روح توحیدی در میدان جهاد
01 تیر 1404 - 18:58
شناسه : 77631
1
 ضرورت تقویت نگاه توحیدی

روح توحیدی در میدان جهاد  ضرورت تقویت نگاه توحیدی در گفتمان مقاومت علیه رژیم صهیونیستی  ماجرای کندن درِ قلعه خیبر توسط امیرالمؤمنین (ع)، بسیار معروف و از قطعیات تاریخی است و اندک آشنایی با تاریخ اسلام نشان می‌دهد که حضرت یک‌تنه سبب پیروزی اسلام و فتح قلعه یهودیان شد. مطابق نقل‌ها، درِ خیبر به گونه‌ای […]

منبع : چاره‌نیوز
پ
پ

روح توحیدی در میدان جهاد

 ضرورت تقویت نگاه توحیدی در گفتمان مقاومت علیه رژیم صهیونیستی

 ماجرای کندن درِ قلعه خیبر توسط امیرالمؤمنین (ع)، بسیار معروف و از قطعیات تاریخی است و اندک آشنایی با تاریخ اسلام نشان می‌دهد که حضرت یک‌تنه سبب پیروزی اسلام و فتح قلعه یهودیان شد. مطابق نقل‌ها، درِ خیبر به گونه‌ای بود که دیگران حتی نمی‌توانستند به تنهایی آن را حرکت دهند و آن را باز و بسته کنند!

با این‌حال، حضرت توفیق و پیروزی در این نبرد را با نگاهی توحیدی بیان می‌کند و درباره کشتن مرحب می‌فرماید: «فَقَتَلَهُ اللهُ بِيَدَيَّ»؛ ایشان نفرمود که من «مرحب» و «حارث» را کشتم، بلکه فرمود: خدای متعال او را با دستِ من کشت و این کار به دست من انجام شد. خداوند می‌توانست با دستِ دیگری این کار را انجام دهد، اما اراده‌ی او این بود که این کار با دست من انجام شود.

 اساساً حضرت خود را در برابر خداوند متعال و رسولش (ص) هیچ می‌دید. سپس در ادامه فرمود: وقتی خدای متعال «مرحب» را به دست من کشت، آن‌ها فرار کردند و به قلعه‌هایشان پناه بردند و درها را بستند. به‌سوی در رفتم، و همچنان با آن درگیر بودم، «حَتّى فَتَحَهُ اللهُ»؛ تا اینکه خدای متعال – نه من – آن را باز کرد! [۱]

 این نگاه توحیدی، همانی است که امروز در گفتمان مقاومت اسلامی علیه رژیم صهیونیستی نیز جاری و زنده است. درخشش آن را در رفتار و گفتار فرماندهان شهید، رزمندگان میدان نبرد، و حتی ادبیات فرهنگی این جبهه می‌توان به‌روشنی دید. همین ایمان توحیدی است که جبهه مقاومت را از درون قدرتمند کرده؛ پایداری، صبر، بی‌اعتنایی به محاسبات صرف مادی و امید به وعده‌های الهی، همه ریشه در همین بینش دارد. آنچه امروز بر ماست، پاسداری، تبیین و تقویت این روح توحیدی در میدان جهاد است؛ تا همچنان دست خدا، از آستین رزمندگان مؤمن بیرون آید و دژهای ظلم و باطل یکی پس از دیگری فرو ریزد.

📚 [۱] ابن‌ابی‌شیبة، المصنف، ج۱۳، ص۳۷۰

گردآورنده: امینه یوسفی

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.