رد پدرخوانده‌ها در لیست‌های غیرسیاسی
19 خرداد 1400 - 12:02
شناسه : 5539
1

ایسنا/همدان این روزها اگر کمی پیگیر اخبار فضای انتخابات شورای شهر باشید، لیست‌هایی را می‌بینید که از طرف گروه‌های مختلف به عنوان لیست کاندیداهای اصلح به مردم معرفی می‌شوند. تعدادی از این لیست‌ها از طرف احزاب و جبهه‌های شناخته‌شده رسمی است اما بسیاری از آنها از طرف گروه‌های غیرسیاسی منتشر شده و اگر کمی در آنها کنکاش […]

پ
پ

ایسنا/همدان این روزها اگر کمی پیگیر اخبار فضای انتخابات شورای شهر باشید، لیست‌هایی را می‌بینید که از طرف گروه‌های مختلف به عنوان لیست کاندیداهای اصلح به مردم معرفی می‌شوند.

تعدادی از این لیست‌ها از طرف احزاب و جبهه‌های شناخته‌شده رسمی است اما بسیاری از آنها از طرف گروه‌های غیرسیاسی منتشر شده و اگر کمی در آنها کنکاش کنید و پیگیر ماجرا باشید رد پدرخوانده‌های شهر را در این لیست‌ها می‌بینید.

برای این لیست‌ها از عناوین غیرسیاسی و فراجناحی استفاده می‌کنند و معمولاً نام فعالان فلان گروه را برای خود انتخاب کرده و خود را جهادی و انقلابی می‌دانند تا بتوانند با استفاده از نام انقلاب برای خود رأی جمع کنند در صورتی که انقلاب، انتخابات و فعالیت ستادی پدیده‌های سیاسی هستند و صحبت‌های این گروه‌ها این مسئله را به ذهن متبادر می‌سازد که این‌ها یا بینش سیاسی ندارند و یا به فکر عوام فریبی هستند.

در این بین لیست‌هایی هم وجود دارد که از طرف گروه‌هایی منتشر می‌شود که فقط در حال حاضر به تبع شرایط موجود انتخاباتی به وجود آمدند و بعد از انتخابات تا چهار سال آینده و انتخابات شورای شهر بعدی هیچ فعالیتی ندارند.

هیچ ضمانتی برای انجام وعده‌های لیست‌هایی که بدون پشتوانه و یا از طرف گروه‌هایی است که فقط موقع انتخابات به فکر فعالیت‌های سیاسی و منافع مردم می‌افتند، وجود ندارد و هر دو گروه پس از انتخابات حتی در صورت کسب نتیجه دلخواه، مردمی که به آنها رأی دادند و تا قبل از روز انتخابات ولی نعمتشان بودند را فراموش کرده و دیگر صحبتی در رابطه با پیگیری مطالبات مردم نمی‌کنند.

رئیس خانه احزاب همدان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه یکی از فعالیت‌هایی که در هر جامعه‌ای اتفاق می‌افتد فعالیت‌های سیاسی است‌، می‌گوید: یکی از ویژگی‌های جوامع گذر کرده از دوران سنت، این است که سازمان ها و نهادهای تخصصی در جامعه به وجود می‌آیند که هر کدام وظایف خود را دارند و قرار نیست در این جوامع سازمان‌ها و نهادها وظایف یکدیگر را انجام دهند.

حمید خاورزمینی ادامه می‌دهد: در دنیای مدرن، وظیفه فعالیت‌های سیاسی و رفع نیازهای سیاسی جامعه بر عهده احزاب و تشکل‌های سیاسی است که به صورت تخصصی به این امر ورود می‌کنند و وظایف و کارکردهای سیاسی جامعه را به ثمر رسانده و نیازهای سیاسی جامعه را بر طرف می‌سازند.

او با بیان اینکه در ایران هم مانند بقیه کشورهای دنیا انجام فعالیت سیاسی بر عهده احزاب و تشکل‌های سیاسی است، مطرح می‌کند: در بسیاری از مواقع می‌بینیم که افراد حقیقی، در کنار تشکل‌های سیاسی هم فعالیت می‌کنند که فعلاً منع قانونی برای این کار تعریف نشده‌است.

خاورزمینی در رابطه با تشکل‌های غیرسیاسی که در مواقع انتخابات به مسائل سیاسی ورود می‌کنند، توضیح می‌دهد: برخی تشکل ها و واحدهای اجتماعی مانند واحدهای اقتصادی، سازمان‌های مردم نهادی که در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی فعالیت دارند و نهادهایی که در حوزه مسائل صنفی فعال هستند به نام قانون، حق ورود مستقیم به کارهای سیاسی را ندارند.

او ادامه می‌دهد: فعالیت این گروه‌ها مشخص است و فقط می‌توانند در صورت تمایل افرادی که در مجموعه هستند، به احزاب کمک کنند و تشکل‌های غیرسیاسی مجوز فعالیت سیاسی ندارند و در مواردی به صورت صریح از این کار منع شدند.

خاورزمینی با بیان اینکه در زمینه پیگیری و حل این موارد، ضعف قانونی داریم، اظهار می‌کند: بررسی فعالیت‌های سیاسی به عهده کمیسیون ماده ۱۰ احزاب وزارت کشور گذاشته شده اما به نظر می‌رسد که قانون باید دقیق‌تر و شفاف‌تر با این موضوع برخورد کند تا این نقیصه برطرف شود.

او خاطرنشان می‌کند: هر صنفی فقط اجازه فعالیت در حوزه خود را دارد بنابراین اگر نهادهایی که هزینه می‌کنند، سازماندهی می‌شوند، مطالعاتی در این زمینه انجام داده و ورزیده می‌شوند در دوران انتخابات که یکی از مهمترین دوره‌های بروز و ظهور فعالیت‌های سیاسی است هم‌عرض واحدهایی قرار بگیرند که مجوز ندارند، ظلم آشکار به این تشکل‌هاست.

خاورزمینی ادامه می‌دهد: در این زمینه باید از فعالیت‌ گروه‌هایی که به صورت صریح در قانون ذکر شده که این گروه‌ها حق فعالیت سیاسی ندارند، جلوگیری کرده و همچنین قانونگذاران به فکر اصلاح قانون باشند تا جدیت بیشتری در این زمینه به عمل بیاید.

وی در ادامه با بیان اینکه لیست ها غالباً توسط مجموعه هایی با شخصیت حقوقی ارائه می شود و به ندرت افراد حقیقی این کار را انجام می دهند، مطرح می کند: البته لیست هایی که مورد حمایت فرد یا افراد حقیقی است از نظر قانونی بلامانع است اما مشکل این است که این افراد از طریق مجموعه هایی با شخصیت های حقوقی به این کار اقدام می کنند که بسیاری از آنها نه حزب هستند و نه ائتلاف های سیاسی!

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.