شور و حال بینظیر خانوادهها در رویداد "شب علم" دانشگاه تربیت مدرس + تصاویر
رئیس بنیاد علم ایران گفت: برنامه "شب علم" با هدف ارتباط بیشتر علم و دانشمندان با مردم برنامهریزی شده و انشاالله با توجه به اعلام آمادگی دانشگاهها، در همه دانشگاهها برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیمحمد سلطانی؛ رئیس بنیاد علم ایران در حاشیه مراسم "شب علم" که در دانشگاه تربیت مدرس برگزارشد در جمع خبرنگاران گفت: برنامه "شب علم" با هدف ارتباط بیشتر علم و دانشمندان با مردم برنامهریزی شده و انشاالله با توجه به اعلام آمادگی دانشگاهها، در همه دانشگاهها برگزار خواهد شد.
سلطانی گفت: بنیاد ملی علم ایران در کنار حمایت از پژوهش و پروژههای پژوهشی، برنامههایی با هدف ترویج علم و ارتباطگرفتن بیشتر مردم با علم باهدف ارتقای ارزشمندی علم در جامعه اجرا میکند که نخستین برنامه در دانشگاه تربیت مدرس اجرا شد.
رئیس بنیاد علم ایران با اشاره به اهداف این برنامه گفت: هدف این برنامه آن است که مردم و مخصوصاً مردم اطراف دانشگاه تربیت مدرس با امکانات و مفاهیم علمی که در این دانشگاه توسعه پیدا میکند آشنا شوند و اعتماد آنها با علم و دانشگاه ارتقا پیدا کند.
وی ادامه داد: در این برنامه مفاهیم علمیِ سادهسازیشده برای اساتید دانشگاه برای مردم بیان میشود و همچنین در غرفهها و در آزمایشگاههایی که در این غرفهها حضور دارند به صورت عملی نمایش داده میشود تا مردم رابطه بهتری با علم و دانشمندان ارتباط برقرار کنند.
سلطانی با اشاره به ادامهدار بودن برنامههایی شبیه "شب علم" تصریح کرد: بعد از این برنامه، فراخوانهای بعدی را اعلام خواهیم کرد که قطعاً دانشگاههای زیادی در این رابطه اعلام آمادگی خواهند کرد و به تدریج با تصویب طرحهای خود، حمایت بنیاد ملی علم ایران از آنها برای برگزاری انجام خواهد شد.
رئیس بنیاد علم ایران گفت: این برنامه توسط خود دانشگاه تربیت مدرس در داخل دانشگاه و اطراف دانشگاه اطلاعرسانی شده است و مردم علاقهمندی بالایی به علم داشته و جذب این برنامه شدند.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که ارتباط مردم با علم بیشتر شود اعتماد به علم بیشتر میشود و مردم پاسخ سوالات خود را از "علم" دریافت میکنند نهاینکه پاسخ سوالات خود را از فضای مجازی که عمدتاً نیز غیرعلمی است، دریافت کنند.
رئیس بنیاد علم ایران گفت: این طرحها و مطالبی که در غرفهها و در برنامه شب علم ارائه شده است، مطالب علمی را به زبان ساده ارائه میدهند که متوسط مردم متوجه محتوای مطالب شوند. دانشگاه تربیت مدرس در همین زمینه فراخوان داده و از هر دانشکدهای یکی دونفر انتخاب شده و نهایتاً به شکل غرفه یا به شکل سخنرانی کوتاه در نمایشگاه حضور پیدا کردند.
وی با بیان اینکه این ایده در دنیا عملی شده است گفت: ایده اصلی این برنامه توسط بنیاد ملی علم ایران ارائه شده است.
به گزارش تسنیم، رویداد شب علم با دعوت از خانواده دانشگاه تربیت مدرس و همسایگان دانشگاه، همراه با روایتهای دانشگران و مروجان علم برای علاقهمندان به دنیای بیکران علم و دانش در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
شب علم، همراه با اجراها و نمایشهای علمی پرانرژی که در آن برگزار شد، تجربیات شگفتانگیزی از علم را که در کلاس درس یا در خانه نمیتوانند آن را به دست آورند به بازدیدکنندگان ارائه داد. رویداد شب علم برای بازدیدکنندگان فرصتهایی را فراهم کرد تا مستقیماً با دانشمندان، کارشناسان، مهندسان و هنرمندان ارتباط برقرار کنند. در رویداد شب علم بازدیدکنندگان این فرصت را پیدا میکنند تا در یک آزمایش واقعی شرکت کنند و با پژوهشگران این آزمایش در مورد کارشان صحبت کنند و بینش دقیق تری از فرایند علمی به دست آورند.
شب علم از طریق ارائه برنامههای علمی متنوع، تحقیقات زنده، ارتباط کارکنان حاضر در محل، نمایشگاهها و بخشهای گوناگون رویداد، موضوعاتی خارج از برنامه درسی به حاضران ارائه داده است. همچنین سبب ارتباط کودکان، نوجوانان و جوانان با علم شده و در ایجاد نگرش و درک علمی آنان در علم نقش مهمی دارد.
این رویداد فضاهای فوق العادهای را برای تعامل خانوادهها با یکدیگر فراهم کرد؛ فضایی برای یادگیری تجربیات الهامبخش، به یادماندنی و مشترک که باعث ترویج بحث و گفتگو بین گروهها و نسلهای مختلف میشود.
اشاعه نگرش و بینش علمی، ترویج حس کنجکاوی، پرسشگری و خلاقیت، رقابت سالم، صداقت، گفتگو، تعامل با چاشنی بازی، مسابقه، سرگرمی، شادی، خنده و شیرینی کشف گشودن راههای تازه به علاقهمندان و شرکتکنندگان، یادگیری بین نسلی، الهام بخشیدن به جوانان و کمک به انتقال یافتههای علمی به عموم مردم با سادهترین و جذابترین روشها از جمله برخی از اهداف این رویداد است.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه