در نشستی که در محل سفارت آفریقای جنوبی برگزار شد ضمن اشاره به همکاریها و روابط دو جانبهای که طی سالهای زیاد بین دو کشور وجود داشته در خصوص مسائل جاری هم مباحثی مطرح شد از جمله این که سفارت آفریقای جنوبی در حال حاضر همه نوع ویزا صادر می کند و تنها محدودیتی که وجود دارد ارائه تست کرونا است که باید ۹۶ ساعت قبل از ورود انجام شود.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، ویکا کومالو، سفیر آفریقای جنوبی در تهران طی نشستی در محل این سفارت خانه با اشاره به هدف برگزاری آن گفت: قرار است از این به بعد چنین نشست هایی برگزار شود تا در جریان اتفاقات جدید بین دو کشور قرار گیریم و تحولات جدید به روزرسانی شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در آفریقای جنوبی دو نوع انتخابات برگزار می شود به صورت ملی و محلی که انتخابات محلی یکی از بزرگترین انتخابات است و اهمیت آن از این رو است که نشان می دهد از لحاظ اقتصادی کجا ایستاده ایم و به حزب حاکم و عملکرد آن حزب کمک میکند.
این دیپلمات آفریقای جنوبی همچنین بیان کرد: در مورد انتخابات ملی نیز اعضای پارلمان انتخاب می شوند در واقع رقابت در انتخاباتها بسیار تنگاتنگ است. صد حزب سیاسی در آفریقای جنوبی وجود دارند که با یکدیگر رقابت می کنند تا کرسی لازم را به دست آورند. برای این که بتوانند وارد حیطه مدیریتی شوند.
کومالو همچنین بیان کرد: این انتخابات مهر تاییدی می زند برای این که دولت آفریقای جنوبی دولتی دموکراتیک در جهان بوده و از قانون اساسی کشورش تبعیت می کند. در واقع مرجع عالی کشور قانونی است که جریان دارد و اگر پارلمان هم قانونی وضع کند که مخالف قانون اساسی باشد جهت اصلاح برگشت داده می شود. در آفریقای جنوبی هیچ کس بالاتر از قانون نیست و حق بالاتر از قانون وجود ندارد.
بر اساس این گزارش سفیر جمهوری آفریقای جنوبی نیز در این نشست با اشاره به روابط دو جانبه گفت: روابط ایران و آفریقای جنوبی قدمت بسیاری دارد زیرا با پیروزی انقلاب اسلامی دولت جمهوری اسلامی ایران از مردم آزادی خواه آفریقای جنوبی حمایت به عمل آورد. و دو کشور به صورت منظم و مرتب با هم در تعامل هستند واز طریق مکانیزم ها برای همکاری توسط کمیسیون مشترک با یکدیگر گفت و گو و مذاکره دارند. در واقع کمیسیون مشترک مهر تاییدی برای همکاری های دو جانبه و اهمیت حزب این روابط است.
کومالو در ادامه اظهار کرد: ذیل کمیسیون مشترک زیر گروههایی تشکیل شده که گستره وسیعی از گردشگری و تجارت، کشاورزی و … را پوشش می دهد.
وی افزود: یکی دیگر از مباحث این کمیسیون مشترک مسائل سیاسی دو کشور است که معمولا در فصول مختلف بین وزیر خارجه ایران و وزیر روابط وهمکاری های بین الملل ( وزیر خارجه آفریقای جنوبی) مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین در بین جلسات کمیسیون مشترک نشست هایی هم بین معاونین وزرای خارجه برگزار می شود که آخرین جلسه در سال ۲۰۱۹ بود و جلسه بعدی در سال ۲۰۲۲ خواهد بود.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا، هوگو باسون، رایزن سیاسی سفارت نیز در پاسخ به سوال علنی به نقل از ایسنا درباره ی سفر آقای رئیسی به آفریقای جنوبی گفت: قبل از این رئیس جمهور آفریقای جنوبی دعوت نامه ای را برای آقای روحانی رئیس جمهور پیشین ارسال کرده بود که با توجه به وضعیت کرونا این سفر محقق نشد. قرار است جلسه کمیسیون مشترک پانزدهمین نشست آن در سال ۲۰۲۲ در آفریقای جنوبی برگزار شود و آقای رئیسی سفری رسمی داشته باشد اما هنوز نه تاریخی پیشنهاد شده و نه قطعی است. صحبتها درحال انجام می باشد و باید برنامه های هر دو رئیس جمهور چک شود.
وی در ادامه اظهار کرد: در خلال برگزاری نشست های کمیسیون مشترک توافقات زیادی هم صورت گرفته و از سال ۱۹۹۵ تاکنون ۲۵ توافق نامه بین ایران و آفریقای جنوبی به امضاء رسیده که کارشناسان مختلف روی این قراردادها کار می کنند البته با شیوع کرونا بسیاری از برنامه ها عقب افتاد اما در حال آماده سازی برای برگزاری نشست کمیسیون مشترک هستیم.
رایزن سیاسی سفارت آفریقای جنوبی همچنین بیان کرد: جلسات کارگروههای کمیسیون مشترک در صورت برگزار شدن اقدامات آینده را مورد بررسی قرار می دهد اما با چالشی که کرونا ایجاد کرد فرایند برگزاری نشست کند شده است. جلسات کار گروه توسط معاونان وزرای خارجه باید برگزار شود و این جلسات به میزبانی ایران است اما باید دید وزارت خارجه چه تاریخی را پیشنهاد می دهد. آفریقای جنوبی هم هنوز تاریخی را برای برگزاری جلسه پیشنهاد نکرده است.
باسون در خصوص مواضع آفریقای جنوبی نسبت به مساله فلسطین هم گفت: مساله فلسطین برای آفرزیقای جنوبی بسیار مهم است اخیرا هم جنبش رسمی را به راه انداختند در رابطه با این که رژیم اسراییل عضو ناظر در اتحادیه آفریقا شده است این مساله درنشست بعدی اتحادیه آفریقا حتما مورد بررسی قرار می گیرد یکی از معیارهای اساسی سیاست خارجی آفریقای جنوبی مساله فلسطین است .
وی تصریح کرد: در تاریخ آفریقای جنوبی و مساله آپارتاید که تا سال ۱۹۹۴ تحت سلطه رژیم آپارتاید بود اکثریت مردم از حقوق انسانی و قانونی محروم بودند و به خاطر این مساله پیوند تاریخی با فلسطین دارد ضمن این که قوانین بین المللی و قطع نامه هایی که شورای امنیت سازمان ملل تصویب می کند اجرا نمی شود . ما متعهد هستیم که این قطعنامه ها اجرایی شود و خواستار پایان اشغال سرزمین فلسطین و به رسمیت شناختن حقوق مردم فلسطین هستیم.
وی خاطر نشان کرد: موضع آفریقای جنوبی این است که به قوانین بین المللی احترام گذاشته شده و به ویژه در مساله حمایت از فلسطین اجرایی شود ما از خواسته قانونی و مشروع مردم فلسطین حمایت می کنیم .
این خبر تکمیل میشود.
ثبت دیدگاه