"عملگرایی" مهمترین رویکرد در مسیر کارآفرینی است
معاون ترویج و نوآوری مؤسسه دانشمند گفت: در مسیر کارآفرینی، عملگرایی بر کمالگرایی اولویت دارد. باید تحمل ابهام و پذیرش خطا را در خود تقویت کنیم و هر فرد، اصولی شرافتمندانه و وجدانی کاری برای خود تعریف کند تا در خلوت به آن پناه ببرد و نیرو بگیرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آیین اختتامیه دومین دوره مسابقه ملی و مسئلهمحور راهی شو برگزار شد. در این مراسم، مجتبی سروشپور، معاون ترویج و نوآوری موسسه دانشمند با اشاره به چالشهای عصر جدید در حوزه کسبوکار گفت: اگر بخواهم به سؤال اصلی این رویداد پاسخ دهم، آن است که "در این عصر، چگونه باید کسبوکار خود را مدیریت کرده و رونق دهیم؟" پاسخ این پرسش را با دو تمثیل برایتان بیان میکنم.
وی گفت: در تمثیل اول، دو نفر در جنگلی با یک شیر مواجه میشوند. یکی از آنها شروع به بستن بند کفشش میکند. دیگری با تعجب میپرسد: ما که از شیر فاصلهای نداریم، چرا این کار را میکنی؟ پاسخ میدهد: کافی است فقط از تو سریعتر بدوم تا شکار نشوم.
معاون ترویج و نوآوری مؤسسه دانشمند افزود: ما نمیتوانیم به همه ایدهآلها برسیم، اما مهم آن است که فاصلهمان را از رقبا بیشتر کنیم.
وی با اشاره به یک مثال واقعی ادامه داد: زمانی که یک مدل نرمافزاری با ارزش 20 یا 600 میلیارد دلار معرفی شد، بورس آمریکا با شوک مواجه شد. رسانههای آمریکایی اذعان کردند که این تفاوت سرعت در رشد کسبوکارها عامل مهمی در موفقیت است. ما نیز باید از این تحولات در اقتصاد کشور بهره ببریم.
معاون ترویج و نوآوری مؤسسه دانشمند، تمثیل دوم را از داستان شطرنج و پادشاه هند عنوان کرد: پادشاه از مخترع بازی شطرنج که توانسته بود فرزند بیمارش را درمان کند، خواست پاداشی انتخاب کند. مخترع تنها یک دانه برنج برای خانه اول و دو برابر آن برای خانههای بعدی روی صفحه شطرنج خواست. در ظاهر ساده بود، اما با رسیدن به خانه شصتوچهارم، برای تأمین برنج لازم باید سطحی به اندازه هشت برابر کره زمین زیر کشت میرفت. این مثال نشاندهنده قدرت رشد نمایی است که ما نیز در فضای نوآوری و کسبوکار باید آن را جدی بگیریم.
وی گفت: امروز برخی شرکتها اعلام میکنند که روزانه یک میلیون سفر دارند یا سه میلیون راننده دارند؛ این در حالی است که کل کارکنان قوه مجریه دو میلیون و 470 هزار نفر هستند. یعنی مدلهای رشد کسبوکار تغییر کردهاند و ما باید با بستن بندهای «همت»، «هویت» و «غیرت» خود، آماده دویدن در این مسیر پرچالش شویم.
معاون ترویج و نوآوری مؤسسه دانشمند در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: وقتی به موضوعات مختلف فکر میکردم، به واژههایی رسیدم که ریشه در تجربه، تدریس، و حتی دوران نوجوانی دارد؛ واژههایی چون «حسرت» و «رویا». این رویداد سکوی پرتابی برای تحقق آنهاست؛ در مسیر فعالیتهای دانشبنیان، باید جاهطلب بود و رؤیاها را بزرگ دید.
سروشپور با اشاره به اهمیت «امید» گفت: تا زمانی که امید در دل ما زنده است، چیز نشدنی وجود ندارد. امید منبعی بیپایان از انرژی و انگیزه است.
وی در ادامه با تأکید بر جایگاه «کارآفرینی» گفت: کارآفرینی یک شیوه زیستن است، نه صرفاً یک روش کسب درآمد. حتی کسی که مسئول نظافت این سالن است، جزئی از زیستبوم کارآفرینی ماست. نگاه سرمایهمحور به کارآفرینی محدودکننده است؛ مهمترین سرمایه، فکر، ایده و تلاش است. کارآفرین آدم تنهایی است. او کسی است که بسیاری از حرفهایش را نمیتواند به دیگران بزند. مسیر او فرش قرمز ندارد.
معاون ترویج و نوآوری مؤسسه دانشمند خطاب به حاضران افزود: نترسید از اینکه با سرمایه کم شروع کنید. حتی در بخش خصوصی که هزینه سرمایه بالاست، اگر انگیزه و هدف بزرگ داشته باشید، موفق خواهید شد.
سروشپور در ادامه گفت: متمایز بودن شما، یکی از عوامل اصلی موفقیتتان خواهد بود. انسانهای بدون مرز، همکاران خوبی برای آیندهاند. جهان فردا، جهان همکاری است و امروز، در بخش داده (Data)، مدیریت هوشمندانه آن، مهمترین موضوع است.
وی گفت: در مسیر کارآفرینی، مهمترین مسئله عملگرایی است نه کمالگرایی. تحمل ابهام و پذیرش خطا باید در ما تقویت شود. هر کسی باید برای خودش یک اصل شرافتمندانه و یک وجدان کاری تعریف کند؛ اصولی که در خلوت به آن پناه ببرد و انرژی بگیرد.
معاون ترویج و نوآوری مؤسسه دانشمند با ذکر مثالی گفت: آقای محمدی، بنیانگذار «نان سحر» و از پیشگامان نانهای فانتزی در ایران، در سن 12 سالگی کار را آغاز کرده و در 17 سالگی کارآفرین شده است. او تعریف میکند که با دوچرخه، سمنو پخش میکرد و صبحها نان را به پادگان و مغازههایی در اطراف آن میرساند. برای نگهداری یا گرمکردن نان سیستم خاصی نداشت و بهدنبال راهی بود تا با ابتکار خود، کیفیت را حفظ کند.
وی میگوید: یک روز با خودم فکر کردم اسم کارم را چه بگذارم. دنبال نامی بودم که پیام داشته باشد و به بارزترین ویژگی شخصیام اشاره کند. به این نتیجه رسیدم که سحرخیزی، صادقانهترین اصل اخلاقی من است. به همین دلیل نام مجموعه را گذاشتم "نان سحر".
معاون ترویج و نوآوری مؤسسه دانشمند تأکید کرد: وی هیچگاه محصولی تولید نکرده که وزن، کیفیت و دقت در آن رعایت نشده باشد. از تولید داخلی استفاده کرده و همیشه به دسترسپذیری و صداقت در کار توجه داشته است. شما هم باید در دل خلوت خودتان، برای خودتان یک اصل شرافتمندانه تعیین کنید. این اصل در بزنگاهها، پشتوانه روحی و اخلاقی شما خواهد بود.
وی افزود: درباره موضوع مهاجرت نمیخواهم زیاد صحبت کنم، اما باید دو اصل را در نظر داشته باشید. اول اینکه ما هرکجای دنیا هم برویم، ایرانی هستیم. کشورمان را باید به دنیا معرفی کنیم؛ چه با مهاجرت به بیرون، چه با ماندن و تلاش در درون مرزهای ایران. وطن، یک موقعیت موقتی نیست؛ شما هرگز نمیتوانید از ریشههای خود جدا شوید.
سروشپور در ادامه گفت: اما نکته سوم، مقصد ماست. مفهومی که از مؤسسه دانشمند برگرفتهام؛ نهادی که ماهنامه "دانشمند" را منتشر میکند؛ قدیمیترین نشریه علمی کشور با 70 سال سابقه. بسیاری از بزرگترین دانشمندان ایرانی در این نشریه قلم زدهاند.
وی ادامه داد: تصور شخصی من این است که ما دوست داریم «روایت پیشرفت ایران اسلامی» بهزودی به قلم شما سروده شود. فعالیتها، ریپورتاژها، تصاویر تیمهای شما و زحمتهایی که میکشید باید در تاریخ ثبت شود. ما امیدواریم شما را در پلههای موفقیت ببینیم؛ این روند 70 ساله، بلکه چند هزار ساله، توسط شما ادامه پیدا خواهد کرد.
معاون ترویج و نوآوری مؤسسه دانشمند تصریح کرد: قهرمانان ما همینجا هستند؛ در همین سالن. شما هستید که باید این روایت را بنویسید.
وی در پایان سخنانش گفت: جملهای هست که من شاید هر روز، یا دستکم یک روز در میان، به آن فکر میکنم: *فقط انسانهای ضعیف به اندازه امکاناتشان کار میکنند.* این جمله از شهید حسن تهرانیمقدم، پدر صنعت موشکی ایران است. امروز ما مدیون مجاهدتهای او و امثال اوییم؛ بهویژه در اقتدار ملی کشور.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه