ایسنا/همدان نماینده ولیفقیه در استان همدان با بیان اینکه به رئیس جمهوری نیاز داریم که تیم قوی اقتصادی داشته باشد و این شخص باید بتواند برنامههایش را اجرایی کند، گفت: کاندیدای اصلح باید برای ضرورت اجتماعی که مسئله اقتصاد و معیشت است، برنامه داشته باشد اما برنامههایی که قابل اجرا باشد.
حجتالاسلاموالمسلمین حبیبالله شعبانیموثقی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مردم گلهمندیهایی دارند که درست و به حق است، افزود: مسئله گرانیها، تورم، ضعفهایی که گاهی اوقات در مدیریت دیده شد و بعضی بیتدبیریهایی که در چند ماهه اخیر شاهدش بودیم، انگیزهها را تحت تأثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: با عدم مشارکت در انتخابات چه مشکل و معضلی از جامعه حل میشود؟ اگر مردم در انتخابات مشارکت نکنند مشکلات اقتصادی حل میشود؟ به هر حال انتخابات به صورت قانونی در کشور برگزار و یک دولت انتخاب میشود ولو با سرمایه اجتماعی کمتر اما آیا با قهر کردن مشکلات جامعه حل میشود؟
وضعیت اقتصادی باید حل شود
شعبانیموثقی تصریح کرد: آنچه برای همه مردم از نظر منطقی مهم است این است که معضلات باید حل شود و وضعیت اقتصادی نمیتواند به همین منوال ادامه پیدا کند و به هر حال باید حل شود اما راه حل این مشکلات چیست؟
امام جمعه همدان مطرح کرد: به نظر میرسد راه حل مشکلات یک مدیریت قوی و یک دولت جدید است که هم مدیریت و هم کارآمدی داشته باشد اما به طور قطع با رأی ندادن مشکل حل نمیشود، آنچه مشکلات فعلی جامعه را حل میکند تشکیل دولت جوان انقلابی و دولتی است که بتواند معضلات را حل کند.
شعبانیموثقی در ادامه توضیح داد: هیچ یک از دولتها شبیه به هم نیستند؛ به عنوان مثال اگر مردم دولت اول و دوم آقای روحانی را مقایسه کنند دولت قبلی موفقیت بهتری نسبت به دولت دوم داشت که این مقایسه درباره دولتهای پیشین نیز صدق میکند بنابراین ضرورتاً همه دولتها یکسان نیستند و حتی یک دولت هم در دو دوره مانند هم نیست.
دولتی که سرمایه اجتماعی بیشتری داشته باشد با قدرت و قوت ورود پیدا میکند
وی یادآور شد: شرکت در انتخابات اثرات اجتماعی فراوانی دارد، یکی از تأثیرات این است که سرمایه اجتماعی دولتی که در آینده تشکیل میشود، بسیار مهم است چراکه دولت آینده میخواهد تصمیمات بزرگ اقتصادی بگیرد، در مسائلی مانند عرصه دیپلماسی و روابط بینالملل و مسئله برجام ورود پیدا کند و طبیعی است که وقتی سرمایه اجتماعی بیشتری داشته باشد با قدرت و قوت ورود پیدا میکند.
امام جمعه همدان اضافه کرد: از نظر منطقی دو راه حل داریم؛ شرکت نکردن و شرکت کردن در انتخابات. به نظر میرسد یک تحلیل ساده منطقی میگوید در انتخابات شرکت کنیم چراکه اثرات شرکت کردن بیشتر است و کمترین اثرش این است که در مسائل امنیت کشور و سرمایه اجتماعی دولت آینده اثرگذار است.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با بیان اینکه مردم با شرکت در انتخابات در سرنوشت خود دخالت کنند، گفت: از میان هفت کاندیدا کسی دولت را تشکیل خواهد داد که بیشتر بتواند نظر مردم را جلب کند.
شعبانیموثقی درباره فرد اصلح بیان کرد: بعضی اولویتها و مسائل ضروری در کشور وجود دارد و اولویتها مراتب مختلفی دارند؛ یکی از مسائل ضروری امروز کشور برنامه اقتصادی است که بسیار مهم است، کاندیداها سه مناظره انجام دادند و مردم دیدند و میتوانند فرد اصلح را انتخاب کنند.
کاندیدای اصلح باید برای اقتصاد و معیشت برنامه داشته باشد
وی ادامه داد: کاندیدای اصلح باید برای ضرورت اجتماعی که مسئله اقتصاد و معیشت است، برنامه داشته باشد اما برنامههایی که قابل اجرا باشد. به هر حال دولت آینده در همین جامعه است و در همین ساختار نظام سیاسی میخواهد ورود پیدا کند و با منابعی که امروز داریم و بودجهای که تصویب شده است، میخواهد دولت تشکیل دهد بنابراین باید ببینیم کاندیداها برای کدامیک از این مسائل برنامه دارند.
شعبانیموثقی تصریح کرد: مسئله مهم بعدی علاوه بر برنامه، اطرافیان و تیم است. یکی از ضعفهای دولت فعلی نداشتن تیم قوی اقتصادی بود بنابراین گاهی اوقات ممکن است برنامه باشد اما مدیر، توانایی اجرا نداشته باشد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان بیان کرد: شخص رئیس جمهور باید تواناییهایی داشته باشد اما مهمتر از شخص رئیس جمهور تیمش است و مدیرانی که قرار است به عنوان وزرا، استاندار، فرماندار، بخشدار و مدیرکل انتخاب شوند.
تیم قوی اقتصادی از برنامه اقتصادی مهمتر است
شعبانیموثقی تصریح کرد: از بین هفت نفر نامزد انتخابات ریاست جمهوری میتوان تشخیص داد کدام یک برنامه و تیم دارد همچنین اعتقاد دارم بین برنامه و تیم، تیم قوی اقتصادی مهمتر است.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه در مناظرات و صحبتهای نامزدهای ریاست جمهوری مسائل فرهنگی مورد غفلت واقع شد، افزود: این ضعفی است که بین کاندیداهای ریاست جمهوری دیده شد که نسبت به فرهنگی به ویژه مسائل فرهنگی اقتصادی غفلت کردند.
امام جمعه همدان ادامه داد: مسئله فرهنگ با اقتصاد، حقوق و سیاست در هم تنیده است و قابل تفکیک نیستند بنابراین نمیتوانیم بگوییم رشد اقتصادی میخواهیم اما فرهنگ اقتصادیمان رشد نکند.
فرهنگ زیربنای رشد اقتصادی است
وی گفت: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر وجود دارد، این است که اگر به مسائل فرهنگی و فرهنگ اقتصادی بیتوجه باشیم رشد اقتصادیمان دچار مشکل میشود چراکه فرهنگ زیربنای رشد اقتصادی است و متأسفانه در حال حاضر مورد غفلت واقع شده است.
شعبانیموثقی در پایان با بیان اینکه مردم کسی که شایستهترین است را انتخاب کنند، گفت: در نهایت هر دولت و شخصی که انتخاب شود منتخب و مورد احترام مردم خواهد بود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه