چرا اسم شاهچراغ؟
احمد بن موسی بن جعفر ملقب به شاهچراغ و مشهور به سیدالسادات الاعاظم، از فرزندان امام کاظم (علیهالسلام) و برادر حضرت امام رضا (علیهالسلام) است که در نزد پدرش از جایگاه و احترام ویژهای برخوردار بوده است.
شیخ مفید از احمد بن موسی با بزرگی و عظمت یاد کرده، میگوید: احمد بن موسی (علیهالسلام) فردی کریم النفس، جلیل القدر، پرهیزکار و پارسا بود.(۱)
او در راه پیوستن به برادر خود بسوی خراسان سفر نمود ولی در راه توسط افراد قُتلُغ خان، عامل مأمون، خلیفه عباسی در شهر شیراز به شهادت رسید.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۲۴شهریور۱۳۸۸ روز ششم ذیقعده یعنی پنجمین روز از دهه کرامت را به نام روز بزرگداشت احمد بن موسی شاهچراغ جهت ثبت در تقویم مناسبتهای ملی- اسلامی کشور تصویب کرد.
(۱) مفید، الارشاد، ۱۴۱۳ق، ج۲، ص۲۴۴
تا زمان حکومت دیلیمان، کسی از محل دفن این حضرت خبر نداشت، تا اینکه یک شب، یک پیرزن، چراغ پرنوری رو دید که تا آخر شب بالای سر تپهای از خاک میدرخشه. پیرزن این خبر رو به گوش حاکم اون دوره، امیر عضدالدوله رسوند. حاکم هم تصمیم گرفت که یک شب جمعه به منزل پیرزن بره تا این ماجرا رو با چشمهای خودش تماشا کنه. در شبی که حاکم اونجا بود، روشنایی قویتر از هر شب دیگهای به چشم میخورد. پیرزن در مواجه با این صحنه، کلمه شاهچراغ رو فریاد زد، حاکم هم دستور داد تا اون توده خاک رو بررسی کنن. بعد از بررسی و پیدا شدن جسد فرزند ارشد موسی بن جعفر، دستور ساخت آرامگاهی مجلل در اون مکان صادر شد.
~~~~
📖 شاهچراغ یا شاه چراغ، آرامگاهی معروف و متبرک است که امروزه به صورت یکی از مهمترین نقاط دیدنی شیراز تبدیل شده است. آرامگاه شاهچراغ محل خاکسپاری میرسید احمد، پسر امام موسی کاظم، امام هفتم شیعیان است و از اینرو شاهچراغ زیارتگاه بسیاری از شیعیان گشته است. احمدبن موسی شاهچراغ؛ پسر ارشد امام موسی کاظم (ع) و برادر امام رضا (ع) در راه پیوستن به برادر خود به سوی خراسان سفر نمود ولی در راه توسط افراد مأمون، خلیفه عباسی، در شهر شیراز به شهادت رسید.
ثبت دیدگاه