ماجرای مرگ نوزاد تازه متولد شده در یکی از بیمارستان‌های مشهد
27 آبان 1400 - 0:02
شناسه : 38606
2

علنی به نقل از ایسنا/خراسان رضوی بنابر اظهارات خانواده نوزاد فوت شده در یکی از بیمارستان های مشهد، این نوزاد که به اکسیژن نیاز داشته است، گاز CO۲  به او داده شده که این موضوع موجب مرگ نوزاد شده است.  یکی از بستگان نزدیک این خانواده در این خصوص به علنی به نقل از ایسنا گفت: «با توجه […]

پ
پ

علنی به نقل از ایسنا/خراسان رضوی بنابر اظهارات خانواده نوزاد فوت شده در یکی از بیمارستان های مشهد، این نوزاد که به اکسیژن نیاز داشته است، گاز CO۲  به او داده شده که این موضوع موجب مرگ نوزاد شده است.

 یکی از بستگان نزدیک این خانواده در این خصوص به علنی به نقل از ایسنا گفت: «با توجه به نظر پزشک معالج، مادر نوزاد ساعت ۷ صبح سه‌شنبه، ۱۸ آبان‌ماه به بیمارستان منتقل می‌شود. در ساعت ۹:۳۰ مادر را به اتاق عمل برده می شود. تا ظهر هیچ خبری از  سلامت مادر و کودک به ما داده نشد. نوزاد را از دستگاه به lCU انتقال دادند و بدون هیچ گونه اطلاعاتی در خصوص سلامت نوزاد برگه‌ای به پدر نوزاد دادند که در  پذیرش بیمارستان کارهای بستری را انجام دهد. پدر نوزاد اولین بار او را زیر دستگاه اکسیژن و درحال تشنج دیده است. دکتر اتاق عمل علت بستری شدن نوزاد را دیابت مادر، وزن بالای نوزاد و مشکل قلبی او بیان کرد، درصورتی که دکتر ICU کاملا متفاوت صحبت کرده و گفته بود که نوزاد مشکل خاصی نداشته ولی نیاز به اکسیژن داشته است.
با اصرار پدر نوزاد  جلسه‌ای با حضور پزشک معالج، رئیس اتاق عمل، دکتر بیهوشی و یک ماما تشکیل داده شد و پزشک معالج قصور پزشکی را توضیح داد که به جای اکسیژن به نوزاد گاز CO۲  داده شده است. دکتر همچنین اعلام کرد که باوجود دیابت مادر و وزن بالای نوزاد که نیاز به اکسیژن داشته اما رنگ نوزاد و وضعیت قلب او مطلوب بوده است. پس از اینکه متوجه می‌شوند به‌جای اکسیژن به نوزاد گاز CO۲ داده شده او را احیا کردند و احیاء نوزاد ۲۰ دقیقه طول کشیده که این کار نیز غیرقانونی است زیرا احیا باید۱۰ دقیقه طول بکشد و اگر بیشتر طول بکشد باعث فلج مغزی می‌شود.
به ما اطلاع دادند که نوزاد باید به بیمارستان دیگری منتقل شود. ما در حال انتقال نوزاد بودیم که متوجه شدیم بیمارستان  آمبولانس ندارد. آن‌ها از قرارداد خود استفاده کردند و یک ون سبز رنگ با باطری خراب  برای انتقال نوزاد در اختیار ما قرار دادند. ماشین بین راه روشن نمی‌شد و برای درخواست آمبولانس از ۱۱۵ کمک گرفته شد. در این بیمارستان دستگاه انجمادی  وجود دارد که بدن در آن یخ می‌زد تا دمای بدن کاهش پیدا کند تا  اکسیژن بتواند به مغز بازگردد. متأسفانه دو روز بعد خبر فوت نوزاد به ما داده شد.»
مصطفی مهرابی بهار، رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد در گفت‌وگو با علنی به نقل از ایسنا در خصوص نحوه رسیدگی به این پرونده اظهار کرد: باتوجه به حساسیت موضوع این پرونده  با سرعت بیشتری پیش می‌رود و باید مراحل قانونی و نتیجه پزشکی قانونی مشخص شود. این پرونده ابتدا باید در دادستانی تشکیل شود و دادیار درباره آن اظهار نظر  کند، سپس کارشناسان دعوت می شوند که حدود ۱۲تا ۱۳نفر هستند. در این میان نظرات تخصصی از سوی نماینده پزشکی قانونی ارائه می شود و نماینده دادستانی نیز مطابقت با قانون را انجام می دهد. پس از برگزاری این جلسه، هیئت بدوی رأی خود را صادر می کند. 
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد ادامه داد: ما دو روز پیش درخواست پرونده را  از هر دو بیمارستان  داشته‌ایم، اما تاکنون هیچ یک از پرونده‌ها به دست ما نرسیده و مورد بررسی کامل قرار نگرفته است. بر اساس شنیده‌ها بیان شده که به نوزادی در اتاق عمل  بیمارستان به‌جای اکسیژن، گاز CO۲ داده شده است و این درحالی است که رنگ کپسول اکسیژن متفاوت است. در ادامه ماجرا نوزاد به بیمارستان دیگری منتقل شده و در آنجا فوت شده است.
وی درخصوص اظهارات بستگان نوزاد فوت شده مبنی بر نبود آمبولانس در بیمارستان اظهار کرد: بیمارستان‌ها حتما باید آمبولانس داشته باشند، حتی درمانگاه‌ها نیز یا باید آمبولانس داشته باشند یا قرارداد ببندند. نظارت در این رابطه به عهده دانشگاه علوم پزشکی است.
کاظم غفاریان، مدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز درگفت‌وگو با علنی به نقل از ایسنا درخصوص نحوه رسیدگی به این پرونده اظهار کرد: مواردی که منجر به فوت بیمار می‌شود حتما باید به پزشکی قانونی ارجاع داده شود. پزشکی قانونی  درنهایت علت فوت بیمار را مشخص می‌کند. 
مدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با بحث رسیدگی به تخلف‌ها عنوان کرد: سیستم قضایی در این زمینه اظهار نظر می‌کند و معمولا این پرونده‌ها را به نظام پزشکی ارجاع می‌دهند و نظام پزشکی مشخص می‌کند که چند درصد قصور پزشکی و قصور بیمارستان در این جریان دخیل بوده‌است، ولی اگر قصور پزشکی ثابت شود برخوردهایی از سمت دانشگاه علوم پزشکی اعمال خواهد شد. درحال حاضر ما منتظر هستیم تا پزشکی قانونی نظر خود را عنوان کند. 
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.