اولین همایش دوسالانه بینالمللی ایرانشناسی در جهان، توسط دانشگاه گیلان و به کوشش مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی، دانشگاه علامه طباطبائی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دانشگاه صوفیه بلغارستان و انجمن ایرانی تاریخ به صورت وبینار به میزبانی دانشگاه گیلان با پیام دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، دکتر احمد رضی، رئیس دانشگاه گیلان گفت: ایران شناسی یک حوزه مطالعاتی میان رشتهای است که محققان رشتههای گوناگون را درگیر کرده است؛ از باستانشناسان و زبانشناسان و مورخان گرفته تا جامعهشناسان و سیاسیون و بازرگانان. ایرانشناسی از قدمت بسیار زیادی در بین کشورها برخوردار است. هر چند ممکن است انگیزههای اقتصادی و سیاسی انگیزه اولیه گروهی از ایرانشناسان بوده باشد، اما به گواه تاریخ بسیاری از آنان به اهمیت فرهنگ ایرانی پی بردند و به مطالعه و تحقیق درباره فرهنگ ایرانی پرداختند و بعدها به دلیل اهمیت جامعه ایرانی، شناخت زبان، تاریخ و فرهنگ و آداب و رسوم ایران مورد توجه دپارتمانهای شرقشناسی و سپس ایرانشناسی قرار گرفت.
وی در ادامه یکی از اهداف برگزاری این همایش را تداوم بخشیدن به این حرکت ارزشمند علمی دانست و مشارکت حدود ۲۰۰ پژوهشگر از ملیتهای مختلف را نشاندهنده جاذبه مطالعات ایرانشناسی و اهمیت این حوزه مطالعاتی در کشورهای مختلف برشمرد.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، دبیرخانه این همایش بیش از ۲۰۰ مقاله از پژوهشگران دریافت کرد که از این تعداد، ۱۴۰ مقاله به تایید داوران علمی همایش رسید که ۶۰ مقاله امتیاز لازم برای سخنرانی در همایش را کسب کردند.
انتهای پیام
اولین همایش دوسالانه بینالمللی ایرانشناسی در جهان، توسط دانشگاه گیلان و به کوشش مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی، دانشگاه علامه طباطبائی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دانشگاه صوفیه بلغارستان و انجمن ایرانی تاریخ به صورت وبینار به میزبانی دانشگاه گیلان با پیام دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار […]
ثبت دیدگاه