علنی به نقل از ایسنا /چهارمحال و بختیاری رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ۴۵۰ شهر و ۸۲۶۰ روستای کشور در معرض سیلاب قرار دارد، در چند دهه اخیر بیش از ۷۷۰۰ سیلاب در کشور رخ داده که هر سیلاب بهطور میانگین ۲۵ میلیارد تومان خسارت وارد کرده است، آبخیزداری ۷۰ درصد خسارات سیل را کاهش میدهد.
مسعود منصور ۱۴ آبانماه در تشست پایانی سفر کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی به چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۸۳ درصد عرصههای منابعطبیعی این استان کاداستر شده است، اظهار کرد: مابقی این کار نیز تا پایان سال انجام خواهد شد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: ۴۸ هکتار از مساحت جنگلهای چهارمحال و بختیاری درگیر خشکسالی است، برای حل مشکل خشکیدگی جنگلهای زاگرس سندی تدوین شده که در صورت تصویب در کمیسیون زیربنایی دولت، این مشکل در زاگرس حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه بحث خاک و آب در کشور دارای اهمیت بالایی است، بیان کرد: آبخیزداری شاه بیت حل مشکلات در این دو حوزه است، میزان فرسایش بادی در کشور ۱۶ تن در هکتار بوده و ۱۲۵ میلیون هکتار از اراضی کشور نیز در معرض فرسایش آبی قرار دارد.
منصور خاطرنشان کرد: ۴۵۰ شهر و ۸۲۶۰ روستای کشور در معرض سیلاب قرار دارد، در چند دهه اخیر بیش از ۷۷۰۰ سیلاب در کشور رخ داده که هر سیلاب بهطور میانگین ۲۵ میلیارد تومان خسارت وارد کرده است، آبخیزداری ۷۰ درصد خسارات سیل را کاهش میدهد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه با اشاره به اینکه ۴۰ هزار قنات در کشور وجود دارد، عنوان کرد: از این تعداد ۹۸۰۰ قنات متاثر از اقدامات آبخیزداری است و ۱۸۰۰ رشته قنات نیز بهعلت انجام عملیات آبخیزداری احیا شده است.
وی بیان کرد: اعتبارات آبخیزداری چهارمحال و بختیاری ۲۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد، امیدواریم دولت در بودجه ۱۴۰۱ به بحث تخصیص اعتبار به حوزه آبخیزداری توجه جدی داشته باشد.
اصلاح و احیای باغات در چهارمحال و بختیاری نیاز به حمایت دارد
در ادامه محمدمهدی برومندی- معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نقش مهم مجلس شورای اسلامی در توسعه کشور، اظهار کرد: دولت زمانی که لایحهای را در راستای تکالیف برای اداره کشور تنظیم میکند، کمیسیونهای تخصصی مجلس نقش مهمی در لایحه دریافت شده از جانب دولت دارند که از جمله کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست نقشی مهم در شرایط بسیار دشوار اقتصادی و تحریم ایفا میکند.
وی ادامه داد: بخش کشاورزی در کشور باوجود تمام فشارها و محدودیتها رشد اقتصادی مثبت داشت و امنیت غذایی کشور بهخوبی تامین میشود.
برومندی با اشاره به حضور کمیسیون کشاورزی در چهارمحال و بختیاری و شهرستان بروجن، بیان کرد: این حضور بهویژه در آستانه بودجهریزی مجلس میتواند در توسعه استان و شهرستان موثر باشد که تلاشهای این کمیسیون کمک بسیار خوبی برای وزارتخانه بوده و بودجه نیز بوی کشاورزی گرفته است.
وی با اشاره به مهم بودن نقش چهارمحالوبختیاری در تولیدات کشاورزی با تولید یک میلیون و ششصد هزار تن محصول، گفت: از این رقم، ۲۵۰ هزار تن محصولات باغی استان است که ظرفیت بسیار خوبی است. در برنامه تحولی وزارت جهاد کشاورزی که به مجلس ارائه شده است، بسیاری از ظرفیتها دیده شده است.
برومندی بیان کرد: ۱۶۰۰ هکتار زیر کشت گیاهان دارویی در این استان قرار دارد و توسعه این حوزه میتواند اقتصاد استان را متحول کند؛ ۵۰۰ میلیارد دلار گردش مالی گیاهان دارویی در دنیاست که پیشنهاد میشود در یک کار مشترک میان وزارتخانه و مجموعه جهاد کشاورزی و مدیران استان برای این مسئله برنامهای زمانبندی شده ارائه شود.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به پیگیریهای کمیسیون در سطح وزارتخانهها پس از هر سفر استانی و تشکیل جلسه، تصریح کرد: پیشنهاد میشود که مجموعه جهاد کشاورزی استان و مدیران استانی بستههای پیشنهادی را با توجه به کاستیها و ظرفیتهای استان تهیه کنند و در اختیار کمیسیون قرار دهند.
برومندی با اشاره به اینکه اینکه باوجود مسائل و مشکلات فراوان استان هنوز سفر ریاست جمهوری به استان محقق نشده است، تصریح کرد: پیشنهاد میشود که مشکلات احصا شده توسط کمیسیون کشاورزی، بخشی از مسائل در سفر ریاست جمهوری دیده شوند برای مثال سد مخزنی بیدکان که در سال ۸۱ بهرهبرداری شده است خط انتقال آب آن تنها ۹ کیلومتر پیشروی داشته است و ۹۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که با اشتغال ۴۰۰۰ نفر همراه خواهد بود.
وی با اشاره به وجود ۴۱ هزار هکتار باغ در چهارمحالوبختیاری، گفت: توسعه باغات در اراضی شیبدار امکان افزایش بیش از ۲۰ هزار هکتار به ظرفیت تولید وجود دارد که این موضوع نیز میتواند در مصوبات سفر ریاست جمهوری دیده شود.
برومندی با بیان اینکه جهاد کشاورزی آمادگی توسعه ظرفیت گلخانهها بر اساس آمایش سرزمین را دارد، افزود: در بخشهای زیادی از استان ظرفیتهای عظیمی برای توسعه گلخانه موجود است که جای برنامهریزی دارد.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه اصلاح و احیای باغات در چهارمحال و بختیاری نیاز به حمایت دارد، عنوان کرد: این کمکها در حوزههای فنی و اعتباری ارائه میشوند؛ روز گذشته تصمیم بر آن شد که قراردادی میان معاونت باغبانی و مراکز تحقیقاتی استان تنظیم شود تا تولید بذر و نشای گیاهان دارویی در استان دنبال شود.
برومندی بیان کرد: یک مرکز دانشبنیان تولید کشتبافتی در چهارمحال و بختیاری فعالیتهای علمی ارزشمندی انجام داده است که بازدید شد و برای فروش نهال تولید این مرکز حمایت صورت خواهد گرفت، همچنین ترتیبی اتخاذ میشود که از محل صندوق کارآفرینی امید بتوانند امکان فرآوری محصول را داشته باشند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه