموزش و اطلاع رسانی و کسب و کار بخش قابل توجهی از ملت ایران را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد.
وی افزود: تأثیرات گسترده اینترنت و خدمات مبتنی بر آن را نمی توان با قراردادهای جزئی با یک شرکت خارجی قیاس کرد. طرح مذکور مطلقا نباید مشمول اصل ۸۵ شود. مقام معظم رهبری منویات روشنی در مورد فضای مجازی دارند. ایشان معتقدند «هدف دشمن این است که مردم را ناامید کرده و اعتماد به نفس مردم را بگیرند» طرح موجود به تقویت اعتماد بین مردم و نظام کمکی نمی کند.
توانگر تأکید کرد: این طرح نه تنها پاسخگوی منویات مقام معظم رهبری نبوده بلکه در موارد متعددی دچار کج فهمی شده است. این طرح بیش از آنکه به توسعه فناوری بومی تأکید داشته باشد به محدودیت و مانع تراشی برای کسب و کارها پرداخته است. باید توجه داشت که در بسیاری از زمینه های فناوری اطلاعات، کشور ما دچار تحریم های ظالمانه است.
نماینده مردم تهران گفت: این طرح حتی در این زمینه نیز از ظرافت لازم برخوردار نبوده و در مواردی تشدید کننده تحریم ها و محدودیت هاست. مردم نسبت به هر تصمیمی که ثبات دسترسی به فضای مجازی را محدود کند، حسی توأم با ترس و انزجار دارند.
وی افزود: نمایندگان مجلس وعده بهبود معیشت و کرامت به مردم داده اند. در این شرایط ناگوار نباید به جای بهبود و مرهم نهادن به دنبال ایجاد دردسرهای تازه برای مردم باشیم. در آستانه روی کار آمدن دولت مردمی رئیسی، هر پیامی که در آن مودت و دوستی با مردم نباشد، نه تنها برخلاف مصالح نظام است بلکه سنگین تر کردن بار مشکلاتی است که بر دوش مردم حس می شود.
توانگر گفت: دولت انقلابی در ابتدای کار با مشکلات زیادی مواجه است. بعضی از مواد طرح چنان خام و مخرب است که تصویب و اجرای آن به تنهایی برای اختلال های ساز و کارهای حاکم بر فضای مجازی کافی است.
نماینده مردم تهران اظهار داشت: عنوان این طرح «حمایت از خدمات پایه و کاربران» است اما نه فقط خدمات پایه بلکه کل ساختار و نظام ارتباطات کشور را در بر گرفته است.
در ادامه تعدادی از نمایندگان در انتقاد به اظهارات توانگر در مورد طرح صیانت از حقوق کاربران مجازی اعتراض کردند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به این اظهارات خطاب به توانگر گفت: بحث مجلس در مورد بررسی طرح صیانت طبق اصل ۸۵ قانون اساسی است و نباید شما وارد محتوای طرح شوید.
توانگر با بیان اینکه طراحان این طرح دلسوز هستند، گفت: اجرای کوتاه مدت این طرح آثار زیان باری در کشور دارد. مجلس انقلابی که با شعار شفافیت آرا از مردم رأی گرفته است، نباید بررسی چنین طرح مهمی را به تاریخ خانه بفرستد. کجاست شفافیت؟ کجاست همدلی با مردم؟ کجاست پاسخگویی.
نماینده مردم تهران با تأکید بر اهمیت ساماندهی فضای مجازی تصریح کرد: این طرح نیاز به بازنگری جدی برای اصلاحات مورد نیاز دارد. لذا مشارکت همه نمایندگان در بررسی این طرح ضروری است.
وی ادامه داد: در جلسه غیرعلنی دو هفته پیش دوستان اعلام کردند که منتقدین طرح تحت تأثیر صهیونیست ها هستند و حملات جاهلانه صورت می گیرد. با اطمینان و از عمق جان می گویم تمام نمایندگان منتقد طرح حاضر هستند جان ناقابل خود را برای مبارزه با رژیم صهیونیستی فدای مردم کنند. کسانی که در شکاف ملت ایران تلاش می کنند در پازل دشمن نقش آفرینی می کنند.
توانگر اظهار داشت: در جلسه غیرعلنی می گویند شورای عالی فضای مجازی با این طرح موافق است. ما سوال کردیم این ادعا را رد کردند. در جلسه غیرعلنی می گویند با شورای نگهبان هماهنگ کردیم اما دیدید که روز شنبه سخنگوی شورای نگهبان صریحاً اعلام کرد «هیچ هماهنگی قبلی درباره صیانت از فضای مجازی با مجلس نداشته ایم».
در ادامه محمدباقر قالیباف رئیس مجلس مجدد به توانگر تذکر داد وارد جزئیات بررسی این طرح نشود و فقط در مورد لغو بررسی طرح طبق اصل ۸۵ صحبت کند.
توانگر گفت: قانونگذاری برای فضای مجازی به دلیل حکم مقام معظم رهبری برای شورای عالی فضای مجازی بدون مجوز دفتر مقام معظم رهبری، توسط شورای نگهبان رد می شود. در حوزه اختیارات شورای عالی فضای مجازی، وارد نشوید.
وی در پایان از نمایندگان خواست بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ را لغو کنند.
ثبت دیدگاه