طرح شکایت از دو خبرنگار در روزهای گذشته نشان داد که اگر حمایت قضایی از اصحاب رسانه وجود نداشته باشد انتشار اخبار و گزارشهای افشاگرانه میتواند برای خبرنگار و رسانهاش هزینهبر باشد؛ هزینهای که شاید جلوی حرکت رسانهها به سمت اصلاح رویکرهای غلط را بگیرد.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، در شرایطی که قوهقضاییه بر دیدبانی رسانهها و حمایت از سوتزنان و افشاگران فساد تاکید دارد، مواردی از شکایت از خبرنگاران به دلیل انتشار اخباری که شاید خوشایند یک دستگاه نبوده اتفاق افتاده که بعضا با این رویکرد تناسبی ندارد.
در روزهای گذشته وزارت نفت از خبرنگاری که نامه استخدام و حقوق مدیری در دفتر وزیر نفت را منتشر کرده بود شکایت کرد که البته پس از رسانهای شدن این موضوع و اعتراضات مختلف به آن، نهایتا وزیر نفت دستور داد شکایت این وزارتخانه از خبرنگار مربوطه و سایر شکایتهای دیگر این مجموعه از رسانهها پس گرفته شود.
همچنین چند روز قبل فیلمی از مدیر کل حفاظت محیط زیست استان لرستان در فضای مجازی منتشر شده بود که وی را سوار کول فرد دیگری برای عبور از یک مسیر آبی نشان میداد. در پی انتشار این فیلم، خبرنگار منتشرکننده با شکایت مدیر کل حفاظت محیط زیست استان لرستان بازداشت شد. او هم ساعتی بعد با وساطت مقام قضایی آزاد شد.
اصحاب رسانه از فضای توام با احترام و امنیت برخوردار باشند
در همین رابطه عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد که خبرنگاران و اصحاب رسانه باید از فضای توام با احترام و امنیت برای طرح مواردی که فکر میکنند به نفع جامعه است برخوردار باشند.
به گفته او نباید به گونهای اقدام شود که گویی خبرنگار از حریم لازم برای فعالیت رسانهای بهره مند نیست.
او که عضو هیات منصفه مطبوعات استان اصفهان نیز هست، با بیان اینکه نباید فضای آزادی موجود در جامعه و حریت اصحاب رسانه خدشهدار شود، گفت: همه باید کمک کنیم خبرنگاران چشم بینای جامعه و گوش شنوا و زبانی باشند که با آن بتوانند هشدارهای لازم را بدهند و فضای رسانهای فضای سالمی برای فعالیت باشد.
مسئولان سعه صدر بیشتری نسبت به خبرنگاران داشته باشند
زهره سادات لاجوردی عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس نیز وظیفه و رسالت اصلی خبرنگار را اطلاع رسانی درست و به موقع به جامعه دانست و گفت: خبرنگاری که در این راستا سعی میکند وظیفهاش را انجام دهد، باید از او تقدیر کرد. چرا که این مسئله یعنی خبر رسانی به موقع و درست باعث میشود خیلی از مسائل و مشکلات جامعه رصد شود و به گوش مسئولان برسد و واکنش به موقع آنها را نیز در پی داشته باشد.
وی افزود: مواردی هم که اخیرا اتفاق افتاده اگر چه شکایتی در ابتدا صورت گرفته اما بحمدالله مشکلشان مرتفع شده است. اینکه در قبال افشای موضوعی در اداره و وزارتخانهای برای خبرنگار مشکلی ایجاد شود، پذیرفته نیست مگر اینکه خلاف واقع گزارش شده باشد. اما وقتی گزارش درستی منتشر شده باشد، جای سوال، اشکال و شکایتی باقی نمیماند.
لاجوردی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه مدیران و مسئولان هم با سعه صدر بیشتری نسبت به این موضوع برخورد کنند، گفت: در حال حاضر فضای جامعه به گونهای است که میطلبد این حمایت از خبرنگاری که وظیفه اش را انجام میدهد و درست عمل میکند صورت گیرد که امیدواریم این حمایت روز به روز بیشتر شود.
مجتبی یوسفی عضو هیات رییسه مجلس نیز در همین رابطه گفت: نفس عمل شکایت از خبرنگاران آن هم کسانی که پیگیر مطالبه حقوق مردم و امر به معروف هستند، ناپسندیده است. خبرنگاران چشم بینای مردم و مسئولین هستند و ما از این عزیزان حمایت میکنیم.
همچنین محمد کعب عمیر نماینده مردم شوش در مجلس با اشاره به شکایت وزارت نفت از یک خبرنگار گفت: بدون ابزارهای قدرتمند مطبوعاتی و رسانهای که به نوعی کنترلکنندهٔ فعالیتهای جامعه هستند، یک کشور نمیتواند به حیات سالم خود ادامه دهد. شکایت وزارت نفت از خبرنگار خوزستانی، یأس و نارضایتی مردم و فعالان اجتماعی را در پی داشته؛ لذا امید میرود ضمن دلجویی از این خبرنگار و برخورد با متخلفان، نسبت به توسعه زیرساختهای شفافیت و سلامت اداری اقدامات لازم در دستور کار قرار گیرد.
طبیعتا اقدام قضایی علیه خبرنگاران و اصحاب رسانه در شرایطی که تنها اقدام به انجام وظیفه ذاتی اطلاع رسانی خود در راستای اصلاح یک رویکرد غلط کردهاند میتواند مانع حرکت رسانهها به سمت اقدامات افشاگرانه و به تبع آن جلوگیری از اصلاح روندهای غلط شود، لذا این انتظار وجود دارد که دستگاه قضا پیش از به راه انداختن پروندههای این چنینی جوانب امر را بررسی کند و نهایتا حمایت عملی خود را از اصحاب رسانه نشان دهد تا فضا برای فعالیت اصحاب رسانه بیش از پیش مهیا شود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه