21 مهر 1400 - 9:05
شناسه : 29140
0

علنی به نقل از ایسنا/همدان با توجه به اینکه کاهش بارندگی در سطح استان و وجود شکارچیان غیر مجاز در زیستگاه‌ها باعث به خطر افتادن منابع طبیعی، گونه های گیاهی و جانوری شده که این موضوع باعث مضاعف شدن تلاش سازمان محیط زیست و محیط بانان در منطقه شده است و نیازمند اهمیت همه دستگاه […]

پ
پ

علنی به نقل از ایسنا/همدان با توجه به اینکه کاهش بارندگی در سطح استان و وجود شکارچیان غیر مجاز در زیستگاه‌ها باعث به خطر افتادن منابع طبیعی، گونه های گیاهی و جانوری شده که این موضوع باعث مضاعف شدن تلاش سازمان محیط زیست و محیط بانان در منطقه شده است و نیازمند اهمیت همه دستگاه ها ومردم به محیط زیست است.در همین راستا از دوتن از محیط بانان تلاشگر استان همدان، در دفتر خبر گزاری علنی به نقل از ایسنا دعوت شد تا گوشه ای از شغل این ضابطان سبز را شرح دهند.
رضا دانش پژوه  فرمانده یگان حفاظت استان همدان از علاقه خود به محیط زیست و حیاط وحش گفت که همین علاقه باعث شد در شغل محیط بانی مشغول به خدمت شد.
این محیط بان در حال حاضر ۲۵ سال مشغول به خدمت در سازمان محیط زیست است، که در طول خدمت خود، ۱۵ سال رییس اداره شهرستان های، ملایر، نهاوند، تویسرکان و اسدآباد بوده و از دیگر مسئولیت های خود به نظارت بر پایش حفاظت محیط زیست، نظارت بر امور حیاط وحش و اکنون به عنوان فرمانده یگان استان همدان در حال خدمت است.
دانش پژوه از شرایط جذب نیرو در این سازمان گفت: که مانند ارگان ها و سازمان های دیگر از چارت استخدام پیروی میکند، در این سازمان سالانه ۳۰۰ نفر در سال برای کل کشور سهمیه جذب دارد، سهم استان همدان چیزی نزدیک به سه نفر در سال است، که بعد از مراحل فراخوان جذب، آزمون، مصاحبه و قبولی، در این سازمان مشغول به خدمت می‌شود. البته در ابتدای خدمت خود باید دوره های امادگی جسمانی،بکارگیری سلاح، دوره ضابطین قضایی و کنترل خشم را بگذرانند تا بتوانند در ایفای نقش خود توانا باشند.
دانش پژوه به وسعت کار سازمان محیط زیست و ارتباط با اداراتی همچون پلیس پیشگیری، قوه قضاییه ونیروهای مسلح  اشاره کرد و از سخت ترین قسمت های شغل خود گفت: محیط بانی غیر قابل پیش بینی است و باید محیط بان در هر شیفت انتظار هر اتفاقی از طرف محیط اطراف یا شکارچیان غیر مجاز را داشته باشد، مشکلاتی که شکارچیان برای محیط بانان به وجود می‌آورند گاهی جبران ناپذیر است.
وی بیان کرد: همانطور که مردم توسط رسانه و فضای مجازی می‌بینند، همکاران ما در حین انجام خدمت و مقابله با شکارچیان غیر مجاز گرفتار مشکلات بزرگی مانند، زندان و این چنین مسائل هستندکه البته در سال‌های اخیر قانون‌هایی در دفاع از محیط بانان کشور مانند قوانین بکارگیری اسلحه و بیمه‌های حمایت کننده، وضع شده که از دغدغه‌های ما کم می‌کند و ما در عرصه محیط‌بانی بسیار شهید داده‌ایم.

دانش پژوه اضافه کرد: وجه تمایز شغل محیط‌بانی با نیروی انتظامی این است که محیط بانان همیشه با شکارچیان مسلح سر و کار دارند، ولی نیروی انتظامی عموما با افراد مسلح رو برو نمی‌شود و این خود از جمله سختی‌های شغل محیط‌بانی است.
فرمانده یگان حفاظت استان ازگله مندی خود نسبت به کمبود نیرو، وسائل نقلیه، تجهیزات و پاسگاه گشت زنی در منطقه گفت و افزود: امیدوار است نگاه خاص دستگاه‌ها، به این شغل پر مسئولیت باشد و نیازهای این ارگان را در دفاع از منابع طبیعی و حیاط وحش برطرف کنند.
دانش پژوه در ادامه گفت: وسعت مساحت استان یک میلیون و ۹۴۹هزار و ۱۰۰ هکتار است که بیش از ۱۳درصد از منابع طبیعی همدان شکار ممنوع است که از این مقدار ۲.۳ درصد اساسی‌تر رصد می‌شود، در این مناطق ۳۰۹ گونه جانوری و هزار و۵۵۳ گونه گیاهی وجود دارد که قوچ و میش ارمنی، سنجاب زمینی و میش‌مرغ  از جمله جانوران در حال زندگی در منطقه هستند،  در سال‌های اخیر گونه‌ی میش مرغ در حال انقراض است که از سال ۱۳۹۶فقط آثاری از وجود این‌گونه در منطقه،  دیده شده و باید فکری به حال این شرایط و گونه‌های رو به انقراض شود.

مهدی عبدالمحمدی، نیز مسئول منطقه حفاظت شده شراء قهاوند است که خدمت سربازی خود را در قسمت محیط بانی گذرانده و حسن انجام کار، علاقه شخصی و رضایت این سازمان ازاین فرد باعث شد که پس از خدمت سربازی، همکاری خود را با این سازمان  ادامه دهد.
عبدالمحمدی گفت: در پشت پرده این شغل سبز، مشکلاتی وجود دارد که اگر علاقه وحس رضایت در فرد محیط‌بان نباشد بعید است بتواند موفق شود و آنگونه که باید مسئولیت خود را به دوش بکشد.
این محیط‌بان از سختی‌های شغل محیط‌بانی گفت: شیفت‌های کاری که افرد محیط بان اغلب تنها در منطقه‌ای وسیع در طول فصل‌‎های سال در حال گشت‌زنی هستند که هر لحظه ممکن است مشکلی بر سر راهشان قرار گیرد که حادثه آفرین باشد و حتی تنهایی طولانی مدت در منطقه وسیع می‌تواند تأثیراتی بر روحیه فرد محیط‌بان بگذارد.
 وی درک این شغل از طرف خانواده محیط بان از دیگر مشکلات دانست و افزود: چراکه در طول هر شیفت  نگران به وجود آمدن خطرهستند  و از طرفی دوری از خانواده یا زمان‌های متفاوت گشت زنی سختی درک این شغل را بیشتر می‌کند اما در کنار سختی‌هایی که این شغل بر زندگی شخصی فرد محیط بان حاکم می‌کند، حس خوب خدمت به مردم، حفظ محیط زیست، گذراندن وقت در دل طبیعت و رضایت قلبی و احساس آرامش  از قسمت‌هایی است که سختی‌های این شغل را آسان می‌کند.
 عبدالمحمدی از درد و دل خود نسبت به جامعه گفت متأسفانه خیلی از مردم نسبت به محیط زیست و حیات وحش بی تفاوتند و حتی لباس فرم محیط بانی راهم نمی‌شناسند به طوری که در بعضی مواقع همکاران ما را با مامور زندان یا ارگان‌های دیگر اشتباه می‌گیرند.
وی از مشکلاتی که عشایر در منطقه، حین چرا و آب رسانی به دام‌های خود به وجود می‌آورد بیان و اضافه کرد: باعث هراس وحوش آن منطقه می‌شود، که متأسفانه منطقه از حالت بکر بودن خارج شده و زندگی گونه‌های جانوری و گیاهی در خطر انقراض است و شکارچیان غیر حرفه‌ای از جمله خطراتی است که همیشه محیط بان با آن دست پنجه نرم می‌کند.
در پایان این گفت‌وگو خواسته این محیط بانان به نمایندگی از سازمان محیط زیست این بود که هر فرد یک محیط‌بان برای پیرامون اطراف خود باشد و آگاه باشد تا بتوانیم زمینی پاک را برای آیندگان به یادگار بگذاریم.
انتهای پیام
مصاحبه از، محمدجواد صفری؛ خبرنگار علنی به نقل از ایسنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.