آئین اختتامیه پنجمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با معرفی برگزیدگان در حوزههای مختلف علوم پایه شامل ریاضی، آمار، علوم کامپیوتر، فیزیک، شیمی، زمینشناسی و علوم زیستی و د حوزه ویژه ویروس کرونا و هوش مصنوعی برگزار شد.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، آئین اختتامیه پنجمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با حضور وزیر جهاد کشاورزی، رؤسای دانشگاههای تهران، صنعتی شریف و شهید بهشتی، رئیس هیئت مدیره بنیاد حامیان دانشگاه تهران، رئیس هیئت امنای بنیاد نیکوکاری جمیلی و جمعی از مسئولان و خیرین دانشگاه تهران و نهادهای علمی و فرهنگی، در تالار علامه امینی برگزار شد و به کار خود پایان داد.
بنیاد نیکوکاری جمیلی با همکاری بنیاد حامیان دانشگاه تهران، در راستای حمایت از ایجاد کسبوکارهای مبتنی بر فناوری، نوآوری و تحقق اقتصاد مقاومتی و نیز با هدف تبدیل ایده به ثروت، پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان را برگزار کرد. این جشنواره همه ساله با محوریت علوم پایه برگزار میشود. امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا، محور جدیدی با عنوان «تأثیر کرونا بر الگوی زیستی» به موضوعات جشنواره اضافه شد.
در پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان، ۳۱۳ ایده در سایت جشنواره ثبت شد که در نهایت ۱۴ ایده در بخش ایدهپردازان و چهار تیم در بخش کسبوکار نوپا برگزیده شدند.
آرامش فکری برای جوانان فراهم کنیم
مهندس ابراهیم جمیلی، رئیس هیئت امنای بنیاد نیکوکاری جمیلی در آئین اختتامیه این جشنواره با بیان اینکه این جشنواره محلی برای پیوند «تولید و کار» و «علم و ثروت» است، گفت: باید با نگاه علمی به امکانات موجود تلاش کنیم حداکثر بهرهبرداری را داشته باشیم. ما پشتیبان جوانان نخبه کشور هستیم و امروز اینجا جمع شدهایم که بگوییم برای تجاریسازی ایدهها تلاش میکنیم.
وی اظهار کرد: هدف این جشنواره این است که جوانان به آینده امید داشته باشند و این جشنواره ثابت کرده است که باید برای علم سرمایه گذاری شود و اگر در علم سرمایه گذاری شود، باعث رشد علم در کشور خواهد شد و رشد علم بدون سرمایه گذاری در علم ممکن نخواهد بود.
رئیس هیئت امنای بنیاد نیکوکاری جمیلی ادامه داد: این جشنواره این پیام را به مسئولان و دولتمردان میدهد که وقتی برای جوانان، آرامش فکری فراهم کنیم، میتوانیم انتظار کارهای بزرگ را از آنها داشته باشیم.
دولت باید در حوزه علوم پایه کمک کند
دکتر سعداله نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز در این مراسم در سخنانی با بیان اینکه دولت باید در حوزه علوم پایه کمک کند، گفت: رئیس جمهوری دستور دادند که صندوق علم و نوآوری در شورای عالی عتف تشکیل شود. پس باید دولت کمک کند، اگرچه بخش خصوصی تا حدودی به این عرصه ورود کرده است.
دکتر رسول جلیلی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف نیز با اشاره به ضرورت قرارگیری علم در خدمت حل مسائل جامعه، گفت: نیاز داریم مسائل را به خوبی بشناسیم و راه حل عالمانه برای آن بیندیشیم. میدانم جوانان با چالشها به خوبی برخورد میکنند و برای حل آنها راهکارهای اساسی ارائه میدهند.
وی افزود: توانمندسازی جوان برای حل مسائل با تمرکز بر فناوری نوین ارزشآفرین میتواند نقش مهمی در تولید ارزش افزوده در همه عرصههای اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی کشور داشته باشد.
در ادامه این مراسم از داوران علمی این جشنواره و برگزیدگان در ۵ حوزه علوم پایه و همچنین دو حوزه کرونا و هوش مصنوعی با اهدای جوایزی تقدیر شد.
به نقل از وزارت علوم، پنجمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با تقدیر از برگزیدگان نهایی جشنواره قرن در دو بخش ایده پردازان و کسب و کار به کار خود پایان داد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه