17 تیر 1401 - 14:45
شناسه : 51308
2

سوت‌زنی| ترویج بی‌بند و باری و نابودی بنیان اعتماد خانواده با «تست خیانت» اخیرا کلیپ‌هایی با عنوان «تست خیانت» در سامانه سوت‌زنی خبرگزاری فارس ثبت شده است، که براساس گفته کارشناسان جامعه‌شناسی و روانشناسی، انتشار آن‌ها در فضای مجازی به بنیان خانواده و ارزش‌های دینی ما ضربه می‌ز‌ند و در مقوله ازدواج آسیب‌زا است. به […]

پ
پ

سوت‌زنی| ترویج بی‌بند و باری و نابودی بنیان اعتماد خانواده با «تست خیانت»

اخیرا کلیپ‌هایی با عنوان «تست خیانت» در سامانه سوت‌زنی خبرگزاری فارس ثبت شده است، که براساس گفته کارشناسان جامعه‌شناسی و روانشناسی، انتشار آن‌ها در فضای مجازی به بنیان خانواده و ارزش‌های دینی ما ضربه می‌ز‌ند و در مقوله ازدواج آسیب‌زا است.

سوت‌زنی| ترویج بی‌بند و باری و نابودی بنیان اعتماد خانواده با «تست خیانت»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس، براساس گزارشاتی که تعدادی از شهروندان در سامانه سوت‌زنی خبرگزاری فارس ثبت کرده‌اند، برخی جوانان برای اطمینان از وفاداری شریک آینده یا حال زندگی خود، با گروه‌هایی در فضای مجازی ارتباط می‌گیرند تا نامزد یا همسر خود را در معرض ارتباط با فرد دیگری قرار دهند و از صداقت عاطفی آن‌ها اطمینان پیدا کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر با یکی از این گروه‌ها در اینستاگرام ارتباط گرفتیم که روند کاری خود را بدین‌گونه توضیح داد، که ابتدا ۳ روز در قالب مسائل کاری با فرد مورد نظر ارتباط گرفته می‌شود، سپس در ۳ روز بعدی درخواست دوستی مطرح می‌شود که آیا شریک عاطفی در این مراحل با فرد از قبل تعیین شده ارتباط دوستانه برقرار می‌کند یا به رابطه قبلی خود وفادار است.

طبق پیام مجموعه مذکور، هزینه این اقدام براساس مجازی یا میدانی بودن و میزان زمان و هزینه مربوطه، از ۲۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان متغیر است، همچنین فیلم‌های گرفته شده در صفحه اینستاگرام مجموعه بارگزاری نمی‌شود و تنها نمونه‌های کاری در صفحه مجازی آن‌ها پست شده است.

برای بررسی آسیب‌های اخلاقی و اجتماعی این اقدام با یکی از روانشناسان مطرح که عضو سابق هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بوده است، ارتباط گرفتیم که وی در این رابطه گفت: آسیب‌شناسی این مقوله نیاز به جلسات متعددی است، ولی به همین نکته کفایت میکنم که اگر این مساله فراگیر شود، بنیان اعتماد در خانواده‌ها نابود می‌شود.

همچنین با حسین ایمانی جاجرمی جامعه‌شناس، دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت‌وگو کردیم که وی ابتدا به مسائل حقوقی این اقدامات اشاره و اظهار کرد: تصویربرداری مخفیانه و نشر آن در فضای مجازی دارای تبعات حقوقی فراوانی است، به همین‌خاطر به نظر می‌رسد اکثر این مواردی که در این حوزه مشاهده می‌شود، بیشتر ساختگی،برای سرگرمی و جذب دنبال‌کننده باشد.

وی در ادامه به نمونه‌های خارجی این اقدامات تاکید کرد و گفت: چنین مواردی در کشورهای غربی به دلیل آثار خاصی که دارد، تحت نظر روانشناسان و جامعه‌شناسان رسانه‌ای می‌شود، به‌نحوی که این برنامه‌ها در راستای انتقاد به خیانت در روابط زن و شوهری نشان داده شده است، البته در برخی موارد هم شاهد ترویج بی‌بندو باری در رسانه‌های مدعی آزادی‌ آمریکایی و اروپایی هستیم.

جامعه شناس دانشگاه تهران، تست خیانت را عاملی برای شکستن هنجارهای فرهنگ ملی و دینی کشورمان دانست و خاطر نشان کرد: بنیان خانواده مهم‌ترین پایه‌ی فرهنگ ملی و مذهبی ما است، به‌گونه‌ای که ریشه ارزش‌های بنیادین اخلاقی در خانواده شکل می‌گیرد و با تربیت فرزند در جامعه تسری پیدا می‌کند.

ایمانی لفظ خیانت را در رابطه با این مقوله زیر سوال برد و ادامه داد: اکثر کلیپ‌های تولید شده در این حوزه به قبل از ازدواج برمی‌گردد، یعنی در این موارد هنوز عهدی بسته نشده است و اطلاق لفظ خیانت بر خاتمه این‌گونه رابطه‌ها و یا ایجاد اختلال در آن‌ها اشتباه است، به‌عبارتی ترویج این ادبیات موجب شکسته شدن قبح خیانت واقعی در جامعه‌ی ما می‌شود.

وی در پایان این‌گونه فعالیت‌ها را در قالب صنعت سرگرمی و درآمدزا عنوان کرد و گفت: بسیاری از اقدامات سوء که تست خیانت یکی از جدیدترین آن‌ها است، موجب استهاله‌ فرهنگی در بسیاری از هنجارهای مربوط به خانواده شده است، به‌گونه‌ای در طی زمان در حال گذار از جامعه‌گرایی به فردگرایی هستیم، یعنی همان‌طور که در گذشته گرمای وجود خانواده‌ها در کنار یکدیگر احساس می‌شد، در طی زمان با اتفاقات ضدارزشی به سمت تنهایی‌های مفرط کشیده شده است که یکی از راه‌حل‌های این مقوله، برخورد با گروه‌های تست خیانت است.

همان‌طور که مطرح شد، گروه‌هایی برای جلب توجه و با نیت سنجیدن صداقت نامزدها و دوستی‌های خیابانی نسبت به یکدیگر، کلیپ‌هایی را با عنوان تست خیانت در فضای مجازی منتشر می‌کنند که براساس نظر کارشناسان حوزه روانشناسی و جامعه‌شناسی، اگر این روند ترویج پیدا کند، آسیب بزرگی بر بنیان خانواده و اختلالات موثری در حوزه ازدواج ایجاد می‌کند، بنابراین لازم است معاونت جوانان وزارت ورزش، وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی و دستگاه‌های نظارتی در حوزه فضای مجازی بر این روند نظارت و اقدام کنند.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.