درختان تشنه نمی مانند؛ قنات ها زنده می شوند
16 بهمن 1402 - 4:19
شناسه : 68067
3

درختان تشنه نمی مانند؛ قنات ها زنده می شوند شهردارمنطقه۶ تهران از عملیات بازسازی و احیاء مسیر قنات و زهکش قدیمی خیابان ولیعصر(عج) خبر داد و گفت: بازچرخه آب برای رفع تشنگی فضای سبز و درختان انجام می شود. سید مرتضی روحانی شهردار منطقه 6 در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی فارس گفت: بدون […]

پ
پ

درختان تشنه نمی مانند؛ قنات ها زنده می شوند

شهردارمنطقه۶ تهران از عملیات بازسازی و احیاء مسیر قنات و زهکش قدیمی خیابان ولیعصر(عج) خبر داد و گفت: بازچرخه آب برای رفع تشنگی فضای سبز و درختان انجام می شود.

درختان تشنه نمی مانند؛ قنات ها زنده می شوند

سید مرتضی روحانی شهردار منطقه 6 در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی فارس گفت: بدون تردیدعملیات بازسازی، مرمت و احیاء مسیر قنات و زهکش خیابان ولیعصر(عج) یکی از پروژه‌های زیست‌محیطی و آبی مهم پهنه مرکزی تهران به شمار می‌رود که با هدف استحکام دیواره و مسیر زهکش، هدایت اصولی‌آبهای سطحی و همچنین جلوگیری از ورود فاضلاب به داخل آن، از سوی اداره مسیل‌ها و قنوات معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری منطقه۶ تهران درحال اجراست.

وی ادامه داد: پروژه بازسازی اصولی و مرمت مسیر قنات قدیمی و زهکش خیابان ولیعصر(عج)_حدفاصل پارک ساعی تا پل شهید همت_ به طول هزار و ۴۳۰ متر، یکی از مهمترین اقدامات معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری این منطقه است که علاوه بر افزایش استحکام جداره و دیواره مسیر قنات و زهکش، از نفوذ آبهای‌سطحی به ساختمان‌ها و بناهای اطراف جلوگیری کرده و مانع بروز خسارت مادی شهروندان خواهد شد و از سوی دیگر با اصلاح فنی این مسیر، آبهای سطحی که پیش از این هدرمی رفت و خسارت به بار می‌آورد به شکل مناسب جمع‌آوری و با قرار گرفتن درچرخه بازگشت برای تامین منابع آبی مورد نیاز در فضای سبز صرف خواهد شد.

شهردار منطقه۶ تهران، با تاکید براینکه صرفه‌جویی درمصرف آب و جلوگیری از اسراف و به هدر رفتن آن برهمگان واجب و ضروری است، افزود: درشرایطی که کشورمان در شرایطخشکسالی و بحران‌کم‌آبی قرار دارد، باید بیش از گذشته قدر این نعمت الهی را بدانیم و حتی نگذاریم یک قطره آب هدر برود. بنابراین یکی از آثارمثبت پروژه‌ای که اکنون معاونت خدمات شهری و محیط زیست این منطقه برای احیاء و بازسازی مسیر قنات قدیمی و زهکش خیابان ولیعصر(عج) پیش گرفته و درحال اجراست، پاسداشت«آب» این نعمت‌الهی است که جایگزین دیگری درجهان ندارد.

روحانی، در ادامه ضمن قدردانی ازتلاش شبانه‌روزی کارگران و پرسنل اداره مسیل‌ها و قنوات شهرداری منطقه۶ تهران برای به سرانجام رساندن این پروژه، اضافه کرد: درواقع اقداماتی همچون مرمت و بازسازی درمسیر زهکش قدیمی و حضورکارگران شهرداری درعمق چند متری زمین برای انجام امور عمرانی مسائل و مشکلات خودش را دارد، اما خادمان مردم شهر همه این خطرات را به جان می‌خرند تا فقط اسباب امنیت و آسایش شهروندان را فراهم کنند.

دیگر به هیچ ساختمانی خسارت نمی‌رسد

حسن اختر دانش، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه۶ تهران نیز درباره مشکلاتی که قبلا در این قنات و مسیر زیر زمینی وجود داشت و با اجرای این پروژه به طور کامل رفع خواهد شد به فارس گفت: این مسیر زهکش به علت قدمت بالا_ اغلب مسیر به شکل کوره قنات در آمده بود_ و همچنین به دلیل ریزش جداره و دیواره‌ها دربرخی نقاط و به تبع آن انسداد مسیر آبهای سطحی، باعث نفوذ آب به داخل املاک و ساختمان‌های اطراف مسیر زهکش و بروز خسارات مالی برای شهروندان و چالش‌جدی برای مدیریت شهری شده بود، بنابراین و با توجه به اهمیت این موضوع، کار تحقیقاتی و مطالعاتی توسط کارشناسان فنی انجام و با تامین اعتبار مالی لازم نسبت به اجرایی نمودن و تسریع پروژه نوکنی، بازسازی و احیاء مسیر زهکش خیابان ولیعصر(عج) اقدام شده است.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از اقداماتی که در این رابطه انجام شده شناسایی مالکانی بوده که به صورت غیرقانونی فاضلاب شهری را از طریق انشعاب غیرمجاز به داخل مسیر زهکش و قنات قدیمی خیابان ولیعصر(عج) رهاسازی می‌کردند که در این زمینه کارشناسان معاونت خدمات شهری و محیط زیست طبق قانون و برابرمقررات با متخلفان برخورد و همه این انشعابات غیرمجاز را برچیدند.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه6 تهران تاکید کرد: رهاسازی فاضلاب شهری به داخل کانال و مسیر زهکش خیابان ولیعصر(عج) خسارت‌های جبران ناپذیری به محیط زیست شهری و همچنین سفره های آب زیرزمینی وارد می‌کرد که با این اقدامات به طور کامل برطرف خواهد شد.

اختر دانش، درپایان درباره میزان پیشرفت این طرح ویژه توضیح داد: طبق آخرین بررسی‌ها مشخص شدکه پروژه بازسازی و احیاء مسیر قنات و زهکش خیابان ولیعصر(عج) تاکنون ۷۰ درصد رشد و پیشرفت فیزیکی داشته وکارگران معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست این منطقه همچنان در محور یاد شده و درعمق چندمتری سطح زمین مشغول به کارند تا این طرح را هرچه زودتر به پایان برسانند.

پایان پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.