شهرداری مشهد دنبال توسعه امکانات تفریحی برای استفاده معلولان است
12 آذر 1400 - 20:21
شناسه : 42214
1

علنی/خراسان رضوی مشاور شهردار در امور افراد دارای معلولیت گفت: شهرداری مشهد با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان زمین‌های بازی ساخته شده در سطح شهر را وسیع‌تر و وسیله‌های بازی و ورزشی برای معلولان را در کنار سایر وسیله‌ها نصب کرده است. جواد شکوری امروز در آیین رونمایی از پروژه‌های ویژه افراد دارای معلولیت که در […]

پ
پ

علنی/خراسان رضوی مشاور شهردار در امور افراد دارای معلولیت گفت: شهرداری مشهد با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان زمین‌های بازی ساخته شده در سطح شهر را وسیع‌تر و وسیله‌های بازی و ورزشی برای معلولان را در کنار سایر وسیله‌ها نصب کرده است.

جواد شکوری امروز در آیین رونمایی از پروژه‌های ویژه افراد دارای معلولیت که در بوستان ملت برگزار شد، اظهار کرد: یکی از شاخصه‌های برنامه دوره ششم مدیریت شهری، داشتن شهری مهربان و دسترس‌پذیر برای همه شهروندان است. این یعنی ما به تفکیک امکانات قائل نیستیم و ظرفیت شهر را باید برای استفاده همه افراد فراهم کنیم.
شکوری خاطرنشان کرد: آرزوی ما شکل‌گیری حمل و نقلی راحت و دسترس‌پذیر برای همه شهروندان است. خریداری اتوبوس با قابلیت استفاده معلولان شروع خوبی است که باید در تمام کلان شهرها مورد استفاده قرار بگیرد.
مشاور شهردار مشهد بیان کرد: بسیار خوشحالم که آقای ارجائی، شهردار مشهد، بر انضباط ترافیکی تاکید دارد زیرا سود و منفعت آن صرفا برای افراد دارای معلولیت نخواهد بود بلکه همه شهروندان از آن استفاده خواهند کرد. در حال حاضر کشور به سمت کهنسالی پیش ‌می‌رود. 
شکوری عنوان کرد: آغاز این اتفاق‌ها از ۲۳ مهر، روز جهانی نابینایان، بود که در جلسه‌ای که شهردار با سازمان‌های مردم نهاد و نمایندگان نابینایان تشکیل داده بود. در آن جلسه درخواست‌های متعددی مطرح شد که تمام آن بررسی شد. یکی از نتایج آن جلسه چاپ یک قرآن ۳۰ جلدی با ۳۰ جز ترجمه و همچنین دیوانه‌های سعدی و حافظ با خط بریل بود.
استفاده از تمام ظرفیت‌های شهر، حق معلولان است
همچنین مسعود فیروزی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، در این مراسم بیان کرد: شعار امسال روز جهانی افراد دارای معلولیت «پیش به سوی دنیایی فراگیر، پایدار و دسترس‌پذیر پس از کرونا با مشارکت و راهبری افراد دارای معلولیت» است. در رابطه با دسترس‌پذیری مساله‌ای به نام مناسب‌سازی وجود ندارد و قرار نیست امتیاز ویژه‌ای به افراد دارای معلولیت داده شود بلکه استفاده از تمام ظرفیت‌های شهر حق این افراد دانسته می‌شود.
وی اضافه کرد: در گذشته طرحی تحت عنوان تجمیع افراد دارای معلولیت مطرح می‌شد اما امروز ایده تلفیق اجتماعی مطرح می‌شود. بر اساس این طرح معلولان افرادی هستند که تفاوت‌هایی با دیگران دارند اما برخورداری از تمام حقوق اجتماعی حق آن‌هاست. ایده تلفیق اجتماعی می‌گوید افراد دارای معلولیت متفاوت متولد می‌شوند و مادامی که محیط شرایط حضور آنان را محیا کند، این افراد هیچ محدودیتی برای زندگی در یک شهر نخواهند داشت. 
فیروزی تصریح کرد: امیدوارم همه دست به دست یکدیگر دهیم و با توجه به شعار افراد معلولیت مبنی بر «بدون ما، برای ما تصمیم نگیرید» در تمام تصمیم گیری‌ها از حضور این افراد استفاده کنیم زیرا معلولان بزرگترین اقلیت جهان هستند.
کودکان سندروم داون نیاز به مناسب‌سازی فرهنگی دارند
همچنین سعید ابراهیمی، مدیر عامل موسسه انجمن سندروم داون خراسان رضوی، در این مراسم اظهار کرد: سندروم داون نیاز به مناسب‌سازی معابر ندارد اما افراد دارای این مساله باید به همراه شخص دیگری در جامعه حضور پیدا کنند. یکی از نیازهای آنان احتیاجات فرهنگی است ه می‌توان از ظرفیت بیلبوردها برای این کار استفاده کرد.
وی افزود: ۲ عامل بسیار مهم برای کم‌توانان ذهنی، عامل ورزشی و آموزش‌های ذهنی است که شامل فعالیت‌های هنری و فرهنگی می‌‎شود. افراد دارای سندروم داون به شدت مستعد چاق شدن هستند و به دلیل مشکل تیروئیدی که دارند، این مساله در سنین بالاتر برای خودشان و خانواده‌شان آزاردهنده خواهد بود.  
ابراهیمی ادامه داد: در مجموع امکان استفاده از امکانات ورزشی برای بچه‌های سندروم داون وجود ندارد زیرا این بچه‌ها ورزش اختصاصی دارند و نیاز است که یک تیم ورزشی مخصوص به خود داشته باشند. 
وی با اشاره به مشکلات تکلم مبتلایان به سندروم داون عنوان کرد: موضوع دیگر برای این منظور می‌توان استفاده از ظرفیت فرهنگسراهای شهرداری را در دستور کار قرار داد.  
مدیر عامل موسسه انجمن سندروم داون خراسان رضوی خاطرنشان کرد: نیاز است بچه‌های سندروم داون مجبور به گفتار و حرف زدن شوند تا این توانایی در آنان بهبود یابد. بهترین روش برای این منظور برگزاری تئاتر و سرود خواندن است.
مشهد حدود ۸۰۰۰ ناشنوا دارد
در بخشی دیگر از این مراسم رسول طالبی، نماینده کانون ناشنوایان خراسان رضوی، با بیان اینکه مشهد حدود ۸۰۰۰ ناشنوا در خود جای داده، خاطرنشان کرد: این در حالی است که هیچکس از شهروندان زبان اشاره را نمی‌داند. در حال حاضر به واسطه ویروس کرونا همه ماسک می‌زنند و این موضوع سبب می‌شود متوجه صحبت‌های این افراد نشویم. در کنار این موضوع اکثر مشکلات شامل حال نابینایان می‌شود.  
عابدین اسفندیاری، مدیرعامل انجمن حمایت از معلولان ضایعه نخاعی خراسان رضوی هم در این مراسم گفت: معلول به واسطه علت به وجود می‌آید و خود معلول کلمه بدی نیست اما متاسفانه به علت نبود اطلاع‌رسانی در جامعه، کلمه معلول به عنوان فرد نیازمند تعبیر می‌شود. در حال حاضر خیلی پیش آمده که روی بیلبوردها و پوسترهای سطح شهر، عکس افراد نشسته بر ویلچر به عنوان نیازمند نمایش  داده می‌شود که این اقدام مناسبی نیست و لازم است این طرز تفکر بین مردم تغییر کند و معلول یک شهروند توانمند به حساب آید. به عنوان نمونه افراد دارای ضایعه نخاعی ۸۰ تا ۹۰ درصد بدنشان سالم است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر این خیلی خوب است که اتوبوس‌های شهری در مشهد مناسب‌سازی شده اما مسیر رفتن به سمت اتوبوس‌ها به شدت مشکل دارد. در حال حاضر تنها ورزشگاهی که در مشهد به این افراد خدمات ارائه می‌دهد، مجموعه ورزشی ۱۵ خرداد است که در هفته فقط سه ساعت در اختیار ماست. از شهرداری مشهد می‌خواهیم فضاهای ورزشی بیشتری برای استفاده این گروه از جامعه قرار دهد. نکته حائز اهمیت دیگر توجه به مناطق پایین شهر و حاشیه شهر است. طبق آمار موجود اکثر کسانی که در مشهد ضایعه نخاعی دارند، ساکن مناطق پایین شهر هستند. خواهش ما این است که در مناطق پایین شهر نیز تجهیزات ورزشی مناسب معلولان فراهم شود و اپلیکیشنی نیز به عنوان راهنمای شخص معلول برای آنان آماده شود.
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.