تفویض اختیار به شهردار، اجتناب‌ناپذیر است
18 مرداد 1400 - 17:38
شناسه : 15360
0

علنی به نقل از ایسنا/خوزستان سرپرست شهرداری اهواز در خصوص بند ترک تشریفات در لایحه تفویض اختیار به سرپرست شهرداری گفت: شهرداری با لحظه‌ها و بحران‌ها کار دارد؛ هر چند تفویض اختیار برای شهردار حاشیه ایجاد می‌کند و آسیب‌زا است اما اجتناب‌ناپذیر است. علیرضا عالیپور در سومین جلسه علنی شورای شهر اهواز که امروز (۱۸ […]

پ
پ

علنی به نقل از ایسنا/خوزستان سرپرست شهرداری اهواز در خصوص بند ترک تشریفات در لایحه تفویض اختیار به سرپرست شهرداری گفت: شهرداری با لحظه‌ها و بحران‌ها کار دارد؛ هر چند تفویض اختیار برای شهردار حاشیه ایجاد می‌کند و آسیب‌زا است اما اجتناب‌ناپذیر است.
علیرضا عالیپور در سومین جلسه علنی شورای شهر اهواز که امروز (۱۸ مردادماه) برگزار شد، در خصوص برخی لایحه‌های تفویض اختیار به سرپرست شهرداری اهواز اظهار کرد: باید در این جلسه شرایط تفویض اختیار ارائه می‌شد زیرا تقریبا این موضوع ثابت و یک کار روتین است.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، وی افزود: افزایش اختیار شهردار در کمیسیون توافقات املاک، از ۵ میلیارد به ۱۰ میلیارد تومان برای شهردار مسئولیت‌ساز است. کارها باید با شتاب انجام شود اما نباید مسئولیت‌ساز شود. باید بررسی شود تا متوجه شویم تقریبا چه تعداد پرونده در این خصوص داریم و ۳۰ درصد این پرونده‌ها در شورای شهر مطرح و برای آن‌ها تصمیم‌گیری شود.
سرپرست شهرداری اهواز گفت: در کمیسیون توافقات املاک شهرداری، دو نماینده از شورای شهر حضور دارند و اگر عدد ریالی یک دعوی حقوقی بر اساس قیمت کارشناسی‌شده توسط کارشناس دادگستری، مشخص شد اختیار امضای نهایی با شورا است که شورا این اختیار را به شهردار تفویض می‌دهد؛ بر این اساس با مبلغ ۱۰ میلیارد تومان موافق نیستم.
وی بیان کرد: در این خصوص تقریبا ۱۰۰ پرونده با میانگین ۷ تا ۸ میلیارد تومان هنوز در شهرداری اهواز تعیین تکلیف نشده‌اند.
عالیپور در خصوص بند ترک تشریفات در لایحه تفویض اختیار به سرپرست شهرداری گفت: شهرداری با لحظه‌ها و بحران‌ها کار دارد؛ هر چند تفویض اختیار برای شهردار حاشیه ایجاد می‌کند و آسیب‌زا است اما اجتناب‌ناپذیر است.
وی افزود: اگر حادثه‌ای مانند پلاسکوی تهران در اهواز رخ دهد، شهردار باید فوری ماشین‌آلات و تجهیزات را به سمت محل حادثه گسیل کند و نمی‌توانیم منتظر انجام تشریفات یا منعقد کردن قرارداد باشیم.
سرپرست شهرداری اهواز گفت: شهرداری با دولت تفاوت دارد و با موارد اجتماعی، سیاسی و امنیتی مواجه می‌شود.
وی تصریح کرد: شورای دوره پنجم در خصوص اجرای کار در نقاط بحرانی آب‌های سطحی ورود کرد و یکی از دلایل سرعت کار، ترک تشریفات بود.
عالیپور افزود: گاهی اوقات یک مناقصه برگزار و پیمانکاری که مبلغ کمتری پیشنهاد می‌دهد برنده می‌شود اما توان مالی و تجهیزاتی ندارد سپس می‌گوید شهرداری باید پول پرداخت کند تا به همان میزان هم هزینه کند در غیر این صورت کار را می‌خواباند.
وی گفت: با توجه به اینکه تصور بر این بود که سیل مجددا تکرار می‌شود، احداث سیل‌بند در برخی نقاط اهواز انجام شد اما پیمانکار هنوز صورت وضعیت را نیز ارائه نداده است. این پیمانکار حاضر به اجرای پروژه‌های دفع آب‌های سطحی است بنابراین چنین پیمانکارانی که با نداری شهرداری می‌سازند، عصای دست ما می‌شوند.
سرپرست شهرداری اهواز با بیان اینکه تفویض اختیار به شهردار سرعت عمل را بالا می‌برد، افزود: درصدد هستیم میزانی از منابع مالی را از طریق وام تامین کنیم. در صورت تفویض اختیار به شهردار برای سپردن وثیقه، سرعت عمل بالا می‌رود. تامین بخشی از منابع مالی از طریق وام، ظرفیت استفاده‌نشده‌ای است که این موضوع در دستور کار است.
وی با اشاره به برخی اولویت‌های شهرداری اهواز عنوان کرد: لکه‌گیری معابر یکی از مطالبات مردم است که در سه ماه گذشته هشت اکیپ در این زمینه در حال فعالیت بودند اما به منظور سرعت در اجرای کار، هشت قرارداد حدود ۲.۵ میلیاردی باید منعقد شود. البته با توجه به اینکه هنوز کار قراردادهای قبلی باقی مانده، مناقصه در این خصوص برگزار شده است.
عالیپور تصریح کرد: در نهایت پیشنهاد می‌شود حداقل اختیاراتی به صورت باز برای سرپرست شهرداری در نظر گرفته شود اما از سقف اختیارات متعارف شهرداران پیشین نباشد تا نظم فعلی شهرداری با رکود و کاهش سرعت عملکرد مواجه نشود.
وی در خصوص وضعیت منابع انسانی شهرداری اهواز نیز گفت: منابع انسانی شهرداری اهواز توقعاتی دارند؛ به روز شدن حقوق و دستمزدها بر اساس قانون کار سال جدید حتی برای نیروهای پیمانکار باید انجام شود که این انتظار، تغییر سنگینی در ردیف بودجه ایجاد می‌کند.
سرپرست شهرداری اهواز بیان کرد: تعدیل اجاره ماشین‌آلات نیز از دیگر مواردی است که باید انجام شود. افزوده شدن نیروی پیمانکاران برای لایروبی جوی‌های روباز و برخی کارهای دیگر در محلاتی که بر اساس ابلاغ طرح جامع به محدوده اهواز افزوده شدند نیز انجام شده است که باید این موضوع در بودجه دیده شود.
وی تصریح کرد: مساله نیروهای اجراییات، ضرورت چهارم است. در شهرداری اهواز ۶۵۰ نیرو داریم که قرارداد آن‌ ها در قالب خدماتی یا اجراییات بوده است. زنانی با سابقه بالا در شهرداری کار می‌کنند که قرارداد خدماتی دارند اما در حال انجام کار اداری هستند.
عالیپور با بیان اینکه باید پس از تعیین افزایش هزینه‌های جاری تصمیمات لازم اتخاذ شود، گفت: اگر شهرداری برای اجرای این موارد نه بگوید، فردا مشکلات گریبان‌گیر ما می‌شود.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، احمد سراج عضو شورای شهر اهواز نیز اظهار کرد: دو موضوع دفع آب‌های سطحی و لکه‌گیری آسفالت دو مطالبه اصلی مردم هستند که سرپرست شهرداری اهواز وعده داد با جدیت تحولی در این یک ماه در این زمینه به ما نشان دهد.
وی افزود: در حال حاضر برگزاری هر مناقصه زمان‌بر است و ما به دنبال تحول هستیم. البته اکنون باید بسیاری از مناقصات برگزار شود تا در دوره بعد نتیجه آن مشخص شود.
سراج بیان کرد: برای اینکه سرپرست شهرداری بتواند کارش را انجام دهد، باید موضوعات اولویت‌دار با تعیین سقف اعتباری ظرفیت‌ها برای توانمندسازی وی ایجاد شود.
در ادامه سید محمدعلی پورموسوی دیگر عضو شورای شهر اهواز اظهار کرد: فعلا این تصمیمات برای یک ماه اتخاذ می‌شود. گاهی اوقات مدیران مجبور به ریسک کردن هستند.
وی افزود: مدیری که اهل ریسک نباشد و عرضه میدان‌داری در حوادث بزرگ را نداشته باشد، مسئول نیست.
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.