ایسنا/کردستان اساتید دانشگاه کردستان در میزگردی انتخاباتی با بررسی اهمیت مشارکت مردم در انتخابات، انتظارات خود را از دولت آینده بیان کردند و خواستار به کار گیری نخبگان استان در پست های مدیریتی و تحقق شایسته سالاری در کردستان شدند.
دانشگاهیان وظیفه علمی خود را در انتخابات ایفا کنند
رحمت صادقی، رییس دانشکاه کردستان امروز چهارشنبه (۱۹ خرداد ماه) در میزگرد انتخاباتی که با حضور جمعی از اساتید دانشگاه کردستان برگزار شد، یکی از رسالت های اصلی دانشگاه را به عنوان یک اتاق فکر و نهادی که نخبگان در آن فعالیت دارند، مسئولیت اجتماعی ذکر و اظهار کرد: دانشگاهیان باید نسبت به جامعه ملی و محلی خود کنشگر بوده و بر اساس ظرفیت های سخت افزاری و نرم افزاری که در اختیار دارد اثرگذاری علمی خود را بر جامعه بگذارد.
وی انتخابات ۱۴۰۰را فرآیندی مهم و تأثیرگذار بر اینده کشور ذکر کرد و افزود: دانشگاهیان در راستای مسئولیت اجتماعی خود باید وظیفه علمی خود را به جامعه و انتخابات ایفا کند.
رییس دانشگاه کردستان با اشاره به اهمیت انتخابات در دو محور عام و انتظارات کلی و مطالبات دانشگاهیان اهل سنت و کرد زبان، بیان کرد: بحث استقلال دانشگاه به عنوان یک نهاد علمی و تاثیرگذار امری مهم است که باید بیش از پیش به آن توجه شود.
وی ادامه داد: دانشگاه کردستان طی سالهای اخیر جایگاه و رتبه علمی بالایی به دست آورده است که حفظ و ارتقاء این جایگاه مستلزم توجه بیش از پیش دولت آینده به تقویت زیرساخت های دانشگاه است.
به گفته صادقی، علوم پایه در سال های اخیر بسیار تضعیف شده و این زنگ خطری برای جامعه است، از طرفی وعدههای کاندیداها برای کرد زبان ها و اهل سنت بسیار مهم و قابل تامل است.
وی یادآور شد: ضرورت انتخابات برای رسیدن به یک جامعه مردم سالار برکسی پوشیده نیست.
آموزش عالی و کشاورزی ملاک های مهم رییس جمهور آینده است
دکتر امیر رشیدی استاد تمام دانشگاه کردستان، در رابطه با اهمیت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات گفت: استان کردستان در شاخص حضور در انتخابات همیشه بالاتر از میانگین کشوری بوده و بنابراین با توجه به اینکه اکثریت جامعه ما به این اصل ایمان دارند که از طریق رأی می توانند حرف خود را به مسئولان برسانند امری مبارک است.
وی آموزش عالی و کشاورزی را ملاک های مهم برنامه رییس جمهور آینده ذکر کرد و افزود: در چهل سال گذشته بخش زیادی از منابع طبیعی و کشاورزی و منابع آبی ما از بین رفته است لذا برنامه در این زمینه ها در اولویت قرار دارد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان، دموکراتیک ترین نوع انتخابات را انتخابات شورای شهر به واسطه عدم گزینش و مشارکت همگانی دانست و گفت: اما انتخاب باید شایسته و اصلح باشد و به جایگاه از دست رفته شورای شهر برای عمران و آبادانی شهر کمک کند.
مشارکت بالا در انتخابات بیرق دموکراتیک بودن را به اهتزاز در می آورد
دکتر سلحشور عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان در ادامه این میزگرد گفت: مشارکت بالا در انتخابات بیرق دموکراتیک بودن را به اهتزاز در می آورد و تاثیر بسیار مهمی برای جایگاه کشور دارد که امید است امسال نیز همچون ادوار گذشته گوی سبقت را در برگزاری پر شور انتخابات از سایر کشورها برباییم.
وی افزود: مردم هم حق و هم تکلیف دارند در سرنوشت خود شرکت کنند و نباید در این زمینه بی تفاوت باشند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: مقام معظم رهبری لقب فرهنگی را به استان کردستان داده اند و این یک افتخار برای این استان است، لذا انتظار می رود که رییس جمهور آینده بستر توسعه فرهنگی را بیش از پیش برای کردستان آماده کند و به ویژگی های فرهنگی استان توجه داشته باشد.
انتخابات ظرفیتی برای چرخش نخبگان است
محمد رضاعبدالملکی، مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه کردستان، در ادامه این میزگرد، با بیان اینکه پشت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان سند میثاق ملی، نظر به آرمان های انقلاب است اظهار کرد: در اصل 56 قانون اساسی ایران که یک تقلید از بیان جهان بینی و ایدیولوژی است بیان شده که حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست و هم او، انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است.
وی افزود: مدل حکومتی نظام ما تحت عنوان جمهوری اسلامی ایران است؛ جمهوری نظر به مناسبت مردم و اسلامی مبتنی بر دین است، این نوع حکومت متناسب با این امر، مردم سالاری دینی است که طی آن اراده مردم با رهنمودهای بنیانگدار جمهوری اسلامی ایران تجلی حکت انقلاب را محقق ساخت و نوع حکومتی که را به وجود آورد که به عنوان پایگاه جهانی رسالت تاریخ انقلاب به اکثریت آرای عمومی مردم محسوب می شود.
این استاد دانشگاه،تصریح کرد: به عبارت دیگر جمهوری اسلامی ایران تحقق آرزوهای ملت را خواستار است و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ادامه اراده ملی را در تجلی ساختار پیشبرد بیان کرده است.
به عقیده وی، در جمهوری اسلامی ایران به عنوان الگوی حکومتی ما که می خواهد در مدیریت کشور مردم سالاری دینی را محقق کند، امور کشور باید با اتکا به آرای عمومی اداره شود؛ در این راستا مکانیزم انتخابات یا همه پرسی معرفی شده است؛ انتخابات به تعبیر جامعه شناسان سیاسی، بارزترین شکل مشارکت سیاسی مردم در تعیین سرنوشت خود است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: هیچ کشوری به اندازه ایران در سال های بعد از انقلاب انتخابات خیز نبوده است، آن هم در اوج حساسیت نظارتی و امنیتی برای اینکه رای مردم دقیق اعمال شود.
وی انتخابات را ظرفیتی برای چرخش نخبگان ذکر کرد و افزود: انتخابات ظرفیتی برای ایجاد مردم سالاری دینی و دموکراسی بوده و نمادی از جلوه جامعه مدنی است که دستاوردهای مبارکی به ارمغان می آورد.
رییس جمهور آینده تبعیض های ریشه دار را رفع کند
حامد قادرزاده مدیر گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان در رابطه با تاثیر حضور حداکثری مردم در انتخابات و تاثیر آن بر آینده ایران گفت: هر چه تعداد شرکت کنندگان در انتخابات بیشتر باشد سودجویی سودجویان و یا امکان اینکه گروه خاصی بخواهند نظر خود را غالب کنند کمتر خواهد شد.
وی افزود: چنانچه همه احاد مردم مشارکت کنند صداهای واقعی تری به گوش مسئولان می رسد و چرخش ها نشان دهنده قدرت مردم در این مسیر است.
این استاد دانشگاه به ملاک های انتخاب اصلح اشاره و عنوان کرد: امروز در دنیا به دنبال پایداری هستیم و ملاک های پایداری چرخش متفاوتی پیدا کرده است، و امروز ارتباط بین الملل را بیش از پیش مهم کرده است.
وی مبحث تخصص گرایی و مزیت نسبی، رفع تبعیض هایی که ریشه در گذشته دارد را انتظارات از رییس جمهور آینده بیان کرد.
وی مولفه های توسعه در یک کشور را در پنج عامل، توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی، ذکر می کند و می گوید: باید دید که کدام یک از این گزینه ها در کدام استان اولویت دارد.
قادرزاده، با نامطلوب ارزیابی کردن استفاده از یک مدل توسعه یکسان برای کشور، یکی از مهم ترین فاکتورهای محک زدن نامزدهای انتخاباتی را موقیعت شناسی آن ها در مورد مناطق مختلف ذکر کرد.
مشارکت حداکثری یک معادله برد برد است
دکتر محمد رضایی، عضو هیات علمی دانشکاه کردستان در ادامه گفت: مشارکت حداکثری در این زمان یک معادله برد برد است و به عنوان مثال در کردستان میتواند سندی برای مطالبه گری در آینده باشد.
وی ملاک های انتخاب اصلح در شورا و ریاست جمهوری را متفاوت دانست و افزود: ملاک ها در بحث شوراها طی سال های گذشته بیشتر به سمت قومی و قبیله ای پیش رفته و تاثیرگذاری زیادی نداشته است.
این استاد دانشگاه، تخصص را ملاک و مبنای اصلی برای انتخاب شوراها ذکر کرد و گفت: در بحث انتخابات ریاست جمهوری همسو بودن با ساختار حاکمیتی کشور می تواند ملاک مهمی برای آینده کشور باشد.
وی با اشاره به انتظارات استان کردستان از رییس جمهور آینده عنوان کرد: کردستان در اکثر شاخص های توسعه استان آخر است و این دلایل ریشه ای دارد، که می تواند با مشارکت حداکثری مطالبه گری شود.
رضایی، عدم شایسته سالاری در کردستان و انتخاب اشتباه پست های مدیریتی را از معضلات مهم استان ذکر کرد و افزود: توجه به پتانسیل های استان کردستان و به کارگیری این پتانسیل ها برای توسعه استان مهم است.
وی کردستان را مستلزم نگاه ویژه برای جبران عقب ماندگی های آن دانست و افزود: بودجه استان کردستان همواره بسیار کم و ناچیز بوده و سود معادن استان هم به کردستان تعلق نمی گیرد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: دانشگاه کردستان تنها دانشگاه دولتی استان است و انتظار می رود که در راستای توسعه آموزش عالی در استان دانشگاه قدم برداشته شود.
وی یادآور شد: بحث ارتباط با صنعت دانشگاه قربانی یکسری رانت ها می شود که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
توریع برابر بازار کار برای جامعه زنان ضروری است
خانم دکتر کریمی، عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان ادامه داد: به عنوان یک دانشگاهی و یک شهروند، باورم بر این است که مشارکت مردم در انتخابات یک وظیفه تلقی می شود و همه باید مسئولانه با این امر برخورد کنند چرا که بر زندگی همه در دهکده جهانی تاثیر گذار است.از طرفی هم مشارکت در انتخابات حق هر شهروند است.
وی انتظارات خود از ریاست جمهوری را در دو مقوله اقتصاد و فرهنگ مطرح و عنوان کرد: دانشگاه هم تاثیر گذار و هم تاثیر پذیر بر تصمیمات کلان کشور در این دو مقوله است.
کریمی، خاطرنشان کرد: بیشتر از نیمی از افراد جوان و زنان ما در استان علی رغم تحصیلات عالیه جذب بازار کار نمی شوند و این مهم در جامعه زنان بیشتر به چشم میخورد، این تصمیم گیری های کلان موثر از دو مقوله اقتصاد و فرهنگ است که رییس جمهور آینده باید به آن توجه کند.
وی بیان کرد: انتظار می رود که رییس جمهور آینده نگاه ویژهای به مسایل اقتصادی و فرهنگی مناطق کمتر برخوردار و حاشیه از جمله استان کردستان داشته باشد.
این استاد دانشگاه در رابطه با انتخابات شورای شهر گفت: همشهریان ما باید با انتخاب افراد متخصص و با فضیلت اخلاقی انتخاب اصلح داشته باشند و شوراها نیز باید شهر را به گونه ای مدیریت کنند تا زیست بهتری برای شهروندان ارائه دهند.
دولت آینده به وزیر خانواده نیاز دارد
دکتر احمد امانی، روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه کردستان در ادامه این میزگرد گفت: مردم می توانند با نقش فعال خود یک فرد اصلح را به عنوان رییس جمهوری آینده کشور به دنیا معرفی کنند، اما واقعیت این است که در بطن جامعه ما یک کرختگی حاکم است و شور انتخابات کم رنگ شده است. لذا باید با درک مردم و جامعه واقع بینانه تربه قضیه نگاه کرد.
وی افزود: از ریاست جمهوری آینده انتظار می رود که در زمینه مراکز پیش دبستانی و خانواده ها برنامه ریزی بهتری داشته باشد.
این روانشناس تقویت زیر ساخت آموزش در پیش دبستانی را امری ضروری دانست و گفت: بطن و فرهنگ خانواده ها باید فرهنگ سازی شود.
وی تاکید کرد: استان کردستان باید در کنار فرهنگی بودن خود، به یک استان اقتصادی تبدیل شود.
مدیران بر ستادی و در ستادی یک آسیب جدی است
دکتر مهدی حاتمی، رییس بسیج اساتید دانشگاه کردستان گفت: بیانیه گام دوم انقلاب توقعات را از دولت آینده بالا برده است و تاسیس یک دولت اسلامی باید در اولویت باشد.
وی افزود: دلسرد بودن مردم امری مهم است؛ اما مردم باید بدانند که راهکار خروج از وضعیت موجود عدم مشارکت نیست بلکه باید در انتخابات شرکت کنند.این استاد دانشگاه، بحث مدیران بر ستادی و در ستادی را یک آسیب جدی دانست و خاطرنشان کرد: رییس جمهور آینده باید از نخبگان کردستان در سطح مدیریت استان استفاده کند.
نشست بر قدرت نباید به نفع یک جریان سیاسی خاص باشد
دکتر صالحی تنوع کاندیداها را زمینه ساز حضور بیشتر مردم در انتخابات دانست و گفت: حاکمیت می تواند باید بیشتر به سمت توسعه برود و در توسعه باید شاهد فرصت برابر آحاد جامعه باشیم .
وی یادآور شد: نشست بر قدرت نباید به نفع یک جریان سیاسی خاص باشد و این انتظار ما از رییس جمهور آینده است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه