ایسنا/کردستان نایب رئیس شورای وحدت استان کردستان بیان کرد: شورای وحدت یک تشکیلات انتخاباتی صرف نیست بلکه یک نهاد مطالبه گر و پیگیر دغدغههای مردمی بوده و در آینده این مطالبات را پیگیری خواهیم کرد.
شاهین فکور، در نشست هم اندیشی اعضای شورای وحدت اظهار کرد: در دیدار با نیکزاد، نائب رییس مجلس شورای اسلامی دغدغههای مردم استان کردستان مطرح و به دوازده دوره انتخابات گذشته و شعور سیاسی مردم استان برای حضور پرشور در انتخابات اشاره شد.
وی با اشاره به اینکه مردم استان کردستان همواره در پای صندوقهای رای پیام اعتراض، اعتماد و امید را دادهاند اما هیچگاه مسئولان به این پیام مردم توجه نکردهاند، افزود: علیرغم کم و کاستیها و مشکلات موجود در استان، ظرفیتهای بسیاری در کردستان وجود دارد و این استان به جای فقر منابع بیشتر از فقر توجه آسیب دیده است و در این راستا از رییس جمهور آینده انتظار توجه را داریم.
نایب رئیس شورای وحدت استان کردستان با اعلام اینکه استان کردستان با وجود این منابع غنی در شاخصهای منفی اولین و در شاخص های مثبت آخرین استان کشور است، بیان کرد: در این راستا ما مطالبات استان را براساس ظرفیتهای موجود گردشگری، کشاورزی، دامداری، مرز و … را مشخص کردیم.
وی افزود: شورای وحدت مطالبات، چشم انداز، اهداف جزیی و کلی، راهبردهایی برای توسعه استان را تنظیم کرده و الزامات اخلاقی را هم برای خود تعیین کردهاو بر همین اساس با برنامه حرکت کردهایم و دست خالی نیستیم.
فکور با اشاره به اینکه یکی از الزامات تشکیلات این است که آن تشکیلات برنامه و استمرار داشته باشد، اظهار کرد: ما در استان کردستان به این امر پایبند هستیم و با برنامه پیگیر امور هستیم.
وی تصریح کرد: در انتخابات جمهوری اسلامی ایران همچون سایر کشورها که گروهی شکست میخورند و گروهی پیروز میدان اینگونه نیست و در هر صورت تمام مردم ایران پیروز میدان هستند.
نایب رئیس شورای وحدت استان کردستان بیان کرد: شورای وحدت یک تشکیلات انتخاباتی صرف نیست بلکه یک نهاد مطالبه گر و پیگیر دغدغههای مردمی بوده و در آینده این مطالبات را پیگیری خواهیم کرد.
خوانچه سپهر، رییس شورای وحدت سنندج در این نشست بیان کرد: استان کردستان در گذشته مرکز ثقلی برای پیگیری مطالبات مردمی استان نداشت و وضعیت نابسامان و عدم توسعه یافتگی کردستان نیز به همین دلیل بوده است در این راستا شورای خیرخواهان و معتمدین استان کردستان تشکیل شد تا به صورت راهبردی پیگیر مطالبات و دغدغههای مردمی باشد.
وی افزود: در چهار محور فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی استان کردستان در سه مقوله فرهنگی، اجتماعی و سیاسی سرآمد است چراکه براساس اسناد تاریخی و فرهنگی، کردستان یک استان فرهنگی بوده و به لحاظ سیاسی نیز جنبشها، فعالیتها و تحولات سیاسی مردم کُرد این امر را نشان داده است از لحاظ اجتماعی نیز استان کردستان دارای نیروی جوان و تحصیلکرده و آماده به کار میباشد. استان کردستان از لحاظ فقر توجه در بخش اقتصادی مشکل داشته است.
خوانچه سپهر با اشاره به اینکه اولین فاکتور مهم در بخش اقتصادی نگاه دولت به استان کردستان است، بیان کرد: تغییر نگاه دولت نشان از توجه و اهتمام ویژه به استان کردستان دارد اما تاکنون مردم کردستان این نگاه را حس نکردهاند.
وی به بیانات مقام معطم رهبری در سفر تاریخی به استان کردستان اشاره و بیان کرد: مقام معظم رهبری در این سفر مردم کردستان را مردمانی وفادار، مرزدار، فرهنگی، مهربان و با اصالت عنوان و تأکید کردند که در استان کردستان بیکاری زیاد بوده و باید اشتغالزایی و سرمایه گذاری لازم در این استان صورت گیرد این امر نشان از توجه و نگاه حاکمیتی به توسعه اقتصادی در استان کردستان دارد.
رییس شورای وحدت سنندج با اعلام اینکه بعد از انقلاب کار قابل توجهی در زمینه توسعه اقتصادی استان کردستان صورت نگرفته و این امر قابل شهود است، افزود: نظر مردم در این زمینه این است که دولت توجه لازم به توسعه اقتصادی استان کردستان نداشته است.
وی ادامه داد: مردم استان بهترین پتاسیل و ظرفیت برای نظام و کشور هستند چراکه وفادار، همراه و امیدوار به نظام هستند و این امر بسیار حائز اهمیت است.
خوانچه سپهر به پتانسلهای استان کردستان اشاره و بیان کرد: منابع آب، طبیعت بکر، اراضی قابل کشت، معاون، موقعیت جغرافیایی، جاذبههای گردشگری، نیروی انسانی استان، وجود بازارچههای مرزی، تولیدات منحصر به فرد، شناسنامه غنی کردستان از پتانسیل و ظرفیتهای استان کردستان محسوب میشود.
وی وجود 47 درصد جمعیت بیکار را یکی از چالشهای استان کردستان دانست و گفت: مهاجرت روستاییان باعث شده که جمعیت روستایی که باید برابر و یا بیشتر با جمعیت شهری باشد در حال حاضربه 34 درصد و جمعیت شهری 66 درصد برسد و 179 روستا خالی از سکنه بوده که این امر فاجعه است. در حالیکه در کشورهای توسعه یافته معتقدند که توسعه از روستاها آغاز شده و به شهرها میرسد.
خوانچه سپهر افزود: حق سرانه آب و آب شرب برای مردم استان کردستان رعایت نشده است و این امر موجب شده که با وجود منابع آب غنی مردم به چشمهها و کوه ها برای آب سالم مراجعه کنند.
وی افزود: نبودن سرمایهگذاری بنیادین در بخش صنایع مادر و صنایع تبدیلی یکی دیگر از مشکلات استان کردستان بوده است، این استان تولیدکننده 70 درصد از توت فرنگی کشور بوده است که به دلیل نبود صنایع تبدیلی بیشتر از 30 درصد این تولیدات به ضایعات تبدیل میشود.
رییس شورای وحدت سنندج به تخریب منابع طبیعی استان کردستان اشاره و بیان کرد: دریاچه زریبار به دلیل عدم توجه مسئولان بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان در حال نابودی است که این امر زیستگاههای پرندگان و حیوانات وحشی را با مشکل مواجه خواهد کرد.
وی رشد ناهماهنگ و نابرابر مناطق شهری، افزایش مناطق حاشیه شهرها و نواحی منفصل شهری را از دیگر معضلات استان کردستان دانست و گفت: کمبود تاسیسات و امکان تفریحی و فرهنگی، نبود زیرساختهای شهری، رشد دستفروش، کودکان کار، کارتن خوابها و تناسب نامناسب رشتههای دانشگاهی با نیاز استان، کم توجهی به زبان و فرهنگ مردم کردستان از دیگر معضلات استان است
خوانچه سپهر به وضعیت کولبران استان کردستان اشاره و بیان کرد: در حال حاضر به خاطر جذب آرای مردم کاندیداها مسئله کولبران را مطرح میکنند درحالیکه این سخنان فقط یک شعار است چراکه بیشتر جمعیت کولبران ما لیسانس، فوق لیسانس و مهندس هستند اما نان را به قیمت جان تهیه میکنند.
وی با اشاره به اینکه فقرزدایی از استان کردستان باید ملاک قرار گیرد، افزود: نباید مسئولان نگاه امنیتی به استان کردستان داشته باشند تا سرمایه گذاری اساسی در استان صورت گیرد چراکه بیشتر از 50 درصد جمعیت استان اقشار کم درآمد هستند.
زارعی، مسئول تولید محتوای شورای وحدت استان کردستان در ادامه با اشاره به تدوین منشور مطالبه توسعه کردستان اظهار کرد: این منشور سندی است که ما می توانیم پیگیر مطالبات آن باشیم.
وی افزود: در استان کردستان همیشه نگاه ما نگاه اقتصادی بوده و در طول ادوار مختلف این امر تکرار شده است و هیچکدام از این امور محقق نشده است دلیل چرایی عدم توسعه استان کردستان در قالب این سند بیان شده است.
زارعی با اشاره به اینکه تا زمانی که توسعه سیاسی محقق نشود، سایر توسعههای ایجاد نخواهد شد لذا در تدوین این سند به امر توسعه سیاسی توجه لازم شده است، افزود: در دورههای قبلی ریاست جمهور خبر از ساخت و راهاندازی سد یا پارک را به مردم استان میداد و مورد تشویق هم قرار میگرفت اما این تفکر، تفکر توسعهای نبود و توسعه هم پایدار نبود.
وی یادآور شد: استان کردستان سهمی در مناسبات قدرت در مرکز نداریم و تازمانی که این سهم را نداشته باشیم نگاه به کردستان توسعهای نخواهد بود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه