فواید و خواص شاهتوت
شاتوت که میوهای به رنگ قرمز تیره یا ارغوانی میباشد، طعمی ترش و شیرین و خوشمزه دارد و بزرگتر از توت سفید است. این میوه اغلب در آسیا و آمریکای شمالی رشد میکند و در ایران از اوایل خرداد ماه تا اواسط مرداد ماه قابل برداشت میباشد. این میوه مفید و خوشمزه که طبعی سرد و خشک دارد، دارای فواید و خواصی برای سلامتی بدن است.
۲۴ مدل مختلف از درختان شاتوت وجود دارد که بسیاری از آنها، گونههای مختلفی دارند. رایجترین گونههای آن سیاه، سفید و قرمز هستند.
مزاج شاتوت سرد و خشک است لذا برای افراد گرم مزاج مناسب است.
مصرف آن جهت پیشگیری و مقابله با مشکلات ناشی از آب و هوای گرم (مانند گرمازدگی، اسهال، تشنگی و …) مفید است.
این میوه قابض است، بنابراین برای اسهال، اسهال خونی و یا اسهالهای ناشی از فشار روحی مناسب است.
سبب ترمیم زخمهای روده میشود.
دهانشویه و غرغره آب شاتوت یا رب آن، درمانکنندهی بیماریهای دهان و دندان مانند آفت و التهاب لثه است.
مصرف شاتوت برای افرادی که حرارت درون دارند (احساس داغی میکنند و بازدم داغ دارند) مناسب است.
همچنین شاتوت برای کبد گرم مناسب است و میتواند سبب تسکین حدت خون، تسکین تشنگی و رفع تبهای صفراوی شود.
شاه توت به تقویت اشتها کمک میکند. افرادی که بواسطه حرارت بیش از حد بدن دچار بیمیلی به غذا و بیاشتهایی میشوند، مصرف مربای شاه توت یا شربت آن به بازگشت اشتها کمک میکند.
عوارض زیادهروی در مصرف شاهتوت:
مصرف بیش از حد شاتوت به دلیل طبع سرد و خشک آن برای سینه، ریه و عصب مضر است.
مصلح شاه توت:
بهتر است برای کاهش عوارض و بهبود مزاج سرد شاهتوت، آن را همراه با انار شیرین یا عسل مصرف کنید.
ثبت دیدگاه