از معرفی سینماگران کارگاه های سینما حقیقت تا خبرهای از فیلم شهرام مکری و..
10 آذر 1400 - 17:58
شناسه : 41780
4

معرفی سینماگران ایرانی حاضر در کارگاه‌های سینما حقیقت، رونمایی از اعلان فیلم شهرام مکری، جدیدترین تصمیمات در هنر و تجربه و اکران آنلاین فیلم کمال تبریزی در روسیه از جمله خبرهای سینمایی رسیده است. سینماگر ایرانی در پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» به صورت آنلاین کارگاه انتقال تجربه برگزار می‌کنند. به گزارش علنی […]

پ
پ

معرفی سینماگران ایرانی حاضر در کارگاه‌های سینما حقیقت، رونمایی از اعلان فیلم شهرام مکری، جدیدترین تصمیمات در هنر و تجربه و اکران آنلاین فیلم کمال تبریزی در روسیه از جمله خبرهای سینمایی رسیده است.
سینماگر ایرانی در پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» به صورت آنلاین کارگاه انتقال تجربه برگزار می‌کنند.

به گزارش علنی به نقل از ایسنا به نقل از واحد ارتباطات و اطلاع‌رسانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، مسترکلاس‌های پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت با حضور 6 سینماگر ایرانی و چندین سینماگر بین‌المللی برگزار خواهد شد.  دکتر احمد ضابطی جهرمی، دکتر احمد الستی، محمدرضا عباسیان، سعید فرجی، مهدی آزادی و حمید نجفی راد 6 سینماگر ایرانی هستند که کارگاه‌های پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت را برگزار خواهند کرد.دکتر احمد ضابطی جهرمی درباره مستند هیبرید صحبت خواهد کرد و دکتر احمد الستی سمینار کارگاهی با موضوع فیلم جستار خواهد داشت. تهیه و تولید مستند در بحران عنوان کارگاه محمدرضا عباسیان و مستند سازی در مناطق جنگی عنوان مسترکلاس سعید فرجی در پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت است.همچنین دو کارگاه تصویربرداری در سینمای مستند با حضور مهدی آزادی و تدوین در سینمای مستند با حضور حمید نجفی راد با همکاری انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند در این دوره از جشنواره برگزار می‌شود.
 

دکتر احمد الستی متولد سال 1327 در مشهد، دارای دکتری تخصصی زیبایی شناسی سینما از دانشگاه ایالتی تگزاس ، پژوهشگر سینما ، مترجم و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ، استاد و مدیرگروه رشته سینما در پردیس هنرهای زیبای زیبای دانشگاه تهران است . وی در سال 1982 شاگرد ژان روش ، مستندساز فرانسوی بوده است و در سال 1395 لوح افتخاری عضویت بنیاد ژان روش در موزه سینما ، توسط مینا راد به نمایندگی از بنیاد ژان روش به وی اعطا شد . از جمله مقالات و کتاب های تالیفی وی می توان به « نماها و صحنه ها  » ، « تخیل به مثابه وجه خلاق واقعیت » ، « شهر بی دفاع روسلینی و نئورئالیسم در خلال شصت سال » ، « هنر دقت ، کلام و تصویر در مردم نگاری » و « مستند علف : سه روایت و یک مقدمه » و … اشاره کرد .
 

دکتر احمد ضابطی جهرمی متولد ۱۳۳۰، دکترای پژوهش در شاخه هنرهای دراماتیک ( گرایش سینما ) ، عضو هیئت علمی رسمی دانشگاه صدا و سیما، مدرس سینما و تلویزیون، مستندساز و تدوینگر ، مؤلف ، مترجم و پژوهشگر سینما و تلویزیون است. از آثار تألیفی ایشان می‌توان به کتب متعدد سینمایی و مقالات نظری و تکنیکی به ویژه در زمینه تدوین فیلم در کنار تولید مستندهای ماندگار اشاره کرد. تاکنون بیش از 123 مقاله نظری و تحقیقی در حوزه سینما و تلویزیون تالیف شده است که منتخبی از این مقاله‌ها مشتمل بر 87 مقاله توسط « نشرنی » در کتابی با عنوان   « سی سال سینما » (85-1355) به چاپ رسید که در دومین دورة انتخاب کتاب‌های سینمایی برگزیده( سال 1388) توسط خانه سینما به عنوان «بهترین کتاب سال سینمایی»  اعلام شد. از آثار مستند وی می توان به مهاجرت شبانه، نخل درخت زندگی، کشتی کویر، موسیقی فولکلور شمال ایران، قهرمانی، گور اصیل ایرانی ، آخرین بازمانده های یوز ایرانی  و … اشاره کرد.
 

محمدرضا عباسیان متولد ۱۳۵۲،  مستندساز و تهیه‌کننده. برنده تندیس بهترین فیلم مستند برای فیلم «قانا» از دهمین جشن سینمای ایران است. وی همچنین برای ساخت فیلم مستند « مدرسه » برنده شمشیر نقره‌ای جشنواره فیلمهای تاریخی لهستان شد. عباسیان دبیری سی‌ویکمین جشنواره فیلم فجر را نیز بر عهده داشت. ساخت مستندهای متعدد در کانونهای بحرانی جهان در مناطقی از جمله قره باغ ، بوسنی،  پاکستان،  افغانستان، تاجیکستان،  عراق، لبنان، سوریه ، بوسنی و کوزوو را در کارنامه خود دارد . او همچنین برنده جوایز متعدد از جشنواره های داخلی و بین المللی می باشد . از جمله آثار او می توان به مستندهای قانا ، افسانه مجاهدین افغان ، سکوت در تاریکی ، سایه های پریشان جنگ ،  مدرسه ،  دختران ، خانه های رها شده و … اشاره کرد .
 

سعید فرجی  متولد 1360، تهران ، فارغ التحصیل کارشناس ارشد عکاسی ، عکاس و مستندساز است. وی برای ساخت مستند و عکاسی در بحرانهای لبنان، سومالی، لیبی، عراق و سوریه حضوری فعال داشته و چندین فیلم مستند را کارگردانی کرده است که می توان به عکاسی زیر آتش (1389 ) ، جهان اکثریت (1391) ، سفر به موگادیشو ( 1391 ) ، میرزا جواد ( 1397 ) و  از جنگ برگشته (1400 ) اشاره کرد. وی همچنین  چندین کتاب به رشته تحریر درآورده که عبارتند از :  تبادل/ ماجرای آزادی پنج اسیر لبنانی از زندان¬های اسراییل/1390 ؛  دیار نزدیک/ روایت سفرهای زائران مناطق جنگی (مرز ایران و عراق)/ 1391/ خوزستان ؛  سفر به موگادیشو/ قحطی در کشور سومالی (به همراه فیلم مستند).
 

مهدی آزادی مستندساز و فارغ التحصیل رشته فیلمبرداری سینما از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران است . شروع فعالیت وی با عکاسی و فیلمبرداری در فیلم های کوتاه دانشجویی و سینمای جوان آغاز گردید . وی از فعال ترین فیلمبرداران سینمای مستند ایران است که با فیلم مستند « هزار و یک سیب » به کارگردانی طاها کریمی وارد حوزه فیلمبرداری مستند شد و طی این سال ها به صورت متمرکز و تخصصی به عنوان فیلمبردار در این رشته مشغول به کار است . مهدی آزادی با فیلم « لبیک » در اولین تجربه حضور در جشنواره سینما حقیقت برنده جایزه بهترین فیلمبرداری از این جشنواره شد و در ادامه با فیلم مستند « A157 » نامزد دریافت سیمرغ از جشنواره سی و چهارم فجر شد. او همچنین فیلمبرداری ده ها فیلم مستند تلویزیونی و سینمایی و فیلمبرداری فیلم پر افتخار « سایه های بی خورشید » به کارگردانی مهرداد اسکویی و همکاری با کارگردان های مختلف در سینمای مستند را در کارنامه خود دارد .تجربه حضور با فیلم‌های مستند در فستیوال های متعدد داخلی و خارجی و کسب جوایز ارزشمندی چون قورباغه طلایی بهترین فیلمبرداری مستند در سال 2020 از جشنواره کمرا ایمیج لهستان که معتبر ترین و تخصصی ترین جشنواره هنر فیلمبرداری سینما در جهان است از افتخارات مهدی آزادی است.
 

حمید نجفی راد کارگردان و تدوینگر ، متولد 1359 در تهران است. وی فعالیت حرفه ای خود را از سال ۱۳۷۹ و با  کلاس های انجمن سینمای جوان قزوین در زمینه فیلم سازی آغاز کرد. عمده فعالیت های نجفی راد در زمینه تدوین فیلم ( داستانی و مستند) و ساخت آنونس و تیزر است، از جمله مهم ترین فیلم های تدوین شده توسط وی می توان به بدرود بغداد، لاک قرمز، شبی که ماه کامل شد، درجستجوی فریده و کشتارگاه اشاره کرد. همچنین آنونس های فیلم های زندگی خصوصی آقا و خانم میم، بدون تاریخ بدون امضا، خوک، جاندار، درمیان ابرها، شبی که ماه کامل شد و خورشید ساخته وی است. نجفی راد دو دوره سالهای 1391 و سال ۱۳۹۷ کاندید جشنواره فجر برای ساخت آنونس فیلم های زندگی خصوصی آقا و خانم میم، خوک و بدون تاریخ بدون امضا شد و در سال 1399 برای ساخت آنونس فیلم شنای پروانه سیمرغ بهترین آنونس را از جشنواره فجر دریافت کرد. همچنین وی برای تدوین مستند « در جستجوی فریده » در سال ۱۳۹۸ جایزه بهترین تدوین را از جشنواره سینما حقیقت و برای تدوین فیلم « شبی که ماه کامل شد » جایزه بهترین تدوین را از بیستمین جشن حافظ دریافت کرد .پانزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» از 18 تا 25 آذرماه به دبیری محمد حمیدی مقدم برگزار می‌شود.

رونمایی از اعلان “جنایت بی دقت”

فیلم سینمایی «جنایت بی‌دقت» به کارگردانی شهرام مکری از 17 اذر ماه در سینماهای سراسر کشور اکران خواهد شد

در آستانه آغاز اکران فیلم جنایت بی دقت لوگوی فیلم که توسط عرفان بهکار طراحی شده رونمایی و منتشر شد.

 در این فیلم بازیگران همچون بابک کریمی، محمد ساربان عادل یراقی فریبا کامران بهزاد دورانی سیاوش چراغی‌پور ابوالفضل کاهانی، راضیه منصوری، الاهه بخشی، معصومه بیگی، گلنوش قهرمانی، محمد ربانی، محمود بهرازنیا، میثم دامن‌زه، آریا تقی‌پوریان، مینا درودیان، حامد محمودی، صدف عمویی، کیانا منتجبی، سعید نادری، محمدحسین محمدیان، امیر شاملو، محمدرضا جنگی، محمدحسین قشمی و داوود بنی‌اسد، رضا اسدی، امین قلی‌پور، سوگند علی‌ولی‌الله، یسنا رزمی، ایهان شایگان ایفای نقش کرده اند

در خلاصه داستان این فیلم آمده است : این فیلم مضمونی مرتبط با سینما دارد و دربارهٔ تماشاگرانی است که قبل از شروع اکران فیلمی در سینما دربارهٔ آن حرف می‌زنند و با شروع ماجرا بر پرده سینما، داستان آنها و قصه فیلم با هم یکی می‌شود.

«جنایت بی دقت» در جشنواره های مختلف سینمایی به نمایش درامده و جوایزی همچون جایزه بهترین فیلمنامه ازهفتاد و هفتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم ونیز را کسب کرده است

این فیلم محصول «موسسه فرهنگی هنری کارنامه» به  تهیه‌کنندگی نگار اسکندرفر است و پخش داخلی آن بر عهده  شرکت «نمایش‌گستران»  است

تهیه کننده: نگار اسکندرفرد، کارگردان: شهرام مکری، سرمایه‌گذاران: نگار اسکندرفرد و فرح سلطانی، نویسندگان: نسیم احمدپور و شهرام مکری، مدیر طراح و مشاور کارگران: امیر اثباتی، مدیر فیلمبرداری: علیرضا برازنده،‌ طراحی و ترکیب صدا: پرویز آبنار، مجری طرح و مدیر تولید: مسعود دلیری، آهنگساز: احسان صدیق، طراح چهره‌پردازی: احسان روناسی و شیوا پاک نیت، جلوه‌های ویژه رایانه: مهدی قزلو، جلوه‌های ویژه میدانی: محمدرضا جنگی، دستیار اول کارگران و برنامه‌ریز: مجید عبدی، دستیار دوم کارگردان: رضا اسدی، عکاس: رئوفه رستمی، مشاور رسانه‌ای بخش بین الملل: گلاویز نادری،مشاور رسانه ای داخلی : علی زادمهر، پخش کننده بین الملل: نسرین میرشب، پخش کننده داخلی: شرکت نمایش‌گستران.

«هنروتجربه» گستره اکران فیلم را گسترده‌تر کرد/ نمایش همزمان آنلاین و سالن سینما

موسسه «هنروتجربه» و پلتفرم هاشور فیلم‌های این موسسه را در سالن سینماهایی که فاقد امکانات پخش سرور E_CINEMA و D_CINEMA هستند، روی پرده می‌برند. 

در جدیدترین همکاری موسسه «هنروتجربه» و پلتفرم هاشور که اکران آنلاین فیلم‌های «هنروتجربه» را برعهده دارد، امکان جدیدی برای نمایش فیلم‌ها در سالن سینماهای  فاقد امکانات پخش سرور E_CINEMA و D_CINEMA  فراهم شده است تا بدین‌وسیله گستره اکران فیلم‌ها بیشتر و مخاطبانی که تاکنون امکان تماشای فیلم روی پرده را نداشتند، بتوانند فیلم‌های روز «هنروتجربه» را در سالن سینما تماشا کنند.

از این پس با همکاری موسسه «هنروتجربه» و هاشور، با ایجاد یک لینک و با استفاده از امکانات پخش اینترنتی فیلم و پروژکتور موجود در سینما، سالن‌هایی که فاقد امکانات فنی پخش نسخه سینمایی از طریق سرور فیلم هستند، می‌توانند همه فیلم‌ها را روی پرده ببرند.

در اولین تجربه، نمایش آنلاین بسته فیلم کوتاه «شکست زمان» در یک سانس مشخص از طریق سرورهای هاشور انجام و همزمان روی پرده سینماتک زاهدان برای علاقمندان به فیلم کوتاه نیز اکران شد. 

همچنین قرار است در تازه‌ترین تجربه، مستند «آیدین» به کارگردانی اشکان مهریار از طریق لینک در سینماتک سینمای جوان-زاهدان روز چهارشنبه 10 آذر ساعت 18 اکران شود. 

برای حفظ حقوق مالکان فیلم‌ها، یک لینک واحد برای هر فیلم و با توجه به سانس مورد نظر، برای روز و ساعت مشخص ایجاد می‌شود که بعد از زمان تعیین شده قابل استفاده نخواهد بود. 

نحوه عملکرد این فناوری اینگونه است که پخش فیلم از طریق یک سرور و پلتفرم مرکزی انجام و سیگنال مربوطه که در بستر اینترنت منتقل می‌شود، در سینما دریافت و فیلم در سالن سینما روی پرده می‌رود.

اکران آنلاین «طعم شیرین خیال» در روسیه
از سوی رایزنی فرهنگی کشورمان در روسیه، فیلم سینمایی «طعم شیرین خیال» به کارگردانی کمال تبریزی با زیرنویس روسی به صورت آنلاین اکران شد.

در دومین اکران آنلاین روزهای فیلم ایران در روسیه، فیلم سینمایی «طعم شیرین خیال» به کارگردانی کمال تبریزی و بازی شهاب حسینی با زیرنویس روسی از پایگاه اینترنتی www.persokino.com پخش شد.

روزهای فیلم ایران از سوی رایزنی فرهنگی کشورمان با همکاری اداره‌کل همکاری‌های فرهنگی و ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می‌شود و طی آن تا عید نوروز، هر یکشنبه ساعت ۱۷ فیلم‌های ایرانی با زیرنویس روسی از سایت persokino آنلاین، اکران می‌شوند.

روزهای فیلم ایران در روسیه (آنلاین) با نمایش فیلم «نفس» به کارگردانی نرگس آبیار با دوبله روسی از یکشنبه ۳۰ آبان آغاز شد. بر این اساس به مدت 16 هفته تا عید نوروز، هر یکشنبه یک فیلم ایرانی با زیرنویس یا دوبله روسی در ساعت ۱۷ از پلتفرم آنلاین PERSOKINO پخش خواهد شد و مخاطبان با ثبت‌نام رایگان می‌توانند این فیلم‌ها را در زمان اکران تماشا کنند.

در روزهای فیلم ایران آثاری چون «رخ دیوانه» به کارگردانی ابوالحسن داوودی، «کفش‌هایم کو» به کارگردانی کیومرث پور احمد، «فصل نرگس» به کارگردانی نگار آذربایجانی، «سکوت رعنا» به کارگردانی بهزاد رفیعی، «شیار ۱۴۳» و «نفس» به کارگردانی نرگس آبیار به نمایش درخواهند آمد.

فیلم‌های ایرانی به دلیل محتوای اخلاقی و مضامین انسانی آن مورد توجه مخاطبان روس زبان قرار دارد و همواره در جشنواره‌های مختلف سینمایی روسیه آثاری از سینماگران ایرانی موفق به اخذ جایزه می‌شوند.

انتهای پیام 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.