ردمظالم و حقالناس
پاسخ به پرسشهایی در مورد ردمظالم و حقالناس؛
🔸 إنَّ الَّذينَ يَأْکُلُونَ أَمْوالَ الْيَتامي ظُلْماً إِنَّما يَأْکُلُونَ في بُطُونِهِمْ ناراً وَ سَيَصْلَوْنَ سَعيراً.
🔹 کسانی که اموال یتیمان را به ظلم و ستم میخورند، (در حقیقت،) تنها آتش میخورند و بزودی در شعلههای آتش (دوزخ) میسوزند.
⬅️ سوره نساء، آیه ۱۰
—————-
🔸 امیرالمومنین امام علی (علیهالسلام) فرمودند:
« فَمَنِ اسْتَطَاعَ مِنْكُمْ أَنْ يَلْقَى اللَّهَ تَعَالَى وَ هُوَ نَقِيُّ الرَّاحَةِ مِنْ دِمَاءِ الْمُسْلِمِينَ وَ أَمْوَالِهِمْ سَلِيمُ اللِّسَانِ مِنْ أَعْرَاضِهِمْ، فَلْيَفْعَلْ. »
🔹 هرکس از شما بتواند خدا را در حالى ملاقات کند که دستش از خون و اموال مسلمانان پاک باشد و زبانش از تعدى بر آبروى آنان سالم بماند، بايد چنين کند (که نجات در آن است).
—————-
🔸 پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله و سلم) فرمودند:
« و صاحِبُهُم مُحتَبِسٌ علی بابِ الجَنّةِ بِثَلاثةِ دَراهِمٍ لفلانِ الیَهودی، وَ کانَ شَهیداً! »
🔹 یکی از افراد (فلان قبیله) که شهید شده به خاطر سه درهم که به فلان یهودی بدهکار بوده بر دَرِ بهشت زندانی گشته و به وی اجازة ورود میدهند!
—————-
🔸 پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله و سلم) فرمودند:
« مَن ظَلَمَ أجِيرا أجرَهُ أحبَطَ اللّه ُعَملَهُ و حَرّمَ علَيهِ رِيحَ الجَنّةِ، و إنّ رِيحَها لَتُوجَدُ مِن مَسيرَةِ خَمسِمائةِ عامٍ »
🔹 كسى كه مزدِ اجيرى را كم دهد، خداوند، عملش را باطل مىگرداند و بوى بهشت را كه از مسافت پانصد ساله به مشام مىرسد، بر وى حرام مىكند.
—————-
🔸 پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله و سلم) فرمودند:
« مَن حَبَسَ عَن أخيهِ المُسلِمِ شَيئا مِن حَقِّهِ، حَرَّمَ اللّه ُعَلَيهِ بَرَكَةَ الرِّزقِ إلاّ أن يَتوبَ »
🔹 هركس كه چيزى از حقّ برادر مسلمانش را نگه دارد {و به او ندهد}، خداوند، بركت روزى را بر او حرام مىكند مگر آن كه توبه كند.
—————-
🔸 حضرت امام صادق (علیهالسلام) به ابی بصیر فرمودند:
« مَنْ أَکَلَ مَالَ أَخِیهِ ظُلْماً وَ لَمْ یَرُدَّهُ إِلَیْهِ أَکَلَ جَذْوَةً مِنَ النَّارِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ. »
🔹 کسی که مال برادرش را به ظلم بخورد و به او برنگرداند، در قیامت، قطعهای از آتش جهنم را خواهد خورد.
—————-
🔸 كلينى در ضمن يك روايت مفصّل از ابوسعيد نقل مىكند كه: امام صادق (علیهالسلام) خطاب به وى فرمود: « يا ابا محمد! جامعه در نزد ماست؛ ولى مردم نمىدانند جامعه چيست».
ابوبصير سؤال كرد: فدايت شوم، جامعه چيست؟ امام(ع) فرمود: «صحيفهاى است به طول هفتاد زراع، با املاى رسول خدا(ص)، و از ميان دو لب آن حضرت و با دستخط على(ع)، كه تمام حلال و حرام و همه احكامى كه مورد نياز مردم است در آن است؛ حتى ديه خدشه و خطّى كه در پوست بدن ايجاد شود».
آنگاه امام(ع) با استيذان از ابوبصير، بدن او را فشارداد و فرمود: «حتى أرش هذا … حتى ديه چنين فشار سادهاى نيز اگر از راه ظلم بر كسى واردشود، در اين صحيفه آمده است».
—————-
🔸 پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله و سلم) فرمودند:
« ثلاثةٌ مِنَ الذُّنوبِ تُعَجَّلُ عُقوبَتُها و لا تُؤَخَّرُ إلى الآخِرَةِ: عُقوقُ الوالِدَينِ، و البَغيُ على الناسِ، و كُفرُ الإحسانِ »
🔹 سه گناه است كه كيفرشان در همين دنيا مىرسد و به آخرت نمىافتد : آزردن پدر و مادر، زورگويى و ستم به مردم، و ناسپاسى نسبت به خوبيهاى ديگران.
—————-
🔸 پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله و سلم) فرمودند:
« مَن لَطَمَ خَدَّ امرِئٍ مُسلِمٍ أو وَجهَهُ بَدَّدَ اللّه ُ عِظامَهُ يَومَ القِيامَةِ، و حُشِرَ مَغلولاً حتّى يَدخُلَ جَهَنَّمَ، إلاّ أن يَتوبَ »
🔹 هر كه به گونه يا چهره شخص مسلمانى سيلى زند، خداوند، استخوانهاى او را در روز قيامت خُرد كند و دست بسته محشور شود، تا آن كه به جهنّم درآيد، مگر اين كه توبه كند.
—————-
🔸 حضرت امام صادق (عليهالسلام) فرمودند:
« أعطِهِم اُجورَهُم قَبلَ أن يَجِفَّ عَرَقُهُم »
🔹 پيش از آن كه عرق آنان (كارگران) خشك شود، مزدشان را بپرداز.
ثبت دیدگاه