یک کارشناس مسایل بینالملل گفت: طرح موضوع خروج نیروهای آمریکایی از عراق حرکتی است برای اصطکاک بیشتر در منطقه که می تواند جرقه یک درگیری نظامی، بالا رفتن قیمت نفت، کنترل بیشتر تهران و به دردسر انداختن بیشتر رقبا را در پی داشته باشد.
مهدی مطهرنیا در گفتوگو با علنی به نقل از ایسنا گفت: ایالات متحده آمریکا در پی ایجاد فضایی است که زمینهساز ورود آمریکا به مرحله شکل دادن به نظم نوین جهانی است. اگر تحولات بین اللملی را دنبال کنیم می بینیم که وضعیت آمریکا با چالش جدی رو به رو شده است و چین به ظاهر استفاده شایانی را از این وضعیت داشته است. به علاوه شرایطی که پاندمی کرونا ایجاد کرده است، زمینه های پیشرفت بیشتری را برای پکن فراهم کرده است. از این رو آمریکا در بافت موقعیتی ناشی از هدف گذاری های مطرح خود به دنبال ایجاد فضایی برای کاهش هزینه های خود است.
وی افزود: آمریکا با کاهش تمرکز و هزینه در مناطق مختلف از جمله حوزه خلیج فارس و خاورمیانه مسیری را برای ایجاد فضای فشار بیشتر به نیروهای منطقه ای فراهم می کند بنا بر این، با خروج و کاهش نیرو در منطقه هزینههای خود را کاهش می دهد و از طرفی هزینه رقبا را افزایش می دهد به این معنا که پاسخ گوی مجدد ناامنی در منطقه و احیانا یک جنگ خانه برانداز نیستند.
مطهرنیا تصریح کرد: آمریکا که نیازی به نفت نوهارتلند نیستند می توانند برگ برنده را داشته باشند در حالی که تمام رقبا به نفت منطقه نیازمندند و اگر وضعیت جنگ هم پیش آید منجر به بالا رفتن قیمت نفت می شود و با تحریم های سنگین موجود حرکت ایران به سمت بازارهای بین المللی سخت می شود از این رو بروز ناامنی در منطقه و مدیریت ناامنی در منطقه در کنار ایجاد توازن ضعف برای رقبا از سوی آمریکا در دستور کار آمریکاست.
این استاد دانشگاه درباره مصوبه پارلمان عراق برای خروج نیروهای آمریکایی و از سویی برخی اظهارنظرها از سوی مقامات دولت این کشور که بر حضور نیروهای آمریکایی در این کشور تاکید دارند گفت: این مساله وضعیت برد ـ برد برای آمریکا بر اساس مصوبه غیرکارشناسانه در پارلمان عراق ایجاد شده است. با واقعیت های ایدئولوژیک و جهت گیری های تقابلی به دنیای سیاست لزوما نباید نگاه کرد. در تفکر سیستمی می گوید اگر به یک کودک چکشی دهید تا با آن میخی را بکوبد، اگر به همان کودک تلویزیونی که امواجش به درستی نشان داده نمی شود را بدهید با ضربه چکش می خواهد آن را هم درست کند. آنچه که مسجل است امروز با آن مصوبه پارلمان عراق، آمریکا از آن به عنوان یک فرصت استفاده می کند و می گوید نیروهایش را کاهش دهد و دولتمردان عراقی به خاطر ترس از گسترش خشونت ها درعراق خواهان عدم خروج آنها هستند اما آمریکا اگر بر اساس خواسته موجود از سوی دولت عراق در منطقه بماند، حفظ این نیروها بنا به درخواست دولت عراق مشروعیت کامل به حضور نیروهای آمریکا در این کشور می بخشد می دهد.
مطهرنیا گفت: آمریکایی ها به منطقه نیامدند که این همه هزینه کنند و ناگهان از منطقه خارج شوند. ممکن است در ظاهر ظهور و بروز خود در منطقه را کاهش دهند اما با ورود ناوهای آمریکایی به منطقه و این حجم از نظامیان احتمال برون رفت کامل آمریکا از منطقه بعید است و این تنها حرکتی است برای اصطکاک بیشتر در منطقه که می تواند جرقه یک درگیری نظامی، بالا رفتن قیمت نفت، کنترل بیشتر تهران و به دردسر انداختن بیشتر رقبا را در پی داشته باشد.
صفحه اصلی » گروه » اخبار بین الملل
یک کارشناس مسایل بینالملل گفت: طرح موضوع خروج نیروهای آمریکایی از عراق حرکتی است برای اصطکاک بیشتر در منطقه که می تواند جرقه یک درگیری نظامی، بالا رفتن قیمت نفت، کنترل بیشتر تهران و به دردسر انداختن بیشتر رقبا را در پی داشته باشد. مهدی مطهرنیا در گفتوگو با علنی به نقل از ایسنا گفت: […]
ثبت دیدگاه