تصویب یک “سندِ نفتی” 45 هزار میلیارد تومانی برای کرمانشاه
21 مرداد 1400 - 14:57
شناسه : 16512
3

علنی به نقل از ایسنا /کرمانشاه حالا یک قرن از شروع صنعت نفت و گاز در کرمانشاه می گذرد، صنعتی که پیشران توسعه در کشور محسوب می شود و می تواند زمینه ساز توسعه بسیاری صنایع کشور باشد.  کرمانشاه در کنار خوزستان از پرسابقه ترین استانهای کشور در زمینه این صنعت محسوب می شود، بطوری […]

پ
پ

علنی به نقل از ایسنا /کرمانشاه حالا یک قرن از شروع صنعت نفت و گاز در کرمانشاه می گذرد، صنعتی که پیشران توسعه در کشور محسوب می شود و می تواند زمینه ساز توسعه بسیاری صنایع کشور باشد.
 کرمانشاه در کنار خوزستان از پرسابقه ترین استانهای کشور در زمینه این صنعت محسوب می شود، بطوری که از عمر پالایشگاه قدیمی این استان حدود 100 سال می گذرد.
این استان با داشتن منابع عظیم نفت و گاز و 80 درصد ذخایر قیرطبیعی کشور عملا یک گنجینه نفتی در غرب کشور محسوب می‌شود که تاکنون تلاش چندانی برای اکتشاف و توسعه آنها صورت نگرفته است، اما حالا دو سالی می شود که یک تیم کارشناسی و نخبه تصمیم گرفته این منابع عظیم در استان را شناسایی کرده و طرح هایی برای توسعه صنعت نفت و گاز استان طراحی کند.
نتایج فعالیت های این تیم حالا منجر به تدوین سند “طرح های توسعه ای نفت، گاز و پتروشیمی استان کرمانشاه” شده است، سندی که 13 طرح اجرایی برای توسعه میادین نفت و گاز و احداث صنایع پایین دستی و بالادستی این حوزه را در خود جای می دهد.
برآورد سرمایه گذاری صورت گرفته در این سند حدود 1839 میلیون دلار است که به نرخ امروز، رقمی معادل 45 هزار میلیارد تومان می شود.
آنطور که مسئولان تدوین این سند می گویند مدت اجرای این سند چهار ساله خواهد بود و اجرای آن برای 1500 نفر بصورت مستقیم اشتغالزایی خواهد داشت.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا ، محمدصادق عظیمی فر دستیار وزیر نفت و مسئول تدوین این سند امروز (21 مرداد) با حضور در شورای برنامه ریزی و توسعه استان به تشریح جزییات این سند پرداخت.
او در این جلسه به منابع عظیم نفت و گاز استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: استان کرمانشاه میادین عظیم نفت و گاز دارد که بجز میدان نفتی نفت شهر عمده آنها توسعه پیدا نکرده است.
وی افزود: علاوه بر این، صنایع پایین دستی حوزه نفت و گاز هم در استان چندان توسعه پیدا نکرده است.
او گفت: این منابع عظیم در کنار این توسعه نیافتگی، ما را برآن داشت که به فکر تدوین یک سند توسعه در حوزه نفت و گاز استان بیفتیم، چرا که معتقدیم صنعت نفت پیشران توسعه صنایع دیگر است و توسعه آن می تواند در استان رشد صنایع دیگر را رقم بزند.
عظیمی فر گفت: صنعت نفت و گاز عملا می تواند لوکوموتیو توسعه استان کرمانشاه در زمینه های مختلف صنعتی باشد.
این مسئول به فاز مطالعاتی تدوین این سند اشاره کرد و افزود: با مطالعات بسیاری که صورت گرفته، نهایتا اجرای 13 پروژه در زمینه توسعه میادین نفت و گاز و احداث صنایع بالادستی و پایین دستی این حوزه در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: این پروژه ها با همکاری مشاور طرح که دانشگاه شهید بهشتی است طراحی شده و همگی در قالب یک سند اجرایی تدوین شده است.
عظیمی فر توسعه میدان نفتی نفت شهر، توسعه میادین سومار، سامان و دلاوران، توسعه میادین گازی غرب استان(باباقیر و بیستون)، احداث پالایشگاه گازی سیروان، احداث پتروشیمی الفین  PP/HDPE، پتروشیمی GTPP، طراح احداث واحد پلی استال، طرح احداث واحد فرمالین، طراح احداث واحد اتیلن اکساید، طرح احداث واحد متیل آمین، طرح احداث واحد لاستیک های مصنوعی EPDM و طرح تولید کاتالیست پلی اتیلن سنگین میتسوئی را از جمله طرح های این سند عنوان کرد.
دستیار وزیر نفت گفت: علاوه بر این طرح های اکتشافی سایر میادین نفت و گاز با هدف یافتن میادین جدید نفت و گاز در استان هم در قالب این سند در دستور کار قرار دارد.
عظیمی فر اجرایی شدن این طرح ها را مستلزم تربیت 2500 نیروی ماهر بومی دانست و افزود: در این زمینه شرکت ملی نفت بر اساس مسئولیت اجتماعی خود متعهد شده که 40 تا 50 میلیارد تومان اعتبار در این زمینه به استان اختصاص دهد.
وی به اجرای طرح توسعه زنجیره ارزش افزوده قیرطبیعی هم درقالب این سند اشاره کرد وافزود: 80 درصد ذخایر قیرطبیعی کشور در استان کرمانشاه قرار دارد و در این سند استفاده از این ظرفیت استان هم دیده شده است.
این مسئول افزود: در این طرح به دنبال شناسایی واحدهای صنعتی با خوراک قیرطبیعی و حمایت از آنها به منظور توسعه زنجیره ارزش قیرطبیعی و جلوگیری از خام فروشی این محصول هستیم.
عظیمی فر گفت: بر این اساس سرمایه گذاری با همکاری جهاد دانشگاهی کرمانشاه صورت گرفته تا بتوانیم از قیرطبیعی تولید کربن فعال داشته باشیم.
وی افزود: بر اساس توافق صورت گرفته جهاد دانشگاهی کرمانشاه بایدسالانه 500 تن کربن فعال از قیرطبیعی تولید کند و این محصول بصورت تضمینی از این نهاد خریداری می شود.
لزوم تشکیل کارگروه پیگیری اجرای سند نفتی
دستیار وزیر نفت در ادامه با اشاره به پوشش مناسب طرح های سند توسعه نفت و گاز و پتروشیمی استان گفت: طرح های این سند تمام استان را تحت پوشش قرار داده و تمام استان از این طرح ها منفعت کسب خواهند کرد.
عظیمی فر با تاکید بر لزوم همدلی در استان برای پیشبرد این طرح ها گفت: مهم این نیست چه طرح در چه شهرستانی اجرا می شود و تمام استان باید بدانند که سود اجرای هر طرح در نهایت به تمام استان برمیگردد.
وی همچنین با تاکید بر لزوم پیگیری مجدانه مسئولان و نمایندگان استان برای اجرای این طرح ها گفت: پیشنهاد می شود کارگروه پیگیری در این زمینه در استان تشکیل شده و از تمام ظرفیت ها و صاحبان نفوذ برای پگیری اجرای این طرح ها در سطح کشور استفاده شود.
سند نفتی می‌تواند 10 تا 12 هزار شغل در استان ایجاد کند
به گزارش علنی به نقل از ایسنا ، هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه هم در این جلسه با تاکید بر لزوم تربیت نیروهای ماهر برای اجرای این سند گفت: هفته گذشته تفاهم نامه‌ای با سازمان فنی و حرفه ای منعقد شد که بر اساس آن 47 میلیارد تومان از سوی وزرات نفت به این سازمان جهت تربیت نیروهای ماهر درحوزه نفت و گاز استان کرمانشاه پرداخت می شود.
وی افزود: بر این اساس اداره کل فنی و حرفه ای استان موظف است هرچه سریعتر ساز و کار تربیت این نیروها را طراحی کرده و سپس تقاضای این اعتبار را داشته باشد.
بازوند با تاکید بر اینکه تمام مجوزهای لازم برای این سند گرفته شده گفت: این سند 45 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری برای استان به همراه دارد و اجرای آن میتواند استان را به رتبه سوم کشور در حوزه نفت و گاز برساند.
وی افزود: اجرای این سند می‌تواند 10 تا 12 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در استان ایجاد کند.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه این سند حاصل تلاش های 1.5 تا دو ساله یک تیم کارشناسی بوده گفت: 13 پروژه در این سند تعریف شده که دو پروژه پتروشیمی اسلام آبادغرب و طرح احداث واحد متیل آمین شهرستان سنقر اجرایی شده است.
وی افزود: زمین لازم برای اجرای پروژه واحد اتیلن اکساید شهرستان کنگاور هم تامین شده و زمین پروژه طرح احداث واحد لاستیک های مصنوعی شهرستان کنگاور هم تحویل شده است.
بازوند با تاکید بر لزوم پیگیری اجرای این سند از سوی تمامی مسئولان و نمایندگان استان، ابراز امیدواری کرد اجرای این سند بتواند مقداری از عقب ماندگی های استان را جبران کند.
اجرای “سند نفتی” سالانه 43 هزار میلیارد تومان درآمد خواهد داشت
حبیب الله وفایی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه هم در این جلسه با اشاره به عدم سرمایه گذاری مناسب در حوزه نفت و گاز استان در سالهای گذشته گفت: متاسفانه علی رغم پتانسیل های بسیار، سرمایه گذاری که باید در این حوزه صورت نگرفته است.
وی با اشاره به تدوین سند توسعه نفت و گاز و پتروشیمی استان گفت: این سند در قالب 13 پروژه در استان اجرایی خواهد شد که شامل توسعه میادین نفتی و گازی و نیز احداث صنایع پایین دستی و بالادستی دراین حوزه است.
وفایی رقم سرمایه گذاری در پروژه های این سند را 1839 میلیون دلار اعلام و تصریح کرد: این میزان سرمایه گذاری به نرخ روز معادل 45 هزار میلیارد تومان است.
وی با اشاره به مدت اجرای چهارساله این سند گفت: قرار است این پروژه ها ظرف چهارسال آینده به بهره برداری برسد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه درآمدزایی سالانه حاصل از این طرح را بیش از 43 هزار میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: با این میزان درآمد و سهمی که استان از آن خواهد داشت میتوانیم امیدوار باشیم سرانه درآمد استان به میانگین کشوری برسد.
وفایی با اشاره به لزوم طرح این سند در شورای برنامه ریزی استان گفت: این شورا محل تصویب طرح های توسعه ای استان است و این سند که امروز در این جلسه به تصویب رسید، برای اجرا و هماهنگی به فرمانداری ها ابلاغ شود.
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.