تمشک؛ میوه‌ای کوچک با خواص بزرگ
14 آذر 1404 - 15:14
شناسه : 80973
1
میوه ای کوچک با اثرات بزرگ بر سلامت

تمشک؛ میوه‌ای کوچک با خواص بزرگ تمشک، این دانه‌ی سرخ و خوش‌رنگ که از دل جنگل‌ها و دامنه‌کوه‌ها به سفره‌ی ما می‌رسد، نه‌تنها طعمی دلپذیر دارد، بلکه در طب سنتی ایرانی جایگاه ویژه‌ای نیز به خود اختصاص داده است. طبع سرد و خشک این میوه، آن را به یک خنک‌کننده طبیعی و درمانگر کارآمد در […]

نویسنده : فاطمه الناز یوسفی منبع : چاره نیوز
پ
پ

تمشک؛ میوه‌ای کوچک با خواص بزرگ

تمشک، این دانه‌ی سرخ و خوش‌رنگ که از دل جنگل‌ها و دامنه‌کوه‌ها به سفره‌ی ما می‌رسد، نه‌تنها طعمی دلپذیر دارد، بلکه در طب سنتی ایرانی جایگاه ویژه‌ای نیز به خود اختصاص داده است.

CHPC-1014

طبع سرد و خشک این میوه، آن را به یک خنک‌کننده طبیعی و درمانگر کارآمد در بسیاری از ناراحتی‌ها تبدیل کرده است.

_ ارزش غذایی و ترکیبات مفید

تمشک سرشار از ویتامین C است و مقادیر قابل‌توجهی از ویتامین‌های گروه B، منگنز، فسفر، پتاسیم و آهن در آن یافت می‌شود. این ترکیبات در کنار آنتی‌اکسیدان‌های قوی موجود در تمشک، آن را به یک میوه‌ی ضدالتهاب و تقویت‌کننده بدن تبدیل کرده است.

H1nK7

_ مزاج تمشک

در طب سنتی، مزاج تمشک سرد و خشک معرفی شده است؛ به همین دلیل مصرف آن برای کاهش حرارت داخلی و تعدیل گرمی بدن توصیه می‌شود.

_ خواص درمانی تمشک در طب سنتی

■تقویت دستگاه گوارش

■خنک‌کننده معده و کاهش‌دهنده رطوبت‌های اضافی

■کمک به کاهش ترش‌کردن، نفخ، آروغ بعد از غذا و صداهای شکمی

■تقویت‌کننده معده و روده‌ها

■تنظیم قند و فشار خون

■ تحقیقات و تجارب طب سنتی نشان می‌دهد تمشک قادر است قند خون را کاهش دهد و در کنترل فشار خون مؤثر باشد. این ویژگی، در کنار اثرات ضدچاقی آن، تمشک را به گزینه‌ای مناسب برای افراد دارای اضافه وزن تبدیل می‌کند.

■مفید برای دهان و دندان

■جویدن تمشک به پاک‌سازی دهان کمک کرده و در رفع بوی بد دهان مؤثر است. همچنین در استحکام لثه‌ها نقش دارد.

■کاهش التهاب و حرارت بدن

■رفع تشنگی و خنک‌کننده خون

■بهبود حرارت معده و کبد

■کمک به درمان گلودرد و ورم حلق

■مفید برای بیماری‌های گرمی مانند آبله‌مرغان و سرخک

■تصفیه‌کننده خون

■تمشک به عنوان یک پاک‌ساز طبیعی خون شناخته می‌شود و در کاهش جوش‌ها و التهاب‌های پوستی اثر مثبت دارد.

■تقویت کبد، طحال و سیستم ایمنی

■مصرف تمشک مقاومت بدن را در برابر بیماری‌ها افزایش می‌دهد و برای تقویت عملکرد کبد و طحال بسیار توصیه شده است.

images-6

_ خواص برگ تمشک

■عصاره برگ: مفید برای بیماری‌های چشم

■آب برگ همراه با صمغ عربی: تقویت‌کننده معده

■ضماد برگ: کمک به تحلیل ورم‌ها و التهاب‌های سطحی

فواید-تمشک-1

_ مصلحات مناسب تمشک

افرادی که مزاج سرد دارند بهتر است تمشک را همراه با عسل، شکر سرخ یا زیره مصرف کنند تا از بروز نفخ، سردی معده و ضعف جلوگیری شود.

14660283421599817675rdDK8o3

_ عوارض زیاده‌روی در مصرف تمشک

مصرف بیش‌ازحد تمشک ممکن است باعث:

■سردی معده

■نفخ و ضعف هاضمه

■فشار بر کلیه‌ها

به‌ویژه در افراد سردمزاج، مصرف آن باید همراه با مصلحات گرم باشد.

فاطمه‌الناز یوسفی

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.