30 بهمن 1402 - 19:52
شناسه : 68432
6

سامانه "هدا" جانشین تمام سامانه‌ها و احراز هویت‌ها می‌شود/ امکان احراز هویت اشخاص به صورت برخط رییس سازمان ثبت احوال کشور گفت: سامانه هدا جانشین تمام سامانه ها و احراز هویت ها قرار خواهد گرفت. – اخبار اجتماعی – به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هاشم کارگر در مراسم رونمایی و بهره‌برداری از چندین طرح […]

پ
پ

سامانه "هدا" جانشین تمام سامانه‌ها و احراز هویت‌ها می‌شود/ امکان احراز هویت اشخاص به صورت برخط

رییس سازمان ثبت احوال کشور گفت: سامانه هدا جانشین تمام سامانه ها و احراز هویت ها قرار خواهد گرفت.

– اخبار اجتماعی –

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هاشم کارگر در مراسم رونمایی و بهره‌برداری از چندین طرح فناوری اطلاعات سازمان ثبت احوال کشور که با حضور دکتر احمد وحیدی؛ وزیر کشور، آقامیری؛ دبیر شورای عالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی، مدیران وزارت کشور و مرکز ملی فضای مجازی و مدیران سازمان ثبت احوال کشور برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه با بیان اینکه در این ایام مبارک توفیق داشته و توانسته‌ایم چندین سامانه و طرح ملی را در حوزه فناوری اطلاعات با همکاری مرکز ملی فضای مجازی در جهت کمک به توسعه دولت الکترونیک رونمایی و مورد بهره‌برداری قرار دهیم.

وی افزود: چشم‌انداز سازمان ثبت احوال تحقق سازمانی هوشمند و تمام الکترونیکی بوده و در دو سال گذشته با پشتیبانی‌های وزیر کشور توانسته‌ایم قدم‌های موثری در این زمینه برداریم و رونمایی و افتتاح پروژه‌های گوناگون فناوری اطلاعات در این سازمان در کشور اثربخش بوده که لازم است در این راستا با جدیت بیشتری گام برداریم.

کارگر ادامه داد: سال‌ها کشور منتظر راه‌اندازی سامانه احراز هویت دیجیتال ایرانیان بوده تا بتواند از مزایای آن بهره‌مند شود که بحمدلله امروز شاهد رونمایی از این طرح ملی بوده و از این پس در کشور فصل جدیدی در احراز هویت رقم خواهد خورد.

معاون وزیر کشور افزود: بستر هدا جانشین تمام سامانه‌ها و احراز هویت‌ها قرار خواهد گرفت و آثار گوناگون آن می‌تواند به کشور کمک قابل توجهی نماید.

رییس سازمان ثبت احوال کشور به مزایای این سامانه پرداخت و عنوان کرد: تحقق هوشمند سازی هویت دیجیتال ملی ایرانیان و زیست بوم در فضای مجازی از آثار قابل توجه سامانه هدا خواهد بود که در حوزه حقوق شهروندی تحقق خواهد یافت.

وی احراز هویت در فضای مجازی را یکی از نیازهای مهم کشور برشمرد و ادامه داد: هم اکنون بخش‌های دولتی و خصوصی برای خدمات رسانی مناسب به مشتریان خود به صورت مستقل اقدام به راه‌اندازی بانک‌های اطلاعاتی و نگهداری اطلاعات هویتی مشتریان خود نموده اند که این امر موجب ایجاد مخاطراتی در حریم خصوصی کاربران و افشای اطلاعات هویتی آنان گردیده است.

معاون وزیرکشور گفت: در همین راستا سازمان ثبت احوال کشور به عنوان متولی این امر و به منظور ایجاد سازوکاری کار آمد و امن برای مدیریت هویت دیجیتال ایرانیان براساس سند "نظام هویتی معتبر در فضای مجازی" و نِگاشتِ نهادی آن، ابلاغی از سوی شورای عالی فضای مجازی، اقدام به طراحی و توسعه سامانه هدا کرده است.

وی احراز هویت این سامانه را در سطوح مختلف بیان و تاکید کرد: این امر بر اساس میزان اهمیت و ریسک خدمات الکترونیکی در فضای مجازی و بر اساس چهار سطح شامل بررسی اطلاعات هویتی، تطبیق با شماره تلفن همراه متصل با کدملی شخص، زنده سنجی و تطبیق چهره و درنهایت امضای دیجیتال، راه‌اندازی شده است.

کارگر با اشاره به اینکه ارائه خدمات الکترونیک این سازمان در جهت تحقق اهداف دولت است، افزود: با بهره‌برداری از این سامانه، نیازی به دریافت اطلاعات هویتی از شهروندان در فضای مجازی نبوده و هویت اشخاص بواسطه سازمان ثبت احوال کشور به عنوان یک دستگاه حاکمیتی امین بصورت برخط احراز خواهد شد.

بر اساس این گزارش، احراز هویت ملی بصورت یکپارچه و متمرکز در سطوح مختلف اطمینان، حفظ محرمانگی و حریم خصوصی کاربران در فضای مجازی، کاهش مخاطرات ناشی از هویت جعلی، حذف کپی مدارک، دسترسی شهروندان به خدمات متعدد دولتی و خصوصی از طریق فضای مجازی، تمرکز بر روی فرآیندهای اصلی کسب و کار، کاهش ریسک، تخلفات و هزینه‌های ناشی از جعل هویت، کاهش جرایم فضای مجازی و کمک به حفظ امنیت آن از جمله اثرات این سامانه است.

جزئیات صدور الکترونیکی "شناسنامه نوزاد" اعلام شد

به گزارش تسنیم، هاشم کارگر در مراسم رونمایی و بهره‌برداری از سه طرح مهم ملی نیز اظهار کرد: این سازمان به منظور ارائه حداکثری خدمات در فضای مجازی، ضمن ایجاد زیرساخت‌های لازم و ایجاد سرویس دریافت اطلاعات گواهی ولادت، اقدام به ثبت ولادت و صدور هوشمند شناسنامه نوزاد کرده است.

وی ادامه داد: در بحث صدور شناسنامه نوزاد به صورت هوشمند، تصمیم بر آن بود که بتوانیم شناسنامه را بدون حضور والدین و متقاضی قانونی صادر و به درب منزل ارسال کنیم.

کارگر افزود: پیش از این متقاضیان با در دست داشتن گواهی ولادت فیزیکی، جهت ثبت واقعه ولادت و تنظیم سند هویتی به ادارات ثبت احوال مراجعه و پس از اعلام نام مدنظر و تکمیل فرم‌های مربوطه، فرایند تنظیم سند ولادت و صدور شناسنامه برای آنها انجام می‌شد.

معاون وزیر کشور با تأکید بر اینکه این امر از جعل گواهی‌های ولادت جلوگیری خواهد کرد، افزود: کاهش هزینه‌های ناشی از چاپ گواهی‌های فیزیکی، برطرف شدن امکان خطای کاربر در موقع ورود اطلاعات از دیگر اثرات این طرح است.

وی افزود: این امر در ارائه خدمات بهینه و کاهش هزینه بسیار موثر است و این مسیر را ادامه خواهیم داد تا برسیم به سازمان هوشمندی که تعریف شده و اهدافی که ذیل آن است.

رییس سازمان ثبت احوال کشور تأکید کرد: در فرآیند صدور هوشمند شناسنامه نوزاد، متقاضی با ورود به درگاه سهیم و انتخاب خدمت مذکور، پس از وارد کردن کد رهگیری گواهی ولادت مربوطه، اطلاعات خود را مشاهده و سپس با انتخاب نام مدنظر، اقدام به تأیید نهایی اطلاعات خود می‌کند.

وی افزود: این اطلاعات به محض تأیید به صورت هوشمند به کارتابل واحد ثبتی مربوطه ارجاع و فرایند صدور شناسنامه انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.