امام خمینی (ره) نماد آرزوهایی است که مردم ایران در تاریخ خود داشتند
تولیت آستان بنیانگذار جمهوری اسلامی اظهار داشت: امام خمینی (ره) نماد آرزوهایی است که مردم ایران در تاریخ خود داشتند.
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری فارس، حجتالاسلام سید حسن خمینی تولیت آستان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در برنامه صف اول که از شبکه خبر سیما پخش شد، در پاسخ به سوالی درباره اینکه چگونه میشود امام را برای جوانان نسل امروز ترسیم کرد، اظهار داشت: فکر می کنم فقط بحث جوانان نباشد و شاید نسلهای میانسال هم امروز با بحث شناخت و لزوم آن مواجه هستند.
وی افزود: چرا که اکنون ۳۳ سال از ارتحال امام خمینی (ره) میگذرد و افرادی که مثلا وقتی ۱۰ سال سن داشتند و امام به رحمت خدا رفته اکنون ۴۳ سال دارند. یا افرادی که وقتی انقلاب اسلامی به پیروزی رسید در حال حاضر بالای ۵۰ سال دارند و با توجه به سن و سالی که در آن زمان داشتند شاید نتوانستند مسائل را در زمان پیروزی انقلاب اسلامی آن طور که باید و شاید درک کنند.
حجتالاسلام سید حسن خمینی با بیان اینکه باید بررسی کنیم که چرا جامعه ایران به امام (ره) اقبال پیدا کرده است، گفت: در طول تاریخ سیاستمداران و رهبران دینی بزرگی داشتیم. اما چرا به ناگاه امام در میان تاریخ ایران مورد اقبال قاطبه مردم قرار میگیرد سوال مهمی است و اگر بتوانیم به آن پاسخ درستی بدهیم، کار بزرگی انجام داده ایم.
وی ادامه داد: امام (ره) در آن شرایطی که در نجف حضور داشتند در حالی که وسایل ارتباطی امروزی وجود نداشت و فقط از طریق نوار کاست سخنانشان به مردم میرسید. از طرفی بیشتر یارانشان هم در زندان بودند و رساله توضیح المسائل ایشان هم اجازه انتشار نداشت. از طرفی نیز بردن نام امام در منبرهای متفاوت ممنوع بود. چه شد که یک مرتبه به تعبیری انقلابترین انقلاب تاریخ در ایران به وقوع پیوست. در حالی که سایر انقلاب ها فقط نام انقلاب را یدک می کشند و در حقیقت جنگ و کودتاست.
تولیت حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با اشاره به دوران حکومت امام خمینی (ره) تصریح کرد: وقتی امام که آمد ۱۰ سال حکومت کرد، با عظمتترین تشییع جهانی که ثبت شده، بدرقهای عظیم، رفت. چه شد که بر دلها حکومت کرد؟ این سوال بسیار مهمی و کلیدی است. چرا امام به ناگاه در دل همهی مردم نشست؟
وی ادامه داد: امام چنان تقدسی پیدا کرد که مردم در تمام شهرها و روستاها به نام ایشان قسم خوردند. انقلاب کردند، جنگ کردند. امام نماد آرزوهایی است که مردم ایران در تاریخ خود داشتند و این همه را با هم آورده است. مردم قبل از انقلاب از چه رنج میکشیدند؟ استبداد چیزی است که از دوره صفویه و بعد قاجار و پهلوی گوشت و پوستشان آن را لمس میکردند. اوج تقابل با استبداد در مشروطه است. در دوره رضا شاه ما استبداد بسیار عمیقی داریم. هر چه جلو رفته به کشتن افرادی که در شکل گیری سیستم نقش داشتند منجر شده است. آزادی که انسانها در سرنوشت خود دخیل باشند آرمان بسیار بزرگی است.
حجت الاسلام خمینی با بیان اینکه استعمار یک درد تاریخی است که به ویژه از میانه دوره قاجار در ایران بسیار پر رنگ شده است به معنی اینکه سرنوشت ایران را بیگانگان تنظیم میکنند، بیان داشت: مشروطه ایران مطلوب نیست که نطفه آن در سفارت انگلیس بسته شود، شاهان را میآوردند و میبردند. قرارداد ۱۹۱۹ تنظیم شده و به احمد شاه گفتند که اگر امضا نکنی باید بروی. آیرون ساید آمده در ایران و کودتاهایی انجام شده و رضا شاه را آوردند. بعد هم خودشان بردند، در واقع خودشان تصمیم گرفتند که چه روزی بیاورند و چه روزی بروند.
وی افزود: مطابق خاطرات نقل شده، محمدرضا شاه برای رفتن خود از ایران منتظر تصمیم سفارت انگلیس بود. نکته مهم این است که مردم در مقابل استعمار، خواهان استقلال بودند. البته ما هیچ زمانی به آن معنا مستعمره نبودیم بلکه استقلال سیاسی نداشتیم. سیاستهای بیرونی تنظیم میشده و حکام میآمدند و میرفتند. در دولت ملی دکتر مصدق بلافاصله وقتی مطامع بر هم میریزد، کودتا میشود.
تولیت حرم بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه مردم ایران همواره در تاریخ خود یک ملت دین دار، موحد و خداباور هستند و به همین علت اسلام را با روی باز پذیرفتند، اظهار داشت: تقابلی که سلطنت پهلوی با دین مردم پیدا کرده از کشف حجاب اجباری تا در مرحله دوم بستن مجالس عزاداری و در دوره رضا شاه تعطیل کردن بسیاری از مساجد و حسینهها و لباس روحانیت و همچنین نقشی که به یک فرقهای به نام بهائیت مقابل اسلام دادهاند، پس از طرفی هم مردم به دنبال معنویت دین دارانه بوده اند.
وی ادامه داد: چهارمین نکته عزت است که برای یک ملت مثل آب برای ماهی است. امام هم یک جملهای دارند با این عنوان که خاک بر سر من که اگر بخواهم از شما استفاده عنوانی کنم که من عزیز باشم و شما عزیز نباشید. هدف امام این بود که ملت عزیز باشد. یعنی اینکه ما کاپیتولاسیون نداشته باشیم و یک شهروند ایرانی در کشور خودش احساس نکند که قانون با او و یک شهروند غیر به طور مساوی برخورد میکند.
حجت الاسلام خمینی با اشاره به پنجمین نکته در باب فعالیتهای امام خمینی (ره) بیان داشت: آرمان دیگر مبارزه با تحجر است؛ آنی که امام نام آن را اسلام ناب گذاشته اند. یعنی که دینی در قلب و روح جامعه باشد که امکان پیوند خوردن و تطابق با زمان را داشته باشد. اجتهاد در زمان و مکان از نکاتی که است میتوان به آن اشاره کرد.
در حال تکمیل…
ثبت دیدگاه