راه شناخت امام زمان (عج)
22 دی 1402 - 20:17
شناسه : 67522
1

راه شناخت امام زمان (عج) چگونه می‌توان امام زمان (عجل‌الله تعالی فرجه الشریف) را شناخت؟ آیت الله العظمی جوادی آملی: شناخت بر دو قسم است: «شناخت تاريخی» و «شناخت واقعی» كه از قسم نخست مهم‌تر است. مسئله مهم اين است كه ما آن حضرت را به حقيقت بشناسيم و ايشان نيز ما را ببيند؛ نه […]

پ
پ

راه شناخت امام زمان (عج)

IMG_20240112_201052_276Fwf9zMj

چگونه می‌توان امام زمان (عجل‌الله تعالی فرجه الشریف) را شناخت؟

آیت الله العظمی جوادی آملی:

شناخت بر دو قسم است: «شناخت تاريخی» و «شناخت واقعی» كه از قسم نخست مهم‌تر است.

مسئله مهم اين است كه ما آن حضرت را به حقيقت بشناسيم و ايشان نيز ما را ببيند؛ نه اينكه ما حضرت را ببينيم.

در زمان پيامبر(صلی‌الله عليه و آله و سلم) (كه مقامش از همه امامان بالاتر است) عده زيادی، آن وجود مبارك را می‌ديدند، اما خدای سبحان درباره آنها فرمود: (و تراهم ينظُرُون اِليك و هُم لايُبصرون)؛ آنها را می‌بينی كه به تو می‌نگرند؛ ولی تو را نمی‌بينند. اهل‌نظر هستند، اما اهل بصيرت نيستند. هنر اين است كه به گونه‌ای باشيم كه وجود مبارك امام زمان(عليه‌‌السلام) ما را ببينند.

در قرآن كريم آمده است: خدا كه بر همه چيز بصير است، در روز قيامت به عده‌ای نگاه نمی‌كند: (و لايُكلّمهم اللّه و لاينظرُ اِليهم يومَ القيامةِ و لايزكّيهم) و نگاه تشريفی خود را نسبت به عده‌ای اعمال نمی‌كند.

اگر ما در مسير صحيح حركت كنيم، آن حضرت ما را می‌بيند.

ديدن و نظر تشريفی ايشان برای ما شرف است، در غير اين صورت نگاه فيزيكی كارساز نيست، چنان كه بسياری پيامبر اكرم (صلی الله عليه و آله و سلم)، اميرمؤمنان (سلام الله علیه) و حضرت زهرا (سلام الله علیها) را می‌ديدند؛ ولی بصيرت نداشتند. نگاه‌های تشريفی مهم است، نه نگاه صوری. البته گاهی همان نگاه صوری هم موجب می‌شود كه انسان وجود حضرت را از نزديک زيارت می‌كند و فيض می‌برد يا خداوند، مشكلات او را به بركت آن حضرت حل می‌كند؛ اما مهم همان ديدن از روی بصيرت است.

نسیم اندیشه، دفتر یکم، ص ١٠۴

ا.یوسفی

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.