رأی پرونده "کریپولند" با ۵۱۰۰۰ شاکی صادر شد؛ ۱۵ سال حبس و رد مال برای متهم ردیف اول
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: رأی پرونده "کریپولند" که ۵۱ هزار شاکی دارد صادر و ابلاغ شد و بر اساس آن دو متهم اصلی پرونده به ۱۵ و ۸ سال حبس و همچنین پرداخت ردمال و جزای نقدی محکوم شدند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی القاصیمهر؛ رئیس کل دادگستری استان تهران امروز (دوشنبه 22 آبان) در نشست شورای عالی قوه قضاییه از صدور و ابلاغ رأی پرونده صرافی کریپتولند با بییش از 51 هزار نفر شاکی خصوصی خبر داد.
رئیس کل دادگستری استان تهران در تشریح جرییات این پرونده گفت: متهم ردیف اصلی پرونده که در سال 1392 شرکت «یکتا اکسیر سبز» را در حوزه گیاهان دارویی ثبت کرد، در سال 1397 اقدام به فعالیت غیرقانونی در حوزههای مربوط به رمزارز کرد که این موضوع تا شهریور سال 1399 ادامه داشت و در این تاریخ، وی مبادرت به تغییر اساسنامه برای پوشش فعالیتهای رمزارزی کرد.
رمزارز جعلی که سرمایه مردم را به باد داد
القاصیمهر ادامه داد: متهم ردیف اصلی پرونده که مدیرعامل صرافی رمزارزی کریپتولند و مدیر و گرداننده برخی از کانالهای تلگرامی و سایر بسترهای حوزه فضای مجازی نیز بوده، با سوءاستفاده از شناخت محدود آحاد مردم از حوزه رمزارزها در کشور و حتی سطحی بودن آشنایی برخی از نهادهای اجرایی با این موضوع و جذابیت آن برای انجام معاملات غیرقانونی، مبادرت به ایجاد توکن BRG کرد در حالیکه این توکن بدون پشتوانه بوده و هیچگونه مجوزی از بانک مرکزی دریافت نشده بود.
وی افزود: پس از مدتی حجم کثیری از توکن جعلی BRG توسط سرمایهگذاران خریداری شد و متهم نیز به واسطه این اقدامات، مبالغی هنگفت را از مردم به وسیله صرافی رمزارز و فروش توکن تحصیل کرد.
القاصیمهر ادامه با بیان اینکه در جریان رسیدگی به این پرونده در دادسرا با 24 هزار و 802 نفر از شاکیان «تسویه مطالبات» صورت گرفت، گفت: کیف پول الکترونیکی متهم اصلی پرونده صرافی کرپتولند، حَسب دستور قضایی شناسایی شد و اقدامات فنی لازم جهت صیانت از اموال کاربران و مالباختگان به عمل آمد؛ همچنین مبلغ یک و نیم میلیون دلار پول برداشتشده از جانب یکی از متهمین که به خارج از کشور متواری شده بود، بازگردانده شده است.
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: در نتیجه رسیدگیهای یکی از شعب دادگاه انقلاب ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی، دو متهم اصلی پرونده مذکور به 15 و 8 سال حبس و همچنین پرداخت ردمال و جزای نقدی در حق 51 هزار شاکی خصوصی به شکلهای ارزی و ریالی محکوم شدند.
القاصیمهر ادامه داد: 5 متهم دیگر نیز مجازاتهای حبس از یک تا 5 سال را دریافت کردند؛ ضمن آنکه در جریان رسیدگی به این پرونده، حکم انحلال شرکت غیرقانونی «یکتا اکسیر سبز» نیز صادر شد. همچنین اقدامات مقتضی برای تسویه مطالبات با مابقی طلبکاران، در حال انجام است.
دستگیری اعضای شبکه کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال
علی صالحی؛ دادستان عمومی و انقلاب تهران نیز در این جلسه از دستگیری اعضای یک شبکه کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال خبر داد و گفت: اعضای این شبکه از 179 نفر کلاهبرداری کرده بودند.
دادستان تهران ادامه داد: این شبکه با تبلیغات گسترده در فضای مجازی و برنامههای رادیو و تلویزیون، موفق به جلب اعتماد مردم و جذب سرمایههای آنها شده بود. این پرونده با صدور قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست، به دادگاه ارسال شد.
خودروها و موتورهای توقیف شده تعیین تکلیف میشوند
حجتالاسلام موحدیآزاد؛ دادستان کل کشور هم با اشاره به تأکیدات رئیس دستگاه قضا در خصوص برگزاری مستمر جلسات ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی اظهار کرد: ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی طی هفتههای گذشته دو جلسه تشکیل داده و جلسه سوم این ستاد نیز قرار است فردا (23 آبان) برگزار شود.
دادستان کل کشور در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته در راستای تعیین تکلیف وسایل نقلیه توقیفی در پارکینگهای سراسر کشور، گفت: حَسَب اعلام دادگستریهای 25 استان کشور، تا روز گذشته تعداد 82 هزار و 708 دستگاه انواع خودرو و 260 هزار و 622 دستگاه انواع موتورسیکلت در پارکینگهای این 25 استان نگهداری میشوند و ما در دادستانی کل، پیگیر تعیین تکلیف این وسایل نقلیه توقیفی در اسرع وقت هستیم.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه