یک کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: یک دولت هوشمند باید کاری کند که جریان مالی و نقدینگی در کشور حتیالامکان به سمت شفافیت و به سمت تولید و سرمایهگذاری و توسعه اشتغال پیش برود بود نه به سمت بازارهای موازی که جزو دلالی و سفتهبازی محسوب میشود.
به گزارش ایسنا، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی در برنامه تلویزیونی امروز (سهشنبه) خود گفت: بازار سرمایه یک بازار مالی شفاف است به خصوص اگر درست مدیریت بشود حزو بازارهایی است که میتواند حوزه تولید و اشتغال و کسب و کار را تامین و پشتیبانی بکند. از این نظر که تمام معاملات واضح است باز جزو بازارهایی است که کمترین بخش پنهان اقتصاد در آن شکل میگیرد که فساد آور است خود پنهانکاری در اقتصاد منجر به رانت و فساد میشود.
وی افزود: یک دولت هوشمند باید کاری بکند که جریان مالی و نقدینگی در کشور حتیالامکان به سمت شفافیت پیش برود و باید کاری بکند که حتیالامکان به سمت تولید و سرمایهگذاری و توسعه اشتغال بود نه به سمت بازارهای موازی که جزو دلالی و سفتهبازی محسوبشود. ما متاسفانه به دلیل تورم مزمنی که در کشور داریم و گاها حالت نوسانی شدید پیدا میکند تمایل به سرمایهگذاری در کشور ما به صورت دراز مدت کاهش یافته است.
قاضیزاده هاشمی یادآور شد: از یک طرف سرمایهگذاران نمیتوانند پول را نگه دارند از یک طرف نمیتوانند وارد سرمایهگذاریهای بلند مد بشوند مثلا کارخانه یا کارگاه تولیدی راه بیندازیند. چون وقتی سرمایهگذاری بکنند متوسط برگشت سرمایهشان ده سال طول میکشد بنابراین تمایل پیدا میکنند به سمت بازارهای نقدشونده و دوما بتوانند منابع مالیشان را تبدیل به یک کالایی بکنند که آن کالا ارزشش با تورم رشد پیدا بکند و طبیعتا می روند سمت بازار سرمایه، طلا و مسکن.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بازار سرمایه الان دو مشکل دارد یک مشکل حاد دارد ما تشکیل پرونده دادیم در قوه قضائیه 130 میلیارد دلار باید برگردانند که این باید در راستای فعال کردن بازار سرمایه باشد. بازار سرمایه ما کاملا دولتی است ما باید کاملا این بازار را مردمی کنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: ما یک تئوری به نام تئوری مردم خلق کردیم. حاکمیت مردم وقتی قرار است مستقر بشود یعنی مردم باید بتوانند حاکمیت کنند. وقتی دولت میخواهد تصمیم بگیرد باید حتما آن تصمیمات را مردم بپذیرند. این مردم نهادسازی مدنی لازم دارد. ما برای امری که حضرت امیر فرمودند برای ان سازوکار تعیین کردیم و تبدیل به مدلش کردیم که بشود اجرایش کرد. وقتی تصمیمی میگیریم نماینده ذینفعان باید در آن دخیل باشند. باید نهادسازی مدنی کرده باشیم. مثلا نمایندگان بخش روستایی زیر تصمیم جهاد کشاورزی را امضا بکنند نمایندگان دامداران و مرغداران امضا بکنند بعد این تصمیم اجرا میشود. اگر یک جمعی از مردم بیشتر از یک سوم مردم با یک تصمیمی مخالفت کردند باید بازنگری شود و اگر در خصوص مدیری این مسئله باشد باید عوض بشود.
قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: مسئله این است که جامعه مدنی قدرتمند است اگر دولت با او همراهی نکند مقاومت میکند و تصمیمات دولت به جایی نمیرسد مثل تصمیمات و پروژههایی که دولت خواسته انجام بدهد به دلیل عدم همراهی جامعه مدنی با شکست مواجه شده است.
وی با بیان اینکه با دغدغه جلوگیری از خامفروشی موافق است گفت: ما بهشت معادن دنیا هستیم هفت درصد منابع طبیعی دنیا و بیش از 9 درصد مجموعه منابع دنیا را در اختیار داریم با احتساب زیرساختها و نیروی انسانی. خداوند رحمان به ما 10 برابر نیازمان امکان داده ما میزان برداشتمان از منابع معدنیمان بسیار کم است. یک جایی هم مقام معظم رهبری فرمودند بهترین چیزی را که جایگزین نفت بکنیم معدن است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ما مزیتهای شهرستانها را تعیین و برای دانه دانه اینها طرح آمایشی تعیین کردیم. تمام مزیتهای شغلی و مزیت شهرها را تعیین کردیم و بر اساس آن آموزش تخصصی و دانشگاهها را بر اساس آن تعیین میکنیم مثلا فلان شهر سنگ زینتی دارد رشتههای مرتبط با صنایع سنگهای زینتی باید وجود داشته باشد بر اساس همین هم سرمایهگذاری صورت میگیرد. اگر بخواهیم تبعیض مثبت انجام بدهیم یعنی وام های مدتدار بدهیم تخفیف مالیاتی مدت دار بدهیم مجوز بدهیم مبتنی بر ان انجام می شود. هر شهری نیاز به امنیت دارد نیاز به آموزش و پرورش دارد نیاز به بازار دارد اما جنبه ویژه ای که ویژه است سرمایهگذاری میخواهد بر اساس این تعلق میگیرد. ما الان توسعه نامتقارن داریم ما به دلیل ساختار استضعافگر ی که داریم یک کشور چند قطبی داریم.
قاضی زاده هاشمی همچنین تاکید کرد: دریچه نگاه دولت به موضوعات دریچه خانواده است. به هر موضوعی اگر به اقتصاد و فرهنگی و مسائل اجتماعی و سیاست خارجی نگاه میکنیم آثارش را در خانواده میخواهیم ببینیم. خانواده تشکیل بشود و پایدار بماند و گرفتار آسیبهای اجتماعی نشود. وقتی چنین نگاهی داریم باید به موضوع مسکن که بیش از 40 درصد هزینه خانواده را تشکیل میدهد توجه کنیم.
وی ادامه داد: ما در حوزه تامین افراد فاقد مسکن یک طرح جامع مسکن داریم که منابع را تامین کردیم مردم را به صورت سه دهک تقسیم کردیم. سه دهک کم درآمد چون آورده ای برای ساخت ابتدایی مسکن ندارند، گفتیم بدون هیچ آورده ما به شما خانه میدهیم و سی ساله از شما پس میگیریم یک سامانه داریم ثبت نام میکنند فاقدین مسکن و این فرد بر اساس توانایی قسطش و ارزش منطقی زمینش معلوم میشود. سه دهک بعدی این نسبت هفتاد سی است زمان برگشت بیست ساله است و چهار دهک نسبت 50، 50 است زمان بازگشتش 5 ساله است. در مورد جوانان یک صندوق اعتبار برای زوجهای جوانان در نظر گفتیم اعتبار 500 میلیون هر کدام از زوجها برای مسکن و ازدواج و اشتغال پیش ما دارند.
قاضی زاده هاشمی یادآور شد: شفافیت یعنی مردم اگر جای دولت باشد، هر چه دولت بداند مردم هم باید بدانند. یعنی بنده به عنوان دارنده یک امضای طلایی این چیزی که من میخواهم بدانم منحصر در من مدیر و من کارشناس، من مسئول یک بخش نباشد. همه بدانند. ما در خصوص مسائل امنیتی صحبت نمیکنیم. بنابراین هیچ نقطه پنهانی که جریان داشته باشد در مسیر اداره کشور و دانستنش لازم باشد برای مسئولان پنهان از مردم نباشد. یک سامانه الکترونیک قوی میخواهد سامانه تجارت درست شده در گمرک باید وصل بشود به سامانه جامع خیلی جاها این سامانه شکل نگرفته دیتا تولید نشده است. همین سامانه جامع تجارت که در گمرک مستقر شده است اگر اشتباه نکنم بیش از یک دهه است که بچه ها روی ان کار میکنند که توانستند در گمرک یک کاری بکنند. ولی رکن اول دولت سلام برقراری نظام جامع شفافیت است چون ما مردم را میخواهیم حاکم بکنیم بنابراین باید همه چیز از جمله تبادلات اقتصادی را بدانند.
ادامه دارد
ثبت دیدگاه