معرفی کتاب «مقتل فاطمی نوجوان» به قلم علی شعیبی
کتاب «مقتل فاطمی نوجوان» که به قلم علی شعیبی، نویسنده ادبیات دینی حوزه نوجوان نوشته شده، اثری مستند با زبانی روان از زندگی و مصائب وارده بر حضرت امابیها فاطمه اطهر(سلاماللهعلیها) میباشد.
در کتاب مقتل فاطمی نوجوان ، سعی شده با زبانی ساده و روان ابتدا نوجوانان عزیز را با جایگاه امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) آشنا کرده و سپس اتفاقات بعد از رحلت رسول خدا (ص) و شهادت حضرت زهرا (س) شرح داده شود.
این کتاب زیبا با قلمی روان و ساده، تاریخ مستند دوران زندگی حضرت فاطمه زهرا(سلاماللهعلیها) را بیان میکند و از مصائب و بلایی که منافقین غاصب مدینه بر سر آلالله آوردند سخن میگوید.
_ نویسنده در این کتاب، زندگی حضرت زهرا سلاماللهعلیها را در پنج فصل مورد بررسی قرار میدهد:
تولد و کودکی حضرت فاطمه سلام الله علیها، فاطمه(س) در کلام پیامبر(ص)، فاطمه(س) در کلام و زمانه علی(ع)، فاطمه(س) در زمان شهادت رسولالله(ص)، هجوم خونین (مقتلنامه) و کرامات و فضائل حضرت زهرا (س).
این برای اولین بار است که کتابی در قالب مقتل، آن هم برای گروه سنی نوجوان، به شرح زندگی و سیره حضرت فاطمه صدیقه(س) میپردازد.
_ در برشی از کتاب “مقتل فاطمی نوجوان” میخوانیم:
عمر گفت: « آن را به من بده؛ اما حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) از سپردن نامه به عمر خودداری کرد. عُمر ابتدا لگدی به فاطمه (سلاماللهعلیها) زد؛ سپس سیلی محکمی به صورت او کوبید به طوری که گوشواره از گوش حضرت افتاد و بعد از آن نوشته را گرفت و پاره کرد.
فاطمه (سلاماللهعلیها) بر اثر صدمات جسمی و روحی بسیاری که بعد از رحلت رسول خدا به او وارد شد، سخت بیمار و ضعیف شده بود. مردم مدینه به توصیههای پیامبر نسبت به احترام و حفاظت از اهلبیت عمل نکرده و آنها را غریب و تنها گذاشته بودند.
فاطمه (سلاماللهعلیها) به سوی قبر پدر رفت و آن را در آغوش گرفت و گفت: «ای پدر بعد از رفتن تو مردم ما را تنها گذاشتند صبر من دیگر تمام شده؛ خدایا! مرگ من را زودتر برسان که زندگی دنیا برای من تیره و تار شده است. زهرا (سلاماللهعلیها) آن قدر در کنار قبر پدر گریه کرد که از هوش رفت. زنان بنیهاشم به سوی فاطمه سلاماللهعلیها دویده آب بر صورتش پاشیدند و او را به خانه بردند. گریه دیگر کار شب و روز فاطمه سلاماللهعلیها شده بود.)
ماجراهای بعد از شهادت رسول خدا (صلوات الله علیه) و غصب خلافت امیرالمؤمنین (علیه السلام) و جانفشانی حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) میتواند به ما درس ولایتپذیری و دفاع از حق را بیاموزد؛
حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) برای دفاع از امام خود، همه وجودش را داد و مانند شمعی در عشق مولایش ذوب شد.
_ شاید شما هم از فرزندانتان، سؤالاتی در مورد حضرت زهرا (سلام الله علیها) شنیده باشید و نتوانید وقایع تاریخی را آنطور که مناسب سن فرزندتان باشد، برایش بازگو کنید. لذا پیشنهاد ما، تهیه کتاب «مقتل فاطمی نوجوان» است.
ثبت دیدگاه