گرمخانه شهرداری ملایر سرپناهی امن برای بی‌خانمان‌ها
17 آبان 1400 - 9:39
شناسه : 36336
2

علنی به نقل از ایسنا/همدان فقر، فشارهای اقتصادی و ناتوانی در تهیه مسکن و اجاره‌ بهای بالا، نبود فرصت شغلی یا مشکلات شخصی مانند کم‌ مهارتی، اعتیاد یا بیماری‌های روانی یا سابقهٔ سوءرفتار از جمله عوامل مؤثر در ایجاد مقوله “بی ‌خانمانی” هستند. به گزارش علنی به نقل از ایسنا؛ در این راستا گرمخانه‌ها به […]

پ
پ

علنی به نقل از ایسنا/همدان فقر، فشارهای اقتصادی و ناتوانی در تهیه مسکن و اجاره‌ بهای بالا، نبود فرصت شغلی یا مشکلات شخصی مانند کم‌ مهارتی، اعتیاد یا بیماری‌های روانی یا سابقهٔ سوءرفتار از جمله عوامل مؤثر در ایجاد مقوله “بی ‌خانمانی” هستند.

به گزارش علنی به نقل از ایسنا؛ در این راستا گرمخانه‌ها به منظور خدمات‌دهی به افراد بی‌خانمان شکل گرفتند؛ گرمخانه‌ها معمولاً حالت اردوگاهی دارند و تعداد زیادی از افراد بی‌ سرپناه را پذیرش می‌کنند و به افراد بی ‌خانمان، کارتن خواب و آسیب‌دیدگان اجتماع، پناهگاه و غذای رایگان می‌دهند که هزینه‌های آن از منابع دولتی یا خدمات گروه‌های اجتماعی تأمین می‌شود.
ارائه خدمات بهداشت عمومی مانند حمام و لباس تمیز و چند وعده غذایی، اجرای برنامه‌های فرهنگی، هنری برای تقویت روحیه مددجویان، اجرای برنامه‌های آموزشی و بازتوانی با محوریت حرفه‌آموزی برای مددجویان، برگزاری دوره‌های آموزشی آشنایی با آسیب‌های اجتماعی، آشنایی با انواع مواد مخدر و عوارض مصرف آن، پیشگیری از ابتلا و شیوع بیماری‌های رفتاری، از جمله خدمات گرمخانه‌ها به شمار می‌روند.
در همین راستا گرمخانه شهرداری ملایر ویژه آقایان و بانوان از ۱۶ آبان ماه آماده پذیرش افراد بی خانمان و کارتن خواب است.

شهردار ملایر در این رابطه گفت: گرمخانه شهرداری ملایر سرپناهی است که افراد بی‌خانمان در شب‌های سرد پائیز، زمستان و اوایل بهار برای در امان ماندن از سرما به این محل پناه می‌آورند.
مجید فرجی در گفت‌وگو با علنی به نقل از ایسنا؛ افزود: شهرداری مکانی را در جوار بوستان معلم برای در امان ماندن افراد بی خانمان و کارتن خواب تدارک دیده تا سرپناهی گرم و راحت برای این افراد باشد.
وی با بیان اینکه این مکان با توجه به شیوع بیماری کرونا نیازمند رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی است، اظهارکرد: از سال ۱۳۹۶ تاکنون شهرداری ساختمانی با وسعت بیش از ۲۲۰ متر مربع بنا، برای گرمخانه آقایان و از سال ۱۳۹۹ گرمخانه بانوان با وسعت ۷۰ متر مربع به منظور حفظ جان شهروندانی که جایی برای اسکان و شب گذرانی در شب های فصول سرد سال ندارند را در نظر گرفته است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در این ساختمان‌ها امکاناتی مانند سرویس بهداشتی، حمام، تختخواب، وسایل بهداشتی و شوینده، البسه، تلویزیون، یک وعده غذای گرم و … تدارک دیده شده است.
فرجی افزود: در حال حاضر این ساختمان از ۱۶آبان ماه همزمان با شروع فصل سرما برای شب گذرانی بیش از ۴۰ نفر آقا و ۱۰ نفر خانم به صورت مجزا آماده شده است و با همکاری اداره اوقاف و امور خیریه ملایر غذای مورد نیاز این افراد در یک وعده شام تأمین می‌شود.
شهردار ملایر از اجرای برنامه مدون و منظم برای اسکان در گرمخانه خبر داد و گفت: افراد بی خانمان بدون هیچ محدودیتی بعد از تاریک شدن هوا به گرمخانه مراجعه کرده و بعد از پذیرش توسط متصدی گرمخانه، استحمام کرده و لوازم همراه را در کمدهای شخصی موجود در گرمخانه قرار داده و لباس های روزانه خود را تعویض کرده و البسه مخصوص گرمخانه را به تن می‌کنند.

وی از برخی دستگاه‌ها وادارات شهرستان که در قبال وظایف محول شده به آنها پیرامون گرمخانه شهرداری، همکاری و مساعدت کرده‌اند، تقدیر و اظهارکرد: با توجه به جلسات برگزار شده در خصوص گرمخانه و تعیین وظایف مقرر شده برای برخی از دستگاه‌های اجرایی در قبال این افراد، شایسته است این دستگاه‌ها احساس وظیفه کرده و به تعهداتشان عمل کنند و در این زمینه همکاری و هماهنگی بیشتری با شهرداری داشته باشند.
این مقام مسئول افزود: بخصوص از اداره بهداشت و درمان شهرستان انتظار می‌رود با توجه به شیوع ویروس کرونا اقدامات لازم در خصوص تب سنجی، سنجش سطح اکسیژن خون و انجام تست کرونا برای افراد مشکوک، تزریق واکسن و بازدیدهای دوره‌ای را انجام دهد.
زمینه‌سازی برای ترک اعتیاد و بازگشت معتادان به آغوش خانواده
فرجی به برگزاری جلسات آموزشیِ ” بازگشت به زندگی” در سال‌های قبل در گرمخانه و گفت‌وگو با تک تک افراد حاضر در گرمخانه به ویژه افراد معتاد، اشاره و خاطرنشان کرد: ما آمادگی این را داریم تا مقدمات ترک اعتیاد آنها را فراهم کرده و بعد از پاک شدن از دام اعتیاد، زمینه بازگشت به آغوش خانواده‌شان را فراهم کنیم.
شهردار ملایر با تقدیر از کمک‌های خیّرین، گفت: امسال مقرر شد حساب مشترکی با حضور چندین اداره متولی تشکیل شود و خیرین کمک‌های نقدی خود را به آن شماره حسابی که به همین منظور اختصاص یافته، واریز کنند تا مبالغ واریزی صرف هزینه‌های گرمخانه شود.
وی تصریح کرد: خیرینی که تمایل به اهدای کالا و اقلام ضروری برای گرمخانه دارند نیز می‌توانند در ساعات اداری کمک‌های خود را به واحد روابط عمومی شهرداری واقع در خیابان شهدا تحویل دهند.
فرجی اقلام مصرفی مورد نیاز گرمخانه را شامل لوازم شوینده، شامپو، صابون، لیف و حوله حمام، قند، چایی، لباس زیر مردانه و زنانه، شلوار گرمکن، لباس گرم، جوراب و کفش بیان کرد و گفت: در ادامه مسیر خدمت رسانی به افراد بی خانمان و کارتن خواب شهر، خواستار نگاه ویژه مسئولین و شهروندان به گرمخانه شهرداری هستیم و امیدواریم با همکاری و کمک‌های مسئولین و خیّرین چراغ گرمخانه تا پایان اردیبهشت ماه سال بعد روشن بماند.
 لزوم همراهی ادارات مرتبط در جمع‌آوری و شناسایی متکدیان
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ملایر  نیز در جلسه هماهنگی بازگشایی گرمخانه شهرداری و جمع‌ آوری متکدیان و افراد بی‌ خانمان در سطح شهر، بر لزوم همراهی و همکاری دستگاه‌های اجرایی مرتبط در شناسایی و جمع‌آوری متکدیان سطح شهر و افراد بی‌خانمان تاکید کرد و گفت: هر اداره و ارگانی در این زمینه باید به وظیفه خود عمل کند.
به گزارش علنی به نقل از ایسنا؛ حسین فارسی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد متکدیان سطح شهر، افراد غیربومی هستند و وجود آنها برای شهری با دو عنوان جهانی و پایتخت فرهنگی استان شایسته نیست، اظهار کرد: نباید اجازه تکدی‌گری به این افراد داده شود و باید هرچه سریعتر با تشکیل گشت بازرسی نظارت‌های لازم از سطح شهر و پارک‌ها و شناسایی و جمع‌آوری این افراد صورت گیرد.
وی با اشاره به بازگشایی گرمخانه آقایان توسط شهرداری ملایر در آبان ماه با توجه به آغاز فصل سرما، گفت: ضروری است با همکاری ادارات مرتبط با شهرداری در زمینه اسکان موقت افراد بی ‌خانمان، رعایت الزامات بهداشتی به ویژه در خصوص کرونا مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.