خواص خوراکی‌های سفره‌ی هفت سین؛ سین دوم: سیر
06 فروردین 1402 - 17:19
شناسه : 58755
8

خواص خوراکی‌های سفره‌ی هفت سین؛ سین دوم: سیر مزاج سیر، گرم و خشك است. سیر تازه به علت رطوبت بیشتر از نوع كهنه آن بهتر است. سیر هم، همانند پیاز دارای رطوبت خوب و اصطلاحاً‌ فضلیه است كه برای بدن مفید است و حرارتی شبیه حرارت ذاتی و غریزی بدن ایجاد می‌كند و برای افزایش […]

پ
پ

خواص خوراکی‌های سفره‌ی هفت سین؛ سین دوم: سیر

مزاج سیر، گرم و خشك است. سیر تازه به علت رطوبت بیشتر از نوع كهنه آن بهتر است.

df132ae7918dab574bb195e4cbfa52ab-min3rnCdzP

سیر هم، همانند پیاز دارای رطوبت خوب و اصطلاحاً‌ فضلیه است كه برای بدن مفید است و حرارتی شبیه حرارت ذاتی و غریزی بدن ایجاد می‌كند و برای افزایش طول عمر مفید است.

خوردن متعادل سیر با رعایت مزاج، زمان، فصل و اقلیم، باعث حفظ تندرستی می‌شود.

IMG_20230326_160158_637

سیر محلل است، یعنی تحلیل برنده مواد زائد سفت شده و غلیظ شده در بدن كه معمولاً از منشاء بلغم و سودا هستند که اگر در بدن بمانند و غلیظ و سفت بشوند و رسوب كنند، منجر به انسدادها، رخوت بدن و احساس سنگینی می‌شوند.

سیر، جالی و جلادهنده است چون آلودگی‌ها را زدوده و خون‌رسانی را بهبود می‌بخشد.

سیر همچنین رطوبت‌های معده را از بین می‌برد که علت خیلی از بیماری‌های گوارش مثل نفخ، ترش كردن و سوء هاضمه است.   سیر ضد نفخ و باد شكن است و لینت مزاج می‌دهد. خون را رقیق می‌كند و چون باز كننده است، ترشحات بدن مانند عرق، ادرار و عادت ماهیانه را افزایش می‌دهد. سیر، قوت تریاقی دارد و ضد سم است و در افراد سرد و تر كه دچار مشكلاتی در قوای جنسی و اعمال زناشویی هستند، بسیار مفید است. اما زیاده روی در افرادی با مزاج گرم، باعث از بین رفتن و خشك شدن مایعات جنسی می‌شود.

سیر، خورنده یا اکال است لذا برای باز كردن دمل‌ها و آبسه‌های پوستی به صورت موضعی روی پوست گذاشته می‌شود؛ مثلا برای رفع توده‌های سفت شده قدیمی زیر پوستی یا میخچه، زگیل و گوشت اضافه که باید با نظارت پزشك انجام شود.

جویدن سیر پخته همراه با كندر برای تقویت بن دندان‌ها و سرفه‌های مزمن و درد قفسه سینه بسیار خوب است.

روغن سیر برای مفاصل، گرفتگی و اسپاسم‌های ناشی از بلغم و سردی بسیار خوب است.

نشستن در آب سیر آب پز شده، می‌تواند باعث باز شدن مجاری ادرار و سهولت ادرار شود.

بنابراین برای كسانیكه دچار مشكلات پروستات هستند و ادرارشان بند می‌آید و همچنین برای سهولت انجام عادت ماهیانه، مفید است که به صورت نشستن در این محلول و یا تنقیه كردن داخل روده یا واژن صورت گیرد. البته حتما باید توسط پزشك تجویز شود.

IMG_20230326_160154_025

 

اگر سیر همراه با سركه به صورت سیر ترشی مصرف شود، عوارض آن هم به دلیل اصلاح شدن توسط سرکه، كم می‌شود. ممکن است گرم مزاجان به دنبال مصرف سیر، عوارضی مثل سردرد پیدا كنند و حتی به چشم آسیب‌هایی برسد و خشكی ایجاد شود که مصلح آن سكنجبین است.

كسانیكه اصطلاحا صفرایی یا دارای مزاج گرم و خشک هستند و تلخی دهان دارند، باید مواظب باشند زیاده روی نكنند.

پختن سیر در آب و كمی نمك و یا همراه با مقداری روغن بادام، می‌تواند مضراتش را اصلاح كند.

افراد مبتلا به بواسیر و خانم‌های باردار و شیرده باید مواظب باشند كه در اثر مصرف سیر، عارضه‌ای برایشان ایجاد نشود.

ف.یوسفی

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.